.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 22:25

Παν.Π.Motocross 2016, 6ος αγώνας, Κοζάνη

 

Κρητικός και Τομάρας πρωταθλητές!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: MXIN.GR

Ο 6ος αγώνας της χρονιάς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, στην Κοζάνη, ήταν αυτός στον οποίο ο Μανόλης Κρητικός κατέκτησε τον τίτλο στην MX2, και ο Χρήστος Τομάρας στην Open, έναν αγώνα πριν το τέλος. Οι Παναγιώτης Κουζής (MX1), Δημήτρης Τουρατζίδης (MX2 2T), Martin Milev (Quad), ήταν οι υπόλοιποι νικητές.

ΜΧ1 - Βλέπει τίτλο ο Κουζής


Tην διάθεση του για νίκη έδειξε ο Hristian Ilioski από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου όπου είχε τον ταχύτερο γύρο, αλλά τελικά, ήταν ο μόνος που μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πολυπρωταθλητή, Παναγιώτη Κουζή. Ο Κουζής κέρδισε το πρώτο σκέλος ενώ ο Ilioski κατάφερε να προηγηθεί για λίγο στο δεύτερο. Ο Κουζής είχε απάντηση και εκεί, και κατάφερε να πάρει και την δεύτερη νίκη της ημέρας. Πίσω τους βρέθηκε και στα δύο σκέλη ο Ανάργυρος Τσαρνάς με δύο 3ες θέσεις, με τον Νίκο Λυρίου να τερματίζει 4ος στην κατάταξη ημέρας, με μία 4η και μία 7η θέση. Ο Κυριάκος Κόττης τερμάτισε στην 5η θέση με τερματισμούς στην 6η και 5η θέσεις, κερδίζοντας την μάχη με τον περσινό πρωταθλητή, Δημήτρη Κοντολέτα, ο οποίος τερμάτισε τελικά 6ος, με 5η και 6η θέσεις.

ΜΧ2 - Πρωταθλητής ο Κρητικός


Όντας ο ταχύτερος αναβάτης της χρονιάς, ο Μανόλης Κρητικός δικαιώθηκε έπειτα από πολυετή και δύσκολη από πλευράς τραυματισμών προσπάθεια, κατακτώντας στην Κοζάνη τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Κέρδισε και τα δύο σκέλη για μία ακόμη φορά, με τον Παναγιώτη Παπίλα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της ημέρας, έχοντας δύο τερματισμούς στην 3η θέση. Ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος τερμάτισε στην 3η θέση της ημέρας με τερματισμούς στα σκέλη στην 5η και 2η θέση, με τον περσινό πρωταθλητή Γιάννη Τουρατζίδη, στην 4η θέση, με τερματισμούς στην 2η και 5η θέση αντίστοιχα. Πίσω τους βρέθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς με τερματισμούς στην 4η θέση και στα δύο σκέλη, και την εξάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Βρεττός (9-6).

ΜΧ2Τ - Νικητής ο Τουρατζίδης


Άλλος ένας αγώνας στον οποίο ο Δημήτρης Τουρατζίδης δείχνει την κλάση του κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας των δίχρονων της MX2, κόντρα στον Φώτη Κόλλια που είχε δύο δεύτερες θέσεις, και στον Κωνσταντίνο Γάκη, που συμπλήρωσε το βάθρο, με μία 4η και μία 3η θέσεις. Ο Στέλιος Σκόρδας ήταν 4ος, με τερματισμούς στην 3η και 4η θέση.

ΟΡΕΝ - Πρωταθλητής ο Τομάρας


Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας, Σταμάτης Δημολιάνης, από παλιό τραυματισμό, και το οποίο τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη από το φετινό πρωτάθλημα, άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία Open. Έτσι, ο Χρήστος Τομαράς πήρε δύο άνετες νίκες και κατέκτησε τον τίτλο πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Πίσω του βρέθηκε ο Βασίλης Μπαμπάς με μία 2η και 3η θέσεις, και ο Παναγιώτης Καδόγλου με μία 3η και μία 2η θέση. Πίσω τους τερμάτισε ο Διονύσης Κονδυλόπουλος με τερματισμό στην 5η και 4η θέση, με τον Σπύρο Κορκίδα να τερματίζει 4ος και 5ος, και τον Στέλιο Τεχλικίδη 6ο, με τερματισμό στην 8η και 7η θέση.

Quad - Νικητής ο Milev


Ο Κωνσταντίνος Ντούζος είχε να αντιμετωπίσει έναν ιδιαίτερα γρήγορο Martin Milev ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Ντούζος πήρε δύο δεύτερες θέσεις και την αντίστοιχη κατάταξη στον αγώνα, αλλά και τους βαθμούς της πρώτης θέσης, μιας και ο Milev ουσιαστικά δεν ήταν αντίπαλος του ώστε να ρισκάρει κάτι, αφού δεν βαθμολογείται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αλέκος Κατσινέλης συμπλήρωσε το βάθρο με δύο τρίτες θέσεις. Ακολούθησε ο Απόστολος Τριανταφύλλου με δύο τέταρτες, ο Νίκος Μήτσης με μία 6η και μία 5η θέση, και ο Αντώνης Πρίφτης με τερματισμό στην 8η και 6η θέση.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 22:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon