.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 12:18

AMA Supercross 2022 – 11ος αγώνας, Detroit

Με υπομονή και εξαιρετική οδήγηση, ο Eli Tomac συνέχισε το νικηφόρο σερί του κι έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά του στη βαθμολογία.

 

450SX

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Justin Barcia να περνά στην πρώτη θέση, ωστόσο από κοντά του ήταν άλλοι 4 οδηγοί, ο Jason Anderson, ο Malcolm Stewart, ο Eli Tomac και ο Marvin Musquin.

Αν και η αίσθηση που σου έβγαζε ο αγώνας ήταν ότι ο Tomac θα έπαιρνε γρήγορα το πάνω χέρι, εν τούτοις μπλέχτηκε κι αυτός στις δυνατές μάχες των οδηγών του πρώτου γκρουπ.

Λίγο πριν τα μισά του αγώνα, ο Anderson πήρε το προβάδισμα από τον Barcia, αλλά λίγο μετά ο τελευταίος προσπάθησε να κάνει ένα επιθετικό πέρασμα και οι δύο οδηγοί συγκρούστηκαν!

Το αποτέλεσμα ήταν ο Anderson να βγει εκτός πεντάδας, την ώρα που ο Barcia επέστρεφε στην πρώτη θέση αλλά είχε πλέον να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πίεση του Tomac.

AMA-Supercross-11os-Agonas-hje2.jpg

Οι μάχες άναψαν όταν μπήκε δυνατά και ο Musquin στη διεκδίκηση της νίκης, με τους τρεις αυτούς οδηγούς (Barcia-Tomac-Musquin) να έχουν μεταξύ τους διαφορά στα δύο δευτερόλεπτα!

Σε λίγο οι τρεις έγιναν πέντε, καθώς τους πλησίασαν και ο Stewart με τον Chase Sexton και η διαφορά των πέντε πρώτων ήταν μικρότερη από πέντε δευτερόλεπτα!

Πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος, ο Tomac – που οδήγησε πολύ έξυπνα και υπομονετικά – βρήκε την ευκαιρία που περίμενε, πέρασε στην πρώτη θέση και αμέσως έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους.

Έτσι κατάφερε να πάρει τη νίκη, την 4η συνεχόμενή του στο πρωτάθλημα, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο στο βαθμολογικό πίνακα στους 51 βαθμούς.

Ο Barcia τερμάτισε ακριβώς πίσω του, ενώ τελικά ο Musquin ήταν αυτός που πήρε την τρίτη θέση, ενώ ο Sexton άντεξε στην πίεση του Webb στα τελευταία λεπτά για να πάρει την 4η θέση.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των 450SX

AMA-Supercross-11os-Agonas-hje1.jpg

Ανατολική Περιφέρεια 250SX

Στα 250SX ήταν ο Jett Lawrence αυτός που πήρε την holeshot στο ξεκίνημα, με τον Cameron McAdoo να είναι ακριβώς πίσω του.

Δυνατά ξεκίνησαν τον αγώνα και οι Jace Owen, Jordon Smith, Mitchell Oldenburg και Pierce Brown που ήταν όλοι τους κοντά στους πρώτους.

Ο Lawrence κρατούσε το προβάδισμα, όμως δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από τον McAdoo. Ο τελευταίος περίμενε το άνοιγμα και όταν το είδε πέρασε αμέσως στην πρώτη θέση.

Ο Lawrence όμως δεν θα «έπεφτε» τόσο εύκολα και συνέχισε να δίνει μάχες για την πρώτη θέση, καταφέρνοντας μάλιστα στα μισά του αγώνα να περάσει και πάλι πρώτος.

Από εκεί και πέρα βρήκε ρυθμό και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να τον απειλήσει ξανά, φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του. Ο McAdoo έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Hampshire!

Ο τελευταίος ήταν ο πρωταγωνιστής μιας μεγάλης μάχης για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, το οποίο και πήρε για μερικά χιλιοστά εις βάρος του Brown.

Ήταν το πρώτο βάθρο του Hampshire για το 2022!

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των 250SX

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 12:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supercross 2022 – 10ος αγώνας, Detroit
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon