.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:51

Π.Π.ΜΧ 2020, 6ος αγώνας, Προσοτσάνη Δράμας

Μια φθινόπωρο, μια καλοκαίρι, πάντα θέαμα

Ο έκτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2020 επέστρεψε στην Προσοτσάνη Δράμας, όπου και άνοιξε η σεζόν με διπλό αγώνα.

Η πρόβλεψη για βροχερό καιρό επιβεβαιώθηκε το Σάββατο με το πρώτο αγωνιστικό σκέλος να διεξάγεται σε μια πίστα που κατά σημεία θύμιζε βάλτο.

ΜΧ1 / ΜΧ300 (2Τ)

Ο πρώτος αγώνας το Σάββατο έγινε υπό βροχή και με την πίστα γεμάτη λάσπη, ωστόσο η Κυριακή έφερε λιακάδα και συνθήκες σαφώς ευνοϊκότερες για αγώνα.

Για μια φορά ακόμη ωστόσο ο πρωταθληματικός αγώνας χαρακτηρίστηκε από ηχηρές απουσίες, όπως αυτές των Παναγιώτη Κουζή (Suzuki), Νίκου Λυρίου (ΤΜ), Ανάργυρου Τσαρνά (Husqvarna).

Με δέκα μόλις αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση στη μεγάλη κατηγορία, τα λάφυρά της μοιράστηκαν σχεδόν εξίσου ανάμεσα στους Μανώλη Κρητικό (ΚΤΜ) και Δημήτρη Τουρατζίδη (Yamaha), οι οποίοι μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη.

Το βάθρο της μεγάλης κατηγορίας πήγε δικαίως στον Παναγιώτη Παπίλα (Honda) που τερμάτισε τρίτος ισάριθμες φορές.

Μεταξύ των μοτοσυκλετών της ΜΧ1, οι δίχρονες της υποκατηγορίας ΜΧ300 είχαν ως μεγάλο νικητή τον Δημήτρη Μπαξεβάνη (Yamaha), που στο σύνολο κατετάγη τέταρτος στην ΜΧ1.

Στην κατάταξη της ΜΧ1 ο τίτλος θα παιχτεί μεταξύ των Κρητικού και Τουρατζίδη, καθώς οι δυο τους έχουν ξεχωρίζει καθαρά και απέχουν μεταξύ τους μόλις 6 βαθμούς, με τον Κρητικό να κρατά αυτή τη στιγμή την πρωτοκαθεδρία.

ΜΧ2 / MX125 (2T)

Η κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha) που πήρε και τις δύο καρό σημαίες στα ανάλογα σκέλη - και στη λάσπη και στον ήλιο. Θυμίζουμε πως ο Ανδρέου τιμωρήθηκε από την ΑΜΟΤΟΕ για ένα επεισόδιο που συνέβη στον προηγούμενο αγώνα, ωστόσο η ποινή του ήταν με αναστολή κι έτσι πήγε στη Δράμα και τα πήρε όλα.

Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, ενώ τον ακολούθησε ο Ανδρέας Καρασάββας (ΚΤΜ) με μια δεύτερη και μια πέμπτη θέση στα ανάλογα σκέλη.

Ο Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) συνέχισε να κυριαρχεί στη δίχρονη υποκατηγορία των ΜΧ125, κερδίζοντας ξανά και στους δύο αγώνες της, ενώ πήρε και την τέταρτη θέση γενικής της ΜΧ2.

Στη βαθμολογία ο Ανδρέου εξακολουθεί να διατηρεί καθαρό προβάδισμα, το οποίο μάλιστα διευρύνθηκε μετά και τον 6ο αγώνα, από τον Γεωργαντά. Με την μεταξύ τους απόσταση να φτάνει στους 44 βαθμούς, το πρωτάθλημα μοιάζει δικό του. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Σάγμαλης, εκπροσωπώντας επάξια τη δίχρονη παρέα της κατηγορίας.

Open / Senior

Με δύο καθαρές νίκες ο Βασίλης Πακαταρίδης (Yamaha) ήταν ο θριαμβευτής της Open στη Δράμα. Δεύτερος τερμάτισε ο Μάρκος Καρασακαλίδης (Yamaha) με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη, ενώ ήταν και ο νικητής της Senior κατηγορίας.

Τρίτος τερμάτισε ο Νίκος Ψημένος (Suzuki), παίρνοντας μια δεύτερη και μια πέμπτη θέση.

ΜΧ85

Επιστροφή στις νίκες για τον Σταύρο Βαγγελακάκη (ΚΤΜ), ο οποίος επικράτησε και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Οι άλλες δύο θέσεις του βάθρου πήγαν στους Γιώργο Γκαλίπη (ΚΤΜ) που τερμάτισε δεύτερος και τέταρτος στα δύο σκέλη, και στον Ιάκωβο Παπαδόπουλος (Yamaha) με δύο τρίτες θέσεις.

Ο Βαγγελακάκης έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο της κατηγορίας του, καθώς οι δύο βασικοί του αντίπαλοι, Δημήτρης Γανωτής και Σωτήρης Θεοδωρίδης, δεν έτρεξαν καν στη Δράμα.

ΜΧ65

Ο Λευτέρης Παπαδάκης (Husqvarna) δεν έχει χάσει ούτε ένα σκέλος φέτος στην μικρή κατηγορία και με δύο ακόμη νίκες συνέχισε το απόλυτο σερί του.

Το πάλεψε ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) με δύο δεύτερες, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτήθηκε από τον Γιώργο Τσαλίκη (ΚΤΜ) που μάζεψε μια τρίτη και μια τέταρτη θέση.

Στην κατάταξη η υπεροχή του “απόλυτου” Παπαδάκη φωτογραφίζεται στους 300 βαθμούς που του δίνουν τον τίτλο στο χέρι, καθώς ο δεύτερος Ταμβάκος απέχει αισίως 80 βαθμούς από τον πρωτοπόρο.

MX Women

Στην νεοσύστατη Γυναικεία κατηγορία η Δέσποινα Μανδάνη (ΚΤΜ) ήταν και η μόνη που ανέβηκε στη Δράμα για να αγωνιστεί.

Έχοντας έτσι κι αλλιώς κερδίσει όλους τους αγώνες ως τώρα, προσέθεσε άλλα δύο 25άρια από τα ισάριθμα σκέλη και μπορεί πλέον να δηλώνει πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΠΠΜΧ 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 17:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon