.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 10:44

Π.Π. ΜΧ 2022, 2ος αγώνας, Σπερχειάδα

Καλός καιρός, επιστροφή Κουζή και νίκες των φαβορί στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος.

Στην όμορφη πίστα της Σπερχειάδας με καλές καιρικές συνθήκες – σε αντίθεση με τον εναρκτήριο αγώνα της Καβάλας που άνοιξε τη σεζόν με άφθονη λάσπη – συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για το 2022.

MX1/MX300

Στη μεγάλη κατηγορία των 450, ΜΧ1, η μεγάλη είδηση αφορούσε την επιστροφή του Παναγιώτη Κουζή στο πρωτάθλημα καβάλα σε μια GASGAS MC450F, με την οποία πήρε δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη, μετά από δυνατές μάχες με τον (διπλό) νικητή του προηγούμενου αγώνα, Γιάννη Τουρατζίδη, που ακολούθησε με δύο δεύτερες θέσεις.

Η τρίτη θέση του αγώνα πήγε στον Παναγιώτη Παπίλα (Honda), ο οποίος μοιράστηκε από μια τρίτη και μια τέταρτη θέση στα δύο σκέλη με τον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha).

Για τη δίχρονη κατηγορία των 300 cc, ο Ανδρέου ήταν ο πρώτος και στα δύο σκέλη, καθώς στο σύνολο τον ακολούθησαν στο βάθρο κατά σειρά οι Κωνσταντίνος Καράκης (ΚΤΜ) και Κωνσταντίνος Τζιάτζιος (GASGAS).

MX2/MX125

Στην ΜΧ2 των 250 κυβικών εκατοστών ο Ανέστης Ράδος (Husqvarna) συνέχισε από κει που το άφησε στις Κρηνίδες Καβάλας, παίρνοντας ξανά δύο νίκες, μπροστά από τον Φραγκίσκο Ζούνη (ΚΤΜ) που ακολούθησε με δύο δεύτερες.

Τρίτος στην ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Καμαρινός Παυλόπουλος (Yamaha) με μια τέταρτη και μια τρίτη θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

Για τα δίχρονα της ΜΧ125 πρώτος αναβάτης της κατηγορίας ήταν ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (GASGAS), παίρνοντας και την πέμπτη θέση στη γενική μικτή κατάταξη (ΜΧ2 και ΜΧ125) του αγώνα, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Σωτήρης Φωτάκης (Yamaha), με τρίτο τον Γιώργο Γκαλίπη (ΚΤΜ).

Open

Απόντος του Δημήτρη Βασιλειάδη (ΚΤΜ) που είχε κερδίσει τον εναρκτήριο αγώνα, με τον οποίο είχαν μοιραστεί τις νίκες στα δύο σκέλη, ο Χρήστος Τομαράς (Honda) κυριάρχησε και στους δύο αγώνες της κατηγορίας του για να πάρει συνολικά τη νίκη.

Τον ακολούθησε ο Σταμάτης Δημολιάνης (GASGAS) με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Χρήστος Κοτούλας (GASGAS) με μια τρίτη και μια τέταρτη θέση.

ΜΧ85

Συνέχισε όπως άρχισε το πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ), κερδίζοντας ξανά και τα δύο σκέλη του αγώνα, και τις δύο φορές μπροστά από τον Λευτέρη Παπαδάκη (Yamaha), ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Μπάζιος (Husqvarna) κατακτώντας μια τρίτη και μια τέταρτη θέση και κερδίζοντας οριακά τον Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (Yamaha) που σημείωσε τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

ΜΧ65

Ο Γιώργος Κουκαλιώτης (Yamaha) μάζεψε δύο νίκες καθ’ οδόν προς την απόλυτη κυριαρχία στον αγώνα της Σπερχειάδας, μπροστά από τον Γιώργο Τσαλίκη (Yamaha) που ακολούθησε με δύο δεύτερες.

Η απόλυτη στρωμάτωση στη μικρή κατηγορία ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του τρίτου στο πρόσωπο του Ανδρέα Τρακαδά (ΚΤΜ), ο οποίος ήρθε τρίτος και στα δύο σκέλη.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 11 και 12 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon