.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 11:03

AMA Supercross 2022 7ος αγώνας, Minneapolis

O Jason Anderson της Kawasaki πήρε την τρίτη φετινή του νίκη και μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Eli Tomac (Yamaha). Στο ντεμπούτο της Ανατολικής Περιφέρειας 250SX, ο Jett Lawrence (HRC) πήρε τη νίκη και το προβάδισμα στη βαθμολογία.

450SX

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον περσινό πρωταθλητή, τον Cooper Webb να παίρνει το προβάδισμα. Σύντομα, πίσω του βρέθηκε ο Chase Sexton με τη Honda του, ενώ ακολουθούσε από κοντά και ο Jason Anderson.

Οι τρεις τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν, την ώρα που μια επαφή ανάμεσα στους δύο ομόσταυλους Tomac και Ferrandis, έριχνε τον πρώτο στην τελευταία θέση!

Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, ο Sexton πήρε την πρώτη θέση από τον Webb, ο οποίος δεχόταν πίεση και από τον Anderson. Την ίδια ώρα η διαφορά των τριών πρώτων εξανεμίστηκε χάρη στον πολύ δυνατό αγώνα που έκανε ο Malcolm Steward.

Ο οδηγός της Husqvarna κέρδιζε θέσεις και βρέθηκε κοντά στον Anderson, όταν και οι δυο τους κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Webb.

Τώρα πια είχε μπει και ο ομόσταυλος του Webb στο παιχνίδι, ο Marvin Musquin (ΚΤΜ) ο οποίος τον πίεζε, ενώ λίγο πιο μπροστά ο Anderson κέρδιζε μια θέση εις βάρος του Steward που είχε ένα γλίστρημα.

AMA_Supercross_7os_agonas_okj2.jpg

Από τη δεύτερη θέση, ο Anderson ήταν κοντά στον Sexton όταν ο τελευταίος είχε μια πολύ άσχημη πτώση, που επέτρεψε στον οδηγό της Kawasaki να περάσει μπροστά και να κρατήσει την πρώτη θέση έως το τέλος.

Ο Cooper Webb πήρε τη δεύτερη θέση, με τον Marvin Musquin να τερματίζει τρίτος και να παίρνει το πρώτο του φετινό βάθρο.

Εν τω μεταξύ, χάρη στην ταχύτητά του, ο Eli Tomac είχε καταφέρει να ανακάμψει και να τερματίσει τελικά στην 6η θέση, διατηρώντας και την πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα.

450SX Βαθμολογία

  1. Eli Tomac, Cortez, Colo., Yamaha (151)
  2. Jason Anderson, Rio Rancho, N.Mex., Kawasaki (148)
  3. Malcolm Stewart, Murrieta, Calif., Husqvarna (131)
  4. Justin Barcia, Greenville, Fla., GASGAS (128)
  5. Cooper Webb, Newport, N.C., KTM (126)
  6. Chase Sexton, Clermont, Fla., Honda (123)
  7. Marvin Musquin, Corona, Calif., KTM (119)
  8. Ken Roczen, Clermont, Fla., Honda (107)
  9. Dylan Ferrandis, Tallahassee, Fla., Yamaha (102)
  10. Aaron Plessinger, Leesburg, Fla., KTM (97)

Ανατολική Περιφέρεια 250SX

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν ξεκίνησε με τον Austin Forkner της Kawasaki να παίρνει την πρώτη θέση. Δεύτερος ήταν ο Jett Lawrence και τρίτος ο ομόσταυλος του Forkner, o Cameron McAdoo.

Μέσα σε ένα λεπτό, ο Lawrence έκανε μια επιθετική κίνηση στην εσωτερική του Forkner και πήρε το προβάδισμα, το οποίο και δεν έχασε μέχρι το τέλος.

AMA_Supercross_7os_agonas_okj3.jpg

Ο Forkner από την πλευρά του δεν επέτρεψε σε κανέναν άλλον να του πάρει τη δεύτερη θέση, ενώ ο McAdoo χρειάστηκε να δώσει μάχες και να τις κερδίσει απέναντι στον Jeremy Martin της Yamaha, για να κρατήσει την τρίτη.

Την πεντάδα έκλεισε ο GJ Hampshire της Husqvarna, ο οποίος ήταν γρήγορος και αν είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του θα περνούσε τον Martin για την 4η θέση.

Eastern Regional 250SX Βαθμολογία

  1. Jett Lawrence, Wesley Chapel, Fla., Honda (26)
  2. Austin Forkner, Richards, Mo., Kawasaki (23)
  3. Cameron McAdoo, Sioux City, Iowa, Kawasaki (21)
  4. Jeremy Martin, Rochester, Minn., Yamaha (19)
  5. RJ Hampshire, Minneola, Fla., Husqvarna (18)
  6. Pierce Brown, Sandy, Utah, GASGAS (17)
  7. Stilez Robertson, Bakersfield, Calif., Husqvarna (16)
  8. Enzo Lopes, Indian Trail, N.C., Yamaha (15)
  9. Levi Kitchen, Washougal Wash., Yamaha (14)
  10. Phillip Nicoletti, Bethel, N.Y., Yamaha (13)
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 21:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon