.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 10:33

AMA Supercross 2022 – 9ος αγώνας, Daytona

Μια ιστορική νίκη πέτυχε ο Eli Tomac, την 6η του στην Daytona, με μια προσπέραση της τελευταίας στιγμής! Ήταν η 4η φετινή του νίκη, κάτι που του δίνει ένα προβάδισμα 18β. στο πρωτάθλημα. Στην Ανατολική Περιφέρεια των 250SX ήταν ο Jett Lawrence αυτός που κυριάρχησε στην πρώτη του παρουσία στο Daytona Supercross.

Ο αγώνας για την κατηγορία των 450SX ξεκίνησε με τον Cooper Webb να παίρνει την holeshot. Πίσω του ο Malcolm Stewart πήγε να κρατήσει τη 2η θέση από τον Eli Tomac, ενώ ερχόταν με φόρα στη 2η στροφή και ο Jason Anderson!

Το αποτέλεσμα ήταν και οι τρεις τους να ακουμπήσουν και να «σπάσουν» στη συνέχεια χωρίς κανένας ευτυχώς να πέσει. Μετά το συμβάν αυτό, ο Anderson πήρε τη 2η θέση και ο Stewart ήταν πίσω του, τρίτος.

Κι όλα αυτά έγιναν στη 2η στροφή του αγώνα! Στην αμέσως επόμενη στροφή ο Anderson είχε μια ακόμα επαφή με τον Stewart και οι δυο τους αυτή τη φορά έπεσαν κάτω. Αργότερα είχαν ακόμα μία πτώση, καθώς και οι 2 πάλευαν να κερδίσουν έδαφος κι έτσι έμειναν αρκετά πίσω.

Μπροστά ο Webb οδηγούσε ωραία τη μοτοσυκλέτα του και είχε την πρώτη θέση για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πίσω του ήταν ο Chase Sexton, που είχε καταφέρει – τουλάχιστον στους πρώτους γύρους – να ισοφαρίσει το ρυθμό του αντιπάλου του.

AMA-Supercross-9os-Agonas-hje2.jpg

Πιο πίσω ήταν ο Eli Tomac που πάλευε να κρατήσει στην πλάτη του τον Justin Barcia. Περίπου στα μισά του αγώνα ο Tomac κατάφερε να βρει τρόπο να περάσει μπροστά από τον Sexton και πλέον με δυνατό ρυθμό άρχισε να κυνηγά τον Webb.

Για μερικούς γύρους η διαφορά πότε αυξανόταν και πότε μειωνόταν, καθώς ο Webb δεν το έβαζε κάτω και ο Tomac παραπίεζε τη μοτοσυκλέτα του, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αρχίσει να βγαίνει καπνός από αυτή!

Δευτερόλεπτα απέμεναν για το τέλος, όταν ο Tomac κατάφερε να βρει ελεύθερο χώρο και να αρπάξει την πρώτη θέση, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος, για να πάρει την ιστορική έκτη του νίκη στην Daytona. Πλέον έχει τις περισσότερες εκεί από κάθε άλλον οδηγό, στα 52 χρόνια παρουσίας της Daytona στο πρωτάθλημα.

450SX Βαθμολογία

  1. Eli Tomac, Cortez, Colo., Yamaha (203)
  2. Jason Anderson, Rio Rancho, N.Mex., Kawasaki (185) 
  3. Cooper Webb, Newport, N.C., KTM (170)
  4. Malcolm Stewart, Murrieta, Calif., Husqvarna (164)
  5. Chase Sexton, Clermont, Fla., Honda (163)
  6. Justin Barcia, Greenville, Fla., GASGAS (163)
  7. Marvin Musquin, Corona, Calif., KTM (145)
  8. Dylan Ferrandis, Tallahassee, Fla., Yamaha (137)
  9. Ken Roczen, Clermont, Fla., Honda (133)
  10. Dean Wilson, Murrieta, Calif., Husqvarna (110)

Πολύ ωραίος ήταν και ο αγώνας της Ανατολικής Περιφέρειας στα 250SX. Ο Stilez Robertson κατάφερε να πάρει την holeshot στην αρχή, αλλά μόλις στη 2η στροφή ο Jett Lawrence τον πρόλαβε και πέρασε εύκολα μπροστά του.

AMA-Supercross-9os-Agonas-hje3.jpg

Ήδη από τα μισά μόλις του πρώτου γύρου είχε γίνει φανερό ότι ο ρυθμός του Lawrence ήταν απλά εκπληκτικός και πως κανείς δεν θα μπορούσε να τον ακολουθήσει.

Πίσω του, ο Robertson κρατούσε τη 2η θέση, ενώ στην τρίτη βρισκόταν ο Enzo Lopes. Ο περσινός νικητής του αγώνα, Cameron McAdoo δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε σύντομα εκτός πεντάδας, όμως ο ρυθμός του ήταν δυνατός και σταδιακά κέρδιζε θέσεις.

Μπροστά ο Lawrence απλά μεγάλωνε τη διαφορά του, ενώ και ο Robertson εξαργύρωσε την εξαιρετική του εκκίνηση με τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Η μάχη για την τρίτη θέση είχε μεγάλο ενδιαφέρον, με τους Enzo Lopes και Pierce Brown να τα δίνουν όλα απέναντι στον McAdoo, ο οποίος πάντως βρήκε τον τρόπο να τους κερδίσει και να τερματίσει μπροστά τους στο τέλος.

Ανατολική Περιφέρεια 250SX Βαθμολογία

  1. Jett Lawrence, Wesley Chapel, Fla., Honda (73)
  2. Cameron McAdoo, Sioux City, Iowa, Kawasaki (68)
  3. Stilez Robertson, Bakersfield, Calif., Husqvarna (52)
  4. Enzo Lopes, Indian Trail, N.C., Yamaha (50)
  5. Pierce Brown, Sandy, Utah, GASGAS (47)
  6. Jordon Smith, Ochlocknee, Ga., Honda (45)
  7. Jeremy Martin, Rochester, Minn., Yamaha (42)
  8. Phillip Nicoletti, Bethel, N.Y., Yamaha (42)
  9. RJ Hampshire, Minneola, Fla., Husqvarna (41)
  10. Austin Forkner, Richards, Mo., Kawasaki (39)
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 21:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon