.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 14:58

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2021, 3ος αγώνας, Προσοτσάνη Δράμας

Ο Γεωργαντάς διευρύνει με σαρωτική επικράτηση το προβάδισμά του στη μεγάλη κατηγορία.

MX1-MX300

Σαρωτικός ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna), πήρε τη νίκη στην Προσοτσάνη κυριαρχώντας απολύτως και στα δύο σκέλη του αγώνα, με διαφορές 15 και 24 δευτερολέπτων αντιστοίχως από τον δεύτερο.

Στον τρίτο φετινό αγώνα της ΜΧ1 το βάθρο ήταν πανομοιότυπο και στα δύο σκέλη, καθώς στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε δις ο Παναγιώτης Παπίλας με Honda, ενώ αντίστοιχα δύο τρίτες μάζεψε ο Βούλγαρος αναβάτης Stefan Neychev.

Από την κατηγορία δίχρονων ΜΧ300 που τρέχει μαζί με την ΜΧ1, νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΤΜ), μπροστά από τους Δημήτρη Μπαξεβάνη (Yamaha) και Μανώλη Παναγιωτόπουλο (ΤΜ).

Με τον θρίαμβό του αυτόν ο Γεωργαντάς διευρύνει την πρωτοπορεία του στη βαθμολογία, ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλός του, Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) είχε έναν δύσκολο αγώνα εκτός βάθρου.

ΜΧ2-ΜΧ125

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ο Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) πήρε τη νίκη μπροστά από τον Μάριο Κανάκη και τον Ανδρέα Καρασάββα (ΚΤΜ).

Στο δεύτερο σκέλος ωστόσο η νίκη πήγε στον Ανέστη Ράδο (Husqvarna) – που δεν είχε τερματίσει το πρώτο – κρατώντας δεύτερο τον Κανάκη και τρίτο τον Σάγμαλη.

Στο σύνολο πάντως ο Σάγμαλης πανηγύρισε τη νίκη στην κατηγορία των τετράχρονων 250, με δεύτερο τον Κανάκη και τρίτο τον Καρασάββα.

Όσον αφορά στην κλάση των δίχρονων ΜΧ125, εκεί πρώτευσε ο Καμαρινός Παυλόπουλος με ΚΤΜ, με δεύτερο τον Δημήτρη Γανωτά (Yamaha) και τρίτο τον Σωτήρη Θεοδωρίδη (ΚΤΜ).

ΜΧ Open

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας το Σάββατο (5/6) ο Χρήστος Τομαράς (Honda) νίκησε σε μια στενή μάχη με τους Μανώλη Σκύβαλο (Honda) και Δημήτρη Βασιλειάδη (ΚΤΜ).

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Σωτηρόπουλος (Yamaha), μπροστά από τους Βασιλειάδη και Σκύβαλο.

Έτσι στο σύνολο του αγώνα της Δράμας μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Βασιλειάδης, με δεύτερο τον Σκύβαλο και τρίτο τον Τομαρά.

ΜΧ Women

Με πέντε συμμετοχές στην κατηγορία των Γυναικών, για μια φορά ακόμη η πρωτιά πήγε στις αδελφές Λάμπρου, καθώς η Ιωάννα με Yamaha κέρδισε και τα δύο σκέλη, ενώ η Αμαλία με Husqvarna τερμάτισε στην 4η και 2η αντιστοίχως, για να αναδειχθεί 2η στο σύνολο του αγώνα.

Τρίτη τερμάτισε η Μαρκέλλα Κωστάκη (Gas Gas) με δύο τρίτες θέσεις στα ανάλογα σκέλη.

ΜΧ65

Μεγάλος νικητής στη Δράμα αναδείχθηκε ο Γιώργος Χατζάκης (Yamaha), κατακτώντας τη 2η και την 1η θέση στα δύο σκέλη του αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε στο σύνολο ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (ΚΤΜ), με τις ίδιες επιδόσεις με τον Χατζάκη (1-2), ενώ τρίτος ήρθε ο Ανδρέας Τρακαδάς (ΚΤΜ).

ΜΧ85

Ο Βούλγαρος Ventsislav Toshev ήταν ο νικητής του αγώνα της Δράμας, καταφέρνοντας να επικρατήσει του Κωνσταντίνου Μερκούρη (ΚΤΜ) με τον οποίο μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο σκέλη. Έτσι, όσον αφορά στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Μερκούρης είναι ο νικητής του αγώνα.

Στην τελική κατάταξη τρίτος τερμάτισε στο σύνολο ο Βούλγαρος Danail Stefanov, ενώ για τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η πρώτη τριάδα είναι κατά σειρά οι: Μερκούρης, Σωτήρης Φωτάκης (ΤΜ) και Λευτέρης Παπαδάκης (ΚΤΜ).

MX Senior

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (ΚΤΜ), ο Βούλγαρος Atanas Petrov και ο Νικόλαος Κριμπούνης (ΚΤΜ) συνέστησαν με αυτήν ακριβώς τη σειρά το βάθρο της κατηγορίας και στα δύο σκέλη, έτσι αποτελούν και την πρώτη τριάδα στο σύνολο του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα 3ου αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΜΧ 2021

Ακολουθεί τρίμηνη διακοπή για το πρωτάθλημα, που θα επανέλθει στη δράση στις 4-5 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία.
 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 15:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon