.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 12:59

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ, 3ος αγώνας, Σπερχειάδα

Νέα νίκη για τον Παναγιώτη Κουζή μετά από δυνατές μάχες με τον Ανέστη Ράδο στη λασπομαχία της Σπερχειάδας.

Ο καιρός επιδίωξε να γίνει πρωταγωνιστής του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross που διοργανώθηκε από τη ΛΕΜΣ στην πίστα της Σπερχειάδας.

Η δυνατή βροχόπτωση της Παρασκευής έκανε την πίστα πολύ "βαριά" - ειδικά για τις μικρές κατηγορίες - με αποτέλεσμα να ματαιωθεί το πρόγραμμα του Σαββάτου (11/5) και να συμπυκνωθεί όλο την Κυριακή (12/5).

Παρόλα αυτά οι πολλές συμμετοχές και το δυνατό θέαμα αποζημίωσαν τους θεατές που έσπευσαν στην πίστα την ηλιόλουστη Κυριακή για τον αγώνα.

ΜΧ1/ΜΧ300

Με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) πήρε τη νίκη της ΜΧ1 από τον Ανλέστη Ράδο (GASGAS) που αποδείχθηκε ο δυνατότερος αντίπαλός του στη Σπερχειάδα, κατακτώντας την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος και τη νίκη στο δεύτερο.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Μανώλης Κρητικός (ΚΤΜ) με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

Στα πλαίσια της δίχρονης κλάσης ΜΧ300, ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha) πήρε την πρωτιά από την τέταρτη θέση της μεικτής κατάταξης ΜΧ1/ΜΧ300, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Τζιάτζιο (ΚΤΜ) και τρίτο τον Κωνσταντίνο Τσάτσο (Husqvarna).

ppmx 3 mx1 mx300

MX2/MX125

Με δύο νίκες στα σκέλη του αγώνα ο Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας στη Σπερχειάδα. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) κατακτώντας δύο φορές τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Νικόλαος Λυρίου (Fantic) με μια τέταρτη και μια τρίτη θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

Στα δίχρονα της ΜΧ125 η πρωτιά πήγε στον Κωνσταντίνο Μερκούρη (ΚΤΜ), μπροστά από τους Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (Yamaha) και Ελευθέριο Παπαδάκη (ΚΤΜ).

ppmx 3 mx2 mx125

Open

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Fantic) νίκησε και στα δύο σκέλη της Σπερχειάδας και κατέκτησε τη συνολική πρωτιά του 3ου πρωταθληματικού αγώνα για το 2024 στην κατηγορία του. Δεύτερος κατετάγη ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος (Yamaha) και τρίτος ο Αθανάσιος Αυγέρης (Yamaha).

ppmx 3 open

Senior

Στην "ώριμη" κατηγορία ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) νίκησε σε έναν αγώνα που και στα δύο σκέλη του προέκυψαν πανομοιότυπα βάθρα: δύο πρωτιές ο Καρασακαλίδης, δύο δεύτερες ο Βασίλειος Ράπτης (Kawasaki) και δύο τρίτες θέσεις ο Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki).

ppmx 3 senior1

ppmx 3 senior2

ΜΧ85

Γεώργιος Κουκαλιώτης (Yamaha) και Γεώργιος Χατζάκης (Yamaha) μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση στη Σπερχειάδα, ενώ στην τρίτη θέση έκλεισε το διήμερο ο Ερμής Χατζηβασιλείου (ΚΤΜ).

ppmx 3 mx85

ΜΧ65

Ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς (ΚΤΜ) πρώτευσε στην κατηγορία των βενιαμίν παίρνοντας νίκη στο πρώτο σκέλος και δεύτερο στο άλλο. Πίσω του κατετάγη δεύτερος ο Ευθύμιος Ψαρογιάννης (ΚΤΜ) με νίκη στο δεύτερο σκέλος και έβδομη θέση στο πρώτο. Το βάθρο της ΜΧ65 συμπλήρωσε ο Ιάσων Αρώνης (GASGAS) με τερματισμούς στις θέσεις 4 και 3 στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

ppmx 3 mx65

MX Women

Η Ιωάννα Λάμπρου (Yamaha) νίκησε και στα δύο σκέλη της Σπερχειάδας και πρώτευσε στην κατηγορία Γυναικών, μπροστά από την αδελφή της, Αμαλία Λάμπρου (Yamaha), που τερμάτισε ισάριθμες φορές δεύτερη.

Η τρίτη συμμετοχή της κατηγορίας ήταν ο Δέσποινα Πασαλή (ΚΤΜ) που έκλεισε το βάθρο με δύο τρίτες θέσεις.

ppmx 3 women1

ppmx 3 women2

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα

Ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 είναι προγραμματισμένος για τις 1-2 Ιουνίου στην Εορδαία Κοζάνης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon