.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 15:31

Π.Π. ΜΧ 2020, 7ος αγώνας, Γιαννιτσά

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα με θρίαμβο του Μανώλη Κρητικού στην ΜΧ1.

Ο τελευταίος αγώνας της πολύπαθης σεζόν 2020 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross έγινε με επιτυχία στα Γιαννιτσά, όπου αναδείχθηκαν και όλοι οι πρωταθλητές των διαφόρων κατηγοριών για τη χρονιά αυτή.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Φτάνοντας στα Γιαννιτσά η υπόθεση τίτλος αφορούσε μόνο τον Μανώλη Κρητικό (ΚΤΜ) και τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha), τους οποίους χώριζαν μόλις 6 βαθμοί.

Στον 7ο αυτόν αγώνα ο Κρητικός κατάφερε να συντηρήσει την πρωτοπορία του και μάλιστα να την διευρύνει και λίγο καθώς κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις δεύτερος τερμάτισε ο Τουρατζίδης, ωστόσο αυτό προφανώς και δεν αρκούσε για την ανατροπή μιας και ξεκινούσε το τελευταίο αγωνιστικό διήμερο του ΜΧ από τη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Τρίτος στα Γιαννιτσά αναδείχθηκε ο Στάθης Φυσέκης (Kawasaki).

Τρέχοντας υπό τη μεγάλη κατηγορία, η δίχρονη κλάση ΜΧ300 δεν είχε ιδιαίτερη αγωνία, καθώς ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha) κατέκτησε με άνεση τον τίτλο, παίρνοντας ταυτόχρονα και την 5η θέση στον αγώνα της ΜΧ1.

ΜΧ2

Στη κατηγορία των 250 κυβικών ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) ήρθε στον τελευταίο αγώνα με μια γερή διαφορά 44 βαθμών στην κορυφή και φυσικά δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για την έκβαση του τίτλου. Όταν πήρε και τη νίκη στο πρώτο σκέλος, όλα απλοποιήθηκαν.

Τελικά νικητής του αγώνα των Γιαννιτσών για την ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα δύο σκέλη, ενώ τον ακολούθησε ο Ανέστης Ράδος (ΚΤΜ) με μια τέταρτη και μια δεύτερη θέση.

Τρίτος τερμάτισε στο σύνολο Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) με δύο τρίτες θέσεις, με τον Ανδρέου να κλείνει στην τέταρτη θέση, μετά από ένα προσεκτικό δεύτερο σκέλος που τον έφερε 7ο στη γραμμή του τερματισμού.

Ο Σάγμαλης κατέκτησε ξανά την πρτιά στη δίχρονη υποκατηγορία ΜΧ125 που τρέχει μαζί με την ΜΧ2.

Open / Senior

Ο Βασίλης Πακαταρίδης (Yamaha) με δύο νίκες στα Γιαννιτσά υπογράμμισε την κατάκτηση του τίτλου της Open κατηγορίας.

Δεύτερος στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Μπουρίκας (Honda) και τρίτος ο Σάββας Παραστατίδης (Husqvarna).

Ανάμεσα στους αναβάτες της Senior κατηγορίας που τρέχει μαζί με την Open, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Μάρκος Καρασακαλίδης (Yamaha), τερματίζοντας πέμπτος και στα δύο σκέλη του αγώνα, όντας πρώτος στη Senior κατηγορία του και τις δύο φορές.

ΜΧ85

Ο Σταύρος Βαγγελακάκης (KTM) είχε ήδη κατακτήσει την κατηγορία των 85 κυβικών εκατοστών εδώ και δύο αγώνες, ωστόσο αυτό δεν τον απέτρεψε απ’ το να προσθέσει άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του, κατακτώντας την πρωτιά και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Δεύτερος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα κατατάχθηκε ο Δημήτρης Γανωτής (Yamaha).

ΜΧ65

Έχοντας κερδίσει κάθε σκέλος κάθε αγώνα φέτος ο Λευτέρης Παπαδάκης (Husqvarna) είχε σίγουρο τον τίτλο, πάντως το απόλυτο της φετινής του σεζόν έσπασε στα Γιαννιτσά όταν νικητής του πρώτου σκέλους αναδείχθηκε ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha).

Το δεύτερο σκέλος πέρασε ξανά στα χέρια του Παπαδάκη, μαζί με την τυπική πρωτιά του αγώνα των Γιαννιτσών, παρότι ισοβάθμησαν στα αποτελέσματα με τον Ταμβάκο.

Τρίτος του αγώνα αναδείχθηκε ο Σωτήρης Ντουμάνης (Yamaha) παίρνοντας δύο φορές την τρίτη θέση στα ανάλογα σκέλη.

MX Women

Γυναικεία παρουσία δεν είχαμε στα Γιαννιτσά, έτσι ο τίτλος της κατηγορίας πάει αυτοδικαίως στη Δέσποινα Μανδάνη (ΚΤΜ) που είχε κερδίσει όλους τους ως τώρα αγώνες της κατηγορίας της.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π.ΜΧ 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon