.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 20:34

EnduroGP 2017 – 8ος αγώνας, Zschopau – Γερμανία

 

Holcοmbe (Beta) και Garcia (KTM) οι πρωταθλητές!

 

Στο Zschopau  της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε ο 8ος και τελευταίος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Enduro για τη φετινή σεζόν. Εκεί είδαμε το φαβορί Steve Holcombe (Beta) να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής στην μεγάλη κατηγορία με τον Josep Garcia (KTM) να κατακτά τον τίτλο στην Enduro 2 και τους Brad Freeman (Beta) και Maria Franke (KTM) να παίρνουν τους τίτλους στις κατηγορίες Junior και Γυναικών αντίστοιχα. 

EnduroGP: Holcombe για νίκη και πρωτάθλημα

Έχοντας εξασφαλίσει ένα προβάδισμα της τάξης των 40 βαθμών καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ένας περιχαρής και ανεβασμένος Holcombe, μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, δε δυσκολεύτηκε την πρώτη μέρα να κερδίσει την κατηγορία του για 5η φορά φέτος και να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Beta τερμάτισε μπροστά από τον Christophe Nambotin (KTM) και τον Loic Larrieu (Yamaha). Οι Matthew Phillips (Sherco)  και Giacomo Redondi (Honda) τερμάτισαν 4ος και 5ος αντίστοιχα συμπληρώνοντας έτσι την πρώτη πεντάδα της πρώτης ημέρας. 

Ο Holcombe δεν χαρίστηκε ούτε τη δεύτερη μέρα στους αντιπάλους του, παρά την εξασφάλιση του τίτλου και θέλοντας να τελειώσει δυνατά τη σεζόν μπροστά στο κοινό της πατρίδας του πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του. Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Loic Larrieu (Yamaha) με τον Christophe Nambotin (KTM) στην 3η θέση. Αυτή ήταν η πρώτη διπλή νίκη του Holcombe στην μεγάλη κατηγορία που του έδωσε παράλληλα και την πρωτιά στη γενική.

Δείτε την τελική βαθμολογία των αναβατών στο πρωτάθλημα εδώ.

Enduro 2: Δεν το έχανε ο Garcia

Στην Enduro 2 ο αναβάτης που ξεχώρισε την πρώτη ημέρα ήταν ο Danny McCanney (Husqvarna), ο οποίος κατάφερε να πάρει και την πρώτη του νίκη στην κατηγορία τερματίζοντας μπροστά από το πρωτοπόρο στη βαθμολογία Josep Garcia αλλά και τον αδερφό του Jamie McCanney (Yamaha), ύστερα από έναν δυνατό μεταξύ τους αγώνα.

Την δεύτερη ημέρα και ύστερα από δυνατή βροχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αδερφοί McCanney και ο Garcia ξεκίνησαν ξανά δυνατά την προσπάθειά τους με τον ισπανό αναβάτη της KTM να χρειάζεται ελάχιστους βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Ο Garcia έκοψε τον ρυθμό του προς το τέλος της ημέρας και ύστερα από έναν μυαλωμένο αγώνα έφτασε στον πολυπόθητο τίτλο. Νικητής του αγώνα ο Jamie McCanney μπροστά από τον αδερφό του Danny με τον Eero Remes (TM) να συμπληρώνει το βάθρο.

Δείτε την τελική βαθμολογία των αναβατών στο πρωτάθλημα εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 21:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon