.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 16:54

Enduro GP 2017 – 7ος αγώνας, Hawkstone Park - Μ. Βρετανία

 

Βρετανική υπόθεση

 

Στο πάρκο Hawkstone στην Μ. Βρετανία πραγματοποιήθηκε ο 7ος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro, σχεδόν 10 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε αγώνας παγκοσμίου επί βρετανικού εδάφους.

Με διαφορετικό από το σύνηθες φορμά, πιο φιλικό για την παρακολούθηση από τους θεατές αλλά και για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα στη Μ.Βρετανία οι θεατές είδαν να πραγματοποιείται για πρώτη φορά αγώνας Cross Country στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro (2η ημέρα).

Ημέρα 1η: Holcombe & Garcia στην κορυφή

EnduroGP: Holcombe για πρωτάθλημα

Με νίκη ξεκίνησε την προσπάθειά του ο “τοπικός” Steve Holcombe (Beta), ο οποίος έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα: κέρδισε και τις έξι ειδικές Enduro και κατάφερε να τερματίσει 31 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Nathan Watson (KTM) που κέρδισε τους πέντε από τους έξι γύρους στο motocross τεστ και 43 δεύτερα από τον τρίτο της πρώτης ημέρας Christophe Charlier (Husqvarna) που άφησε πίσω του τον 4ο Loic Larrieu (Yamaha) για λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Την πεντάδα έκλεισε ο Jaume Betriu (KTM)

Enduro 2: Josep Garcia την καρό σημαία

Ο Ισπανός αναβάτης της KTM ήταν εκείνος που κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του Eero Remes (TM) και Jamie McCanney (Yamaha) έπειτα από δυνατές μάχες που κράτησαν σε εγρήγορση τους θεατές. Πιο άτυχος από τους τρεις ο McCanney που σημείωσε πτώση στο Enduro κομμάτι και είδε τον κινητήρα του να σβήνει στο motocross τεστ. Στην 4η θέση βρέθηκε ο αδερφός του Danny McCanney (Husqvarna) λίγα μόλις δευτερόλεπτα πίσω από τον Jamie αλλά με διαφορά ασφαλείας από τον Davide Guarneri (Honda) που συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα. 

Ημέρα 2η: Rauchenecker & Watson οι νικητές

EnduroGP: Άτυχος ο Holcombe, μπροστά ο Watson

Στο cross country κομμάτι του αγώνα ο Nathan Watson (KTM) ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να κερδίσει ύστερα από την τρίωρη προσπάθειά του. Ο νικητής της πρώτης ημέρας Holcombe, χρειαζόταν λίγους βαθμούς για να εξασφαλίσει το φετινό πρωτάθλημα και ξεκίνησε πολύ δυνατά για να φτάσει στον στόχο του. Ωστόσο ύστερα από 60 λεπτά αγώνα αναγκάστηκε να μπει στα πιτς λόγω τεχνικού προβλήματος και να χάσει την πρωτοπορία του. Τελικά κατάφερε να τερματίσει 5ος και διατήρησε τόσο την βαθμολογική του πρωτοπορία όσο και τις ελπίδες του για τίτλο.

Για να φτάσει στη νίκη ο Watson έδωσε δυνατές μάζες με τον Christophe Charlier (Husqvarna), ο οποίος έπειτα και από πτώση συμβιβάστικε με την 2η θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Loic Larrieu (Yamaha)  με τον Jaume Betriu (KTM) να τερματίζει τέταρτος.

Enduro 2: Με την υπογραφή του Rauchenecker

Ο Pascal Rauchenecker (Husqvarna) δεν κατάφερε να κερδίσει μόνο την κατηγορία του αλλά να τερματίσει πρώτος μπροστά και από όλους τους αναβάτες της EnduroGP, κάτι που κάνει τη νίκη του πραγματικά ξεχωριστή. Πίσω του με δύο σχεδόν λεπτά διαφορά τερμάτισε ο ομόσταυλός του Danny McCanney με τον Josep Garcia (KTM) στην 3η θέση. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Jamie McCanney (Yamaha) με τον Davide Guarneri (Honda) να κατακτά την 5η θέση. 

Επόμενος και τελευταίος αγώνας για τη χρονιά στις 20-22 Οκτωβρίου στο Zschopau της Γερμανίας.

Δείτε τα αποτελέσματα της κατηγορίας EnduroGP εδώ.

Δείτε την βαθμολογία του πρωταθλήματος της EnduroGP κατηγορίας εδώ.

Δείτε την βαθμολογία της Enduro 2 κατηγορίας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon