.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 00:23

Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2016, 1ος αγώνας – Αρχαία Ολυμπία

 

Αγώνας υπόδειγμα!

 

 

Του Νίκου Τσάγκλα
Φωτό: Πένυ Τσάγκλα

Με έναν αγώνα υπόδειγμα ξεκίνησε το πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος στην δημοτική πίστα Πλατάνου της Αρχαίας Ολυμπίας. Το τοπικό σωματείο Α.Ο.Λ.Μ.Ο. μετά από ένα χρόνο αποχή από τις διοργανώσεις motocross, επέστρεψε στις επιτυχημένες διοργανώσεις αναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά να ανοίξει την αυλαία του πρωταθλήματος σε μια τεχνική και θεαματική πίστα.

Η προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου ήταν άψογη και η λίγη σκόνη που παρουσιάστηκε στα τελευταία σκέλη (αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής), βοηθούντος και του ελαφρού αέρα που φυσούσε, δεν έγινε ποτέ ενοχλητική. Σημαντική ήταν η αναβάθμιση του χώρου των θεατών, που εκτός από την γνωστή από παλιά σκεπαστή κερκίδα, δημιουργήθηκε και νέος κατάλληλα διαμορφωμένος σκιερός χώρος στον υπήρχε και η καντίνα του σωματείου, μέσα στην πίστα, στην καρδιά του θεάματος. Οι πολλοί θεατές που παραβρέθηκαν, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ωραίες μάχες σε όλες τις κατηγορίες από τους 78 συνολικά αθλητές που συμμετείχαν. Ο αριθμός των αθλητών ενώ θεωρείται ικανοποιητικός, πιστεύουμε πως δεν αντιπροσωπεύει τον αριθμό αυτών που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν. Κάτι η καλοκαιρινή ανάπαυλα, κάτι τα δύσκολα οικονομικά και ίσως και το σύνολο των έξι αγώνων για το πρωτάθλημα Νοτίου να συντέλεσαν στο να είναι λιγότεροι οι αθλητές από το αναμενόμενο. Ελπίζουμε πως στους επόμενους αγώνες ο αριθμός συμμετασχόντων θα αυξηθεί.

Κατηγορία EXPERT


Στην πιο «γρήγορη» κατηγορία της ημέρας που συμμετείχε μαζί με την κατηγορία ΜΧ1, ο τοπικός Δημήτρης Κοντολέτας ήταν ο αδιαφιλονίκητος νικητής της κατηγορίας. Με ένα καταιγιστικό ρυθμό, προπόνηση για τον αγώνα των Εθνών στην Ιταλία πήρε δύο πειστικές πρώτες θέσεις. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε μετά από μεγάλη αποχή για λόγους υγείας ο Σταμάτης Δημολιάνης με θέσεις 4-2 ισοβαθμώντας και κερδίζοντας λόγω του αποτελέσματος στο 2ο σκέλος με τον Δημήτρη Μπάκα (3-3) που κι αυτός συμμετείχε μετά από αποχή λόγω ατυχήματος. Τέταρτος ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ1 Χρυσοβαλάντης Λαγούδης (5-4) ο οποίος έδωσε μεγάλες μάχες και με αθλητές της ΜΧ1, πέμπτος ο Παύλος Σιδέρης (6-5) ο οποίος κινήθηκε αξιοπρεπώς με το μικρό 250 ανάμεσα στα θηρία και έκτος ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος και εγκατέλειψε από πτώσεις στο δεύτερο.

Κατηγορία ΜΧ1


Πολλοί ισοδύναμοι αναβάτες σε αυτή την κατηγορία πάλεψαν μεταξύ τους για την νίκη του αγώνα. Πρώτος επικράτησε ο Σοφοκλής Μαμμωνάς (3-1) σε ισοβαθμία με τον Κώστα Μούρκο (1-3) με τρίτο τον Μανώλη Σκύβαλο (2-2. Τέταρτος τερμάτισε ο τοπικός Νίκος Σωτηρόπουλος (4-4) ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα και στις δύο εκκινήσεις και ξεκίνησε τελευταίος, με πέμπτο τον Ευάγγελο Μπουρίκα (5-7) και έκτο τον Νίκο Τατάνη (6-6).

Κατηγορία ΜΧ2


Μια κατηγορία φωτιά (όπως μας έχει συνηθίσει). Πολλοί οι υποψήφιοι για την πρώτη θέση του βάθρου. Ο Κώστας Μπετίνης κατάφερε αθόρυβα και μεθοδικά να πάρει δύο πρώτες θέσεις με δεύτερο τον Νικόλα Φανουράκη (4-2) ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο σκέλος και ταλαιπωρήθηκε να ανέβει θέσεις. Τρίτος ο ανεβασμένος Γιώργος Σπύρης (5-3) με τέταρτο τον Μανώλη Παναγιωτόπουλο (7-4), πέμπτο τον Σπύρο Κροκίδα (6-6) και έκτο τον Απόλλωνα Συναπίδη ο οποίος οδήγησε για δύο γύρους το δεύτερο σκέλος. Σε αυτή την κατηγορία είχαμε και την πρώτη συμμετοχή σε μεγάλη κατηγορία πρωταθληματικού αγώνα μιας γυναίκας, της Μαρίας Μπάκα η οποία τερμάτισε και τα δύο σκέλη του αγώνα.

Κατηγορία ΟΡΕΝ


Μια κατηγορία στην οποία ο τοπικός Αλέκος Καρανάσης ήταν μια κλάση πάνω από τους υπόλοιπους. Επικράτησε άνετα στον αγώνα τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στην πρώτη θέση αφήνωντας όλου στους συναθλητές του να δώσουν ωραίες μάχες για τις υπόλοιπες. Δεύτερος σε απόσταση ο Κώστας Παπαδόπουλος (2-2) και τρίτος ο αγέραστος Σπύρος Μητρόπουλος (4-5). Τέταρτος ο επανεμφανισθείς Νίκος Βεράρος (6-4), πέμπτος ο Μιχάλης Ζώης (5-8) και έκτος ο Αριστείδης Πολύδωρος (8-6).

Κατηγορία ΜΧ85


Αδιαφιλονίκητα πρώτος στην κατηγορία ο Ανδρέας Ανδρέου (1-1) οδηγώντας και τα δύο σκέλη από τη αρχή σε ρυθμό καταιγιστικό για τους άλλους συναθλητές του. Δεύτερος ο περσινός πρωταθλητής Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος (2-2), τρίτος ο Σταύρος Μαυράκης (3-3) τέταρτος ο Παναγιώτης Κονοπισόπουλος (4-7), πέμπτος ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς (8-4) και έκτος ο Γιώργος Μαυράκης (6-5).

Κατηγορία ΜΧ65


Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Νικόλας Κανελλόπουλος τερμάτισε δεύτερος (2-2) παρόλο που πήρε τις εκκινήσεις και οδήγησε στον πρώτο γύρο και τα δύο σκέλη μέχρι να τον περάσει ο Μιχάλης Σαραντινούδης ο οποίος δημιουργώντας μια απόσταση ασφαλείας τερμάτισε και στα δυο σκέλη πρώτος. Τρίτος ο Μιχάλης Σακελλαρίου (4-3) με τέταρτο τον Σωτήρη Φωτάκη (3-4)και πέμπτο τον Παναγιώτη Τενέντε (5-5).
Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος στο Αίγιο στις 18 Σεπτέμβρη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 00:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon