.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 17:34

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2021, 4ος αγώνας, Ολυμπία

Επιστροφή από τις διακοπές με πολλές συμμετοχές και μάχες

Πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες από τον προηγούμενο αγώνα του πανελληνίου ΜΧ. Τότε ήταν 5 και 6 Ιουνίου και τόπος διεξαγωγής η Προσοτσάνη Δράμας, τώρα ο αγώνας μας ταξίδεψε στην άλλη άκρη της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Ολυμπία.

Με άχαρο φόντο τις καμμένες βουνοπλαγιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή, ο αγώνας έγινε χωρίς να πέσει σταγόνα βροχής – παρά τις προβλέψεις – και χαρακτηρίστηκε από πολλές μάχες και αρκετές πτώσεις.

ΜΧ1 - ΜΧ300

Ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) πήρε δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα και μείωσε λίγο (κατά 6 βαθμούς) τη διαφορά του από τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna) που στην Ολυμπία τερμάτισε δύο φορές δεύτερος.

Με δύο τρίτες θέσεις συμπληρώνει το απολύτως συμμετρικό βάθρο του αγώνα ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος με το δίχρονο ΤΜ 300 που τον χρίζει και νικητή της κλάσης ΜΧ300.

Στη βαθμολογία ο Γεωργαντάς οδηγεί το πρωτάθλημα με 197 βαθμούς, καθώς στη δεύτερη θέση με 157 ο Παπίλας προσπέρασε τον Δημήτρη Τουρατζίδη της Yamaha (150 β.), ο οποίος στην Ολυμπία τερμάτισε δύο φορές στην πέμπτη θέση.

ΜΧ2 - ΜΧ125

Μιμούμενη το παράδειγμα της ΜΧ1, η κατηγορία των 250 κυβικών έδωσε δύο πανομοιότυπα βάθρα στις δύο αγωνιστικές ημέρες.

Ο Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) ήταν ο μεγάλος νικητής, κερδίζοντας δύο φορές τον Ανέστη Ράδο (Husqvarna), με τρίτο τον Δημήτρη Μπάκα (Yamaha).

Πρώτος μεταξύ των δίχρονων 125 τερμάτισε στην πέμπτη θέση ο Καμαρινός Παυλόπουλος με ΚΤΜ.

Η βαθμολογία της ΜΧ2 έγινε άνω-κάτω, κυρίως εξαιτίας τους απουσίας του ως τώρα πρώτου της βαθμολογίας, Χρήστου Φωτόπουλου, από τον τέταρτο αυτόν αγώνα. Νέος πρωτοπόρος στην προσωρινή κατάταξη ανέλαβε ο Σάγμαλης με 147 βαθμούς, με δεύτερο τον Μπάκα στους 140 και τρίτο τον Παυλόπουλο με 118.

ΜΧ ΟΡΕΝ

Με μόλις μια πέμπτη θέση στο δεύτερο σκέλος της Προσοτσάνης να λεκιάζει το απόλυτο σερί νικών του φέτος, ο Χρήστος Τομαράς (Honda) επέστρεψε σε γνώριμα μονοπάτια μαζεύοντας άλλα δύο 25άρια.

Ισάριθμες φορές δεύτερος τερμάτισε ο Εμμανουήλ Σκύβαλος (Honda), ενώ τρίτος στο σύνολο αναδείχθηκε ο Νίκος Σωτηρόπουλος (Yamaha) με τερματισμούς στις θέσεις 4 και 5 στα δύο σκέλη.

Στη βαθμολογία ο Τομαράς ηγείται με 191 βαθμούς, ανοίγοντας λίγο περισσότερο τη διαφορά του από τον Σκύβαλο που μετρά 168. Τρίτος παραμένει ο Σταμάτης Δημολιάνης (Husqvarna) με 144 βαθμούς.

ΜΧ SENIOR

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (ΚΤΜ) ήρθε στην Ολυμπία με το απόλυτο των βαθμών, μάζεψε άλλους 50 με τις δύο νέες νίκες του και στρογγύλεψε την πρωτιά του στην κατάταξη στους 200.

Δεύτερος με δύο τερματισμούς πίσω από τον Καρασακαλίδη αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Καρανάσης (Honda), ενώ τρίτος ήταν ο Νικόλαος Κριμπούνης (ΚΤΜ).

Στη βαθμολογία, πίσω από τη 200άρα του Καρασακαλίδη, συναντάμε τον Κριμπούνη με 162 και τον Σωτήρη Βαγενά (Yamaha) με 127 βαθμούς.

ΜΧ85

Ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) έχει κερδίσει όλους τους αγώνες φέτος πλην ενός σκέλους, ωστόσο έχει έναν αντίπαλο που δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα, τον Σωτήρη Φωτάκη (ΤΜ).

Φτάνοντας ισόβαθμοι στην Ολυμπία, ο Μερκούρης πήρε μια σημαντικότατη διπλή νίκη επί του αντιπάλου του που ισάριθμες φορές ήρθε δεύτερος, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της ως τώρα σεζόν.

Κατ’ αναλογία, με δύο τρίτες ο Ελευθέριος Παπαδάκης (ΚΤΜ), εδραίωσε κι άλλο την τρίτη θέση του στην κατάταξη, διατηρώντας ρεαλιστική επαφή με τη μάχη του τίτλου.

Στην προσωρινή βαθμολογία ο Μερκούρης οδηγεί με 185 βαθμούς, ο Φωτάκης κυνηγά με 179 και ο Παπαδάκης καραδοκεί με 160.

ΜΧ65

Στη μικρότερη κατηγορία όλων γεννιέται μια μεγάλη μάχη για τον τίτλο, καθώς οι δύο πρωτοπόροι ήρθαν κι έφυγαν ισόβαθμοι, ενώ ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha) κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα και τους πλησίασε.

Ο μεν Γιώργος Χατζάκης (Yamaha) κατάφερε μια δεύτερη και μια πέμπτη θέση, ενώ ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (ΚΤΜ) πήρε μια τρίτη και μια τέταρτη θέση.

Πίσω από τον Χατζάκη, ωστόσο, στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην Ολυμπία ανέβηκε ο Δημήτριος-Γεώργιος Τζωρτζόπουλος (Husqvarna), με την ίδια ακριβώς αριθμητική συγκομιδή με τους δύο προαναφερθέντες.

Το αποτέλεσμα του τέταρτου αγώνα απέφερε από 38 βαθμούς στους δύο πρώτους, έτσι Χατζάκης και Τριανταφυλλόπουλος ισοβαθμούν εκ νέου στους 170, ενώ ο Τσαλίκης τους πλησίασε στους 158.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π.ΜΧ 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Μέγα Βαθυχώρι-Βίλια Μάνδρας Αττικής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon