.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 12:34

Π.Π. ΜΧ 2022, 1ος αγώνας, Κρηνίδες Καβάλας

Αρχή με δύσκολες καιρικές συνθήκες και άσχημο τραυματισμό για τον Μανώλη Κρητικό.

Ο εναρκτήριος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2022 έγινε υπό κακές καιρικές συνθήκες, καθώς η συνεχής βροχή έκανε την πίστα πολύ απαιτητική και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους αναβάτες.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Στη μεγάλη κατηγορία μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha), καθώς νίκησε τόσο στο σκέλος του Σαββάτου, όσο και σε αυτό της Κυριακής.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Νίκος Λυρίου (Yamaha), τερματίζοντας σε αυτή τη θέση στον αγώνα της Κυριακής, ενώ το Σάββατο τερμάτιζε τρίτος.

Το βάθρο του πρώτου αγώνα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda).

Στη δίχρονη κατηγορία των 300 κυβικών εκατοστών, ΜΧ300, που τρέχει μαζί με την ΜΧ1, πρώτευσε ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha), παίρνοντας την 6η θέση στη γενική μικτή κατάταξη του αγώνα (μαζί δηλαδή με την ΜΧ1), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον αγώνα της Κυριακής τερμάτισε τρίτος πίσω από τους Τουρατζίδη και Λυρίου.

Η άσχημη είδηση που μας έρχεται από την Καβάλα αφορά στον σοβαρό τραυματισμό του Μανώλη Κρητικού (ΚΤΜ), ο οποίος είχε τερματίσει 4ος στον αγώνα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή είχε μια άσχημη πτώση μετά από άλμα, από την οποία αποκόμισε πολλαπλά κατάγματα. Ο αναβάτης ευτυχώς είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφερόταν στο νοσοκομείο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και να μας γυρίσει σιδερένιος.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Ο Ανέστης Ράδος (Husqvarna) τερμάτισε δύο φορές πρώτος και έτσι πήρε και τη συνολική νίκη στις Κρηνίδες, κρατώντας και στα δύο σκέλη του αγώνα τον Φραγκίσκο Ζούνη (ΚΤΜ) δεύτερο, ενώ την τρίτη θέση του αγώνα κατέλαβε ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha).

Στην κλάση των δίχρονων 125 κυβικών ο Σωτήρης Φωτάκης πρώτευσε μεταξύ των αναβατών της κατηγορίας του και τις δύο μέρες, κατακτώντας πειστικά την πρωτιά. Στη γενική κατάταξη ο Φωτάκης πήρε την 7η θέση στη γενική κατάταξη και των δύο σκελών.

MX Open

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης (ΚΤΜ) αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα, μετά από μάχη με τον Χρήστο Τομαρά (Honda). Οι δυο τους μοιράστηκαν τις νίκες και τις δεύτερες θέσεις στα δύο αγωνιστικά σκέλη.

Τρίτος στο σύνολο, όπως και στα αγωνιστικά σκέλη του αγώνα, ήταν ο Σταμάτης Δημολιάνης (GASGAS).

MX85

Ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) πήρε δίκαια τη νίκη κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα, στα οποία η κατάταξη της πρώτης τριάδας ήταν πανομοιότυπη: πίσω από τον Μερκούρη τερμάτισε δεύτερος ο Λευτέρης Παπαδάκης (Yamaha) και τρίτος ο Βούλγαρος Todorov με GASGAS.

ΜΧ65

Δύο συνώνυμοι νεαροί με Yamaha, οι Γιώργος Τσαλίκης και Γιώργος Κουκαλιώτης, μοιράστηκαν την πρώτη και δεύτερη θέση εναλλάξ στα αγωνιστικά σκέλη της μικρότερης κατηγορίας, με τον Τσαλίκη να αναδεικνύεται τελικά νικητής του αγώνα.

Τρίτος, με δύο τερματισμούς στην τρίτη θέση, αναδείχθηκε ο Ανδρέας Τρακαδάς με ΚΤΜ.

MX Women

Οι αδελφές Λάμπρου, Ιωάννα και Αμαλία, αμφότερες με Yamaha, πρωταγωνίστησαν στον πρώτο αγώνα καθώς μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο σκέλη. Σφήνα μεταξύ τους μπήκε η Δέσποινα Μανδάνη (Husqvarna), κατακτώντας μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, για να τερματίσει τρίτη στο σύνολο του πρώτου αγώνα της χρονιάς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠ ΜΧ 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στη Σπερχειάδα, στις 14 και 15 Μαΐου 2022.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon