.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 10:58

AMA Supercross 2022 – 10ος αγώνας, Detroit

Σε έναν από τους θεαματικότερους αγώνες των τελευταίων ετών, ο Eli Tomac της Yamaha πήρε τη νίκη και έγινε ο πρώτος οδηγός φέτος που κερδίζει τρεις συνεχόμενους αγώνες! Μάλιστα κατάφερε – μετά από 10 αγώνες – να μεγαλώσει τη διαφορά του στους 42 βαθμούς.

Ο αγώνας των 450SX ξεκίνησε ιδανικά για τον Cade Clason που πήρε την holeshot, αλλά δεν κράτησε το προβάδισμα για πολύ, αφού ο Justin Bogle τον πέρασε γρήγορα.

Ο Bogle διατηρούσε το προβάδισμα στους πρώτους γύρους, αλλά είχε πίεση από τον Marvin Musquin που παρέμενε κοντά του, ενώ στην τρίτη θέση είχε ανέβει ο Justin Barcia.

Εν τω μεταξύ ο Eli Tomac ήταν εκτός πεντάδας! Γρήγορα όμως βρήκε ρυθμό και σε διάστημα πέντε λεπτών περίπου κατάφερε να πάρει την 3η θέση στον αγώνα.

Όντας τρίτος, ο Tomac δεν άργησε να πλησιάσει και να επιτεθεί για να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Misquin αρκετά εύκολα. Φτάνοντας στα μισά του αγώνα, ο οδηγός της Yamaha είχε ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του και πλέον ήταν στην πρώτη θέση!

Ο ανεβασμένος Jason Anderson ήταν δεύτερος πια και πίεζε τον Tomac, με τον Malcolm Steward να είχε πια την τρίτη θέση.

Κάπου εκεί άρχισαν και οι πτώσεις και τα λάθη, σε μια πίστα που έχουμε δει πάρα πολλά και στο παρελθόν. Ο Chase Sexton και ο Cooper Webb έπεσαν και οι δύο, με τον πρώτο να εγκαταλείπει.

AMA-Supercross-10os-Agonas-hje2.jpg

Ο δεύτερος όμως έκανε ηρωικό αγώνα με το χέρι του κολλημένο στο στήθος από τον τραυματισμό εξαιτίας της πτώσης νωρίτερα! Αν και χτυπημένος έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς!

Λίγο μετά είχαμε την πτώση του Anderson που συνεχώς κυνηγούσε τον Tomac. Και αυτός σηκώθηκε και τραυματίας δοκίμασε να συνεχίσει, αλλά ο πόνος τον κατέβαλε μερικά λεπτά αργότερα και αποσύρθηκε.

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Dylan Ferrandis, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο τέλος, όταν ο Musquin κυνήγησε την τελευταία θέση του βάθρου, αλλά έπεσε και αυτός.

Ο εντυπωσιακός αγώνας έληξε με τον Eli Tomac να είναι διπλά κερδισμένος, αφού πέρα από την επιτυχία του κατάφερε να πάρει κι ένα σημαντικότατο προβάδισμα στη βαθμολογία.

450SX Βαθμολογία

  1. Eli Tomac, Cortez, Colo., Yamaha (229)
  2. Jason Anderson, Rio Rancho, N.Mex., Kawasaki (187)
  3. Malcolm Stewart, Murrieta, Calif., Husqvarna (187)
  4. Justin Barcia, Greenville, Fla., GASGAS (184)
  5. Cooper Webb, Newport, N.C., KTM (173)
  6. Chase Sexton, Clermont, Fla., Honda (164)
  7. Marvin Musquin, Corona, Calif., KTM (164)
  8. Dylan Ferrandis, Tallahassee, Fla., Yamaha (141)
  9. Ken Roczen, Clermont, Fla., Honda (133)
  10. Dean Wilson, Murrieta, Calif., Husqvarna (119)

 

Στα 250SX ο Jett Lawerence έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, όταν πήρε αμέσως την holeshot.

Όμως γρήγορα αναγκάστηκε να αφήσει την πρώτη θέση στα χέρια του Stilez Robertson, με τους δύο οδηγούς πάντως να δίνουν μάχες και να προσφέρουν θέαμα στα πρώτα λεπτά.

Όμως με το τέλος μόλις του πρώτου γύρου ο Lawrence έδειξε στον αντίπαλό του ποιος είχε το πάνω χέρι και πήρε – για τα καλά αυτή τη φορά – το προβάδισμα.

Σύντομα μάλιστα ο Robertson είδε πρώτα τον Pierce Brown και στη συνέχεια τον Cameron McAdoo να τον περνούν.

AMA-Supercross-10os-Agonas-hje3.jpg

Μπροστά ο Lawrence είχε ένα προβάδισμα τριών δευτερολέπτων, όμως νέο ενδιαφέρον στον αγώνα έδωσε η δυναμική του Brown που άρχισε να ψαλιδίζει τη διαφορά.

Στη συνέχεια ένας οδηγός που ο Lawrence του είχε ρίξει γύρο παρενόχλησε τον οδηγό της Honda και βρήκε την ευκαιρία ο Brown να πλησιάσει στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του αντιπάλου του!

Από κοντά όμως ήταν και ο McAdoo, ο οποίος περίμενε την ευκαιρία του η οποία του δόθηκε 4 λεπτά πριν το τέλος, όταν και κατάφερε να βρεθεί αυτός στη δεύτερη θέση.

Αν και προσπάθησε, δεν ήταν ικανός να πλησιάσει και να επιτεθεί και στον Lawrence, ο οποίος πήρε τη νίκη και μεγάλωσε στους 8 βαθμούς τη διαφορά του, με το πρωτάθλημα τώρα να μεταφέρεται στην Indianapolis για τον 11ο αγώνα της σεζόν.

Ανατολική Περιφέρεια 250SX Βαθμολογία

  1. Jett Lawrence, Wesley Chapel, Fla., Honda (99)
  2. Cameron McAdoo, Sioux City, Iowa, Kawasaki (91)
  3. Pierce Brown, Sandy, Utah, GASGAS (68)
  4. Stilez Robertson, Bakersfield, Calif., Husqvarna (67)
  5. Enzo Lopes, Indian Trail, N.C., Yamaha (64)
  6. Jordon Smith, Ochlocknee, Ga., Honda (63)
  7. RJ Hampshire, Minneola, Fla., Husqvarna (60)
  8. Phillip Nicoletti, Bethel, N.Y., Yamaha (58)
  9. Mitchell Oldenburg, Aledo, Tex., Honda (50)
  10. Jeremy Martin, Rochester, Minn., Yamaha (42)
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon