.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 10:57

AMA Supercross 2022 – 12ος αγώνας, Seattle

Ασταμάτητος ο Eli Tomac, κατάφερε να επικρατήσει και στο Seattle φτάνοντας στην 5η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα!

 

450SX

Κυρίαρχος και στον 12ο αγώνα της χρονιάς για το AMA Supercross ήταν για μία ακόμη φορά ο Eli Tomac.

Μπορεί να μην εντυπωσίασε στις κατατακτήριες και να μην ήταν στους πιο γρήγορους, όταν όμως ξεκίνησε ο αγώνας έδειξε αμέσως σε όλους τις προθέσεις του.

Πέρασε αμέσως στην πρωτοπορία, έχοντας πίσω του τον Justin Barcia, τον Musquin και τον Jason Anderson.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό – το πρωτάθλημα επέστρεψε στο Seattle μετά από 3 χρόνια απουσίας – ο Eli Tomac πρόσφερε μαθήματα γρήγορης και ιδανικής οδήγησης.

Πίσω του γίνονταν μάχες, ο ίδιος όμως ήταν σταθερά στην πρώτη θέση χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την πίεση από κανέναν αντίπαλό του.

AMA-Supercross-12os-Agonas-hje2.jpg

Έτσι έφτασε σε μια εύκολη νίκη, την 5η συνεχόμενή του στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ και φτάνοντας τον αποσυρθέντα Chad Reed στην 4η θέση της λίστας των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στο AMA Supercross.

Φυσικά η διαφορά του στη βαθμολογία αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και πλέον είναι στους 51 βαθμούς.

Στον αγώνα του Seattle ο Anderson ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από 4 εβδομάδες, ενώ μαζί του ήταν και ο Musquin.

Ο τελευταίος έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στο Seattle, μιας και είτε στα 450SX είτε στα 250SX είναι πάντα στο βάθρο στο συγκεκριμένο αγώνα.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των 450SX

 

Δυτική Περιφέρεια 250SX

Μετά από ένα διάλειμμα πέντε εβδομάδων, η Δυτική Περιφέρεια των 250SX επέστρεψε στη δράση.

Ο Christian Craig έδειξε πανέτοιμος και πήρε την holeshot στο ξεκίνημα, με τους Michael Mosiman και Jo Shimoda να τον ακολουθούν. Ο Hunter Lawrence πέρασε την holeshot μόλις στην 7η θέση.

Μπροστά ο Craig πίεσε για να κάνει τη διαφορά, όμως ο Mosiman κατάφερε να μείνει κοντά του. Την ίδια στιγμή ο Lawrence ανέβαζε την απόδοσή του και έφτανε στην 3η θέση.

AMA-Supercross-12os-Agonas-hje3.jpg

Μια επιθετική προσπέραση του Mosiman του χάρισε την πρωτιά στον αγώνα, εις βάρος του Craig που από τη μεταξύ τους επαφή έπεσε και επέστρεψε στην 6η θέση.

Το προβάδισμα του Mosiman όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Lawrence συνέχισε ασταμάτητος την έφοδό του και γρήγορα πήρε την πρώτη θέση από τον αντίπαλό του.

Λίγο αργότερα ο Mosiman, που είχε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του από την επαφή νωρίτερα, έχασε μία ακόμα θέση από τον Craig.

Ο Mosiman δέχτηκε στο τέλος και τη σφοδρή επίθεση του Jo Shimoda, ο οποίος πάλεψε και τα έδωσε όλα για το τρίτο σκαλί του βάθρου, όμως ο Mosiman άντεξε και περιόρισε τον αντίπαλό του στην 4η θέση.

Το πρωτάθλημα θα κάνει μια εβδομάδα διάλειμμα και θα επιστρέψει στη δράση με τον 13ο αγώνα της χρονιάς στο Missouri.


Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Δυτικής Περιφέρειας των 250SX

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon