.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 12:23

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2021, 1ος αγώνας, Σκύδρα

Αρχή με αρκετές συμμετοχές, ηχηρές απουσίες, περίεργο καιρό και τους γνωστούς πρωταγωνιστές.

Σηκώθηκε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2021 στη Σκύδρα του νομού Πέλλας, με έναν πρώτο αγώνα που επέδειξε έναν ικανοποιητικότατο αριθμό συμμετοχών, ειδικά στις κατηγορίες των νέων αναβατών.

Σημειώθηκαν πάντως κάποιες ηχηρές απουσίες, όπως ενδεικτικά αυτές των Νίκου Λυρίου, Ανέστη Ράδου, Αντώνη Σάγμαλη ενώ θυμίζουμε πως ο Παναγώτης Κουζής είναι τιμωρημένος από πέρυσι.

Ο καιρός ση Σκύδρα έπαιξε μερικά παιχνίδια με άφθονη βροχή το Σάββατο (24/4), ωστόσο η λιακάδα της Κυριακής επέτρεψε πολύ καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Μεγάλος θριαμβευτής ης ΜΧ1 ήταν ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna), καθώς πήρε την πρώτη φετινή νίκη κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας.

Στο πρώτο σκέλος τον ακολούθησαν στο βάθρο οι Παναγιώτης Παπίλας (Honda) και Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος πίσω από τον Γεωργαντά τερμάτισε δεύτερος ο Τουρατζίδης και τρίτος ο Γεώργιος Αρβανίτης (Kawasaki).

Έτσι στη γενική κατάταξη του αγώνα η πρώτη τριάδα ήταν Γεωργαντάς, Τουρατζίδης και Αρβανίτης.

Για την ΜΧ300 η πρωτιά πήγε στον πρωταθλητή Δημήτρη Μπαξεβάνη που πήρε μια 8η και μια 6η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα, για να καταταχθεί 6ος στη γενική της συνολικής κατηγορίας ΜΧ1/ΜΧ300.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο μεγάλος νικητής ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha). Στα δύο σκέλη οι νίκες μοιράστηκαν μεταξύ των Ανδρέου και Χρήστου Φωτόπουλου (Kawasaki), ενώ στην τρίτη θέση και στα δύο σκέλη βρέθηκε ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha).

Έτσι η τελική κατάταξη του αγώνα της Σκύδρας για την ΜΧ2 έχει νικητή τον Ανδρέου, δεύτερο τον Φωτόπουλο και τρίτο τον Μπάκα.

Για τη δίχρονη υποκατηγορία ΜΧ125 μεγάλος νικητής ήταν ο Καμαρινός Παυλόπουλος με ΚΤΜ, ο οποίος μάλιστα κατετάγη τέταρτος στη συνολική κατάταξη ΜΧ2/ΜΧ125.

ΜΧ Open

Στην Open ο Χρήστος Τομαράς (Honda) με δύο νίκες επικράτησε ολοκληρωτικά στον πρώτο αυτόν αγώνα, με δεύτερο τον Μανώλη Σκύβαλο (Honda) και τρίτο τον Σταμάτη Δημολιάνη (Husqvarna).

ΜΧ65

Στην μικρότερη κατηγορία έλαμψε το άστρο του Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλου (ΚΤΜ), ο οποίος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα αντίστοιχα σκέλη.

Δεύτερος ήρθε ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha) και τρίτος ο Γιώργος Κουκαλιώτης (Yamaha).

ΜΧ85

Ο Σωτήρης Φωτάκης με ΤΜ ήταν ο μεγάλος νικητής στη Σκύδρα, τερματίζοντας δεύτερος στο πρώτο σκέλος και νικώντας στο δεύτερο.

Δεύτερος στο σύνολο αναδείχθηκε ο Ελευθέριος Παπαδάκης (ΚΤΜ) με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη, ενώ τρίτος τερμάτισε στο σύνολο ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) με νίκη στο πρώτο σκέλος και έκτη θέση στο δεύτερο.

ΜΧ Women

Από τις τέσσερεις συμμετοχές στην κατηγορία των Γυναικών ξεχώρισαν οι αδελφές Λάμπρου που μονοπώλησαν τα δύο σκέλη αμφότερες με μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Η Ιωάννα Λάμπρου με YZF250 πήρε δύο νίκες στα σκέλη και φυσικά κατετάγη πρώτη, ενώ η Αμαλία με ΥΖ125 την ακολούθησε με μια δεύτερη και μαι τρίτη θέση.

Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε η Δέσποινα Μανδάνη με ΚΤΜ 125 SX.

ΜΧ Senior

Στην κατηγορία των βετεράνων ο Μάρκος Καρασακαλίδης (ΚΤΜ) πήρε την πρωτά στα δύο σκέλη και, μοιραία, και στο σύνολο του πρώτου αγώνα.

Δεύτερος κατετάγη ο Νικόλαος Κριμπούνης (ΚΤΜ) και τρίτος ο Δημήτριος Φωτόπουλος (Kawasaki).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΜΧ 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγαμματισμένος για 15-16 Μαΐου 2021 στη Σπερχειάδα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon