.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 12:13

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2021, 2ος αγώνας, Σπερχειάδα

Παρθενική νίκη για τον Παναγιώτη Παπίλα με Honda στα 450!

Η βροχή που είχε πέσει την προηγούμενη μέρα του αγώνα είχε κάνει αρκετά δύσκολες στις συνθήκες στην πίστα της Σπερχειάδας, αυτό όμως τελικά δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή του αγώνα με 149 συμμετοχές (!) σε όλες τις κατηγορίες, ενώ εδώ έκανε και το ντεμπούτο της η νεοσύστατη κλάση ΜΧ50.

ΜΧ1

Ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) πήρε για πρώτη του φορά νίκη στη μεγάλη κατηγορία μετά από έναν θεαματικό και δύσκολο αγώνα, με δεύτερη θέση στο εναρκτήριο σκέλος και νίκη στο δεύτερο.

Πίσω του στο βάθρο ακολούθησε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) με τα ίδια αποτελέσματα (νίκη στο πρώτο σκέλος, δεύτερη στο δεύτερο), ενώ τρίτος αναδείχθηκε η Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) με δύο τρίτες θέσεις.

MX2

Με δύο νίκες στα σκέλη της κατηγορίας των 250 κυβικών ο Αντώνης Σάγμαλης δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της πρώτης θέσης που πήρε στο βάθρο.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Θεοχάρης Χατζηράλλης (ΚΤΜ) και Αλέξανδρος Πρίμος (ΚΤΜ).

Open

Ο Χρήστος Τομαράς (Honda) νίκησε δύο σκέλη για να πάρει και το σύνολο των 50 βαθμών από τον αγώνα, αφήνοντας δεύτερο τον Εμμανουήλ Σκύβαλο (Honda) και τρίτο τον Σταμάτη Δημολιάνη (Husqvarna).

Senior

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (ΚΤΜ) νίκησε και στα δύο σκέλη, για να πάρει τη συνολική νίκη του αγώνα της Σπερχειάδας.

Δεύτερος με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση ακολούθησε ο Βασίλειος Ράπτης (Kawasaki) και τρίτος με μια δεύτερη και μια τέταρτη ο Αλέξανδρος Καρανάσης (Honda).

ΜΧ85

Σαρωτικός ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) πρώτευσε με δύο νίκες στα ανάλογα σκέλη και, σε απόλυτη συμμετρία, ακολούθησε ο Σωτήριος Φωτάκης (ΤΜ) με δύο δεύτερες θέσεις.

Το μοτίβο ολοκληρώθηκε με τον Ελευθέριο Παπαδάκη (ΚΤΜ) που πήρε δύο τρίτες θέσεις.

ΜΧ65

Ο Γεώργιος Χατζάκης (Yamaha) νίκησε στο πρώτο σκέλος και ήρθε δεύτερος στο άλλο, για να πάρει τη συνολική νίκη του αγώνα.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Γεώργιος Τσαλίκης (Yamaha) και τρίτος ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (ΚΤΜ).

ΜΧ50

Ενιαίο ΚΤΜ θύμιζε η νέα κατηγορία 50 κυβικών που έκανε το ντεμπούτο της στη Σπερχειάδα. Με εννιά ΚΤΜ σε σύνολο 12 συμμετοχών, τα πορτοκαλιά 50άρια καπάρωσαν τις πρώτες 9 θέσεις στην κατάταξη του αγώνα.

Πρώτος αναδείχθηκε με δύο νίκες ο Δημήτρης Φωτόπουλος, δεύτερος (με δύο δεύτερες) ο Αντώνης Τσιγκόλης και τρίτος (με δύο τρίτες) ο Ευάγγελος Πανταζής.

MX Women

Με πέντε συμμετοχές η κατηγορία των Γυναικών, είχε ως μεγάλες πρωταγωνίστριες τις αδελφές Λάμπρου. Η Ιωάννα με το YZF250 πήρε την πρωτιά με δύο νίκες στα σκέλη, ενώ η Αμαλία (ΥΖ125) ακολούθησε με δύο δεύτερες.

Το βάθρο συμπληρώθηκε από την Μαρκέλλα Κωστάκη (Gas Gas 250) που τερμάτισε τρίτη και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΜΧ 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon