.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 14:19

Π.Π. ΜΧ 2020, 5ος αγώνας, Αρχαία Ολυμπία

Επιστροφή Κουζή με διπλό θρίαμβο!

Αρκετοί αναβάτες απουσίαζαν από τους δύο προηγούμενους αγώνες και μεταξύ αυτών ο Παναγιώτης Κουζής (Suzuki) που υπογράμμισε την επάνοδό του στη δράση με μια διπλή νίκη.

ΜΧ1

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ο Κουζής πήρε τη νίκη μπροστά από τον Νίκο Λυρίου (ΤΜ) και τον Μανώλη Κρητικό (ΚΤΜ).

Στον δεύτερο η σύνθεση του βάθρου ήταν πανομοιότυπη, με μόνη διαφορά την εναλλαγή των Κρητικού και Λυρίου στις θέσεις 2-3, και με τον Κουζή ξανά πρώτο.

Στην υποκατηγορία των δίχρονων ΜΧ300 που τρέχει με την ΜΧ1, νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΤΜ) τερματίζοντας στην 5η θέση του αγώνα.

Με βάση τα αποτελέσματα του αγώνα στη βαθμολογία ο Κρητικός προσπέρασε στην κορυφή τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha) που εδώ τερμάτισε δύο φορές 4ος και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Στην τρίτη θέση διατηρείται ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha), με τον Κουζή να φτάνει μια ανάσα πίσω του μετά τη νικηφόρα επιστροφή του.

ΜΧ2

Οι Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) και Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) ήταν εξαρχής βασικοί πρωταγωνιστές της κατηγορίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην Ολυμπία.

Με μια δεύτερη θέση στο ένα σκέλος και νίκη στο άλλο, ο Ανδρέου πήρε την πρωτιά στον αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ τη δεύτερη θέση στο σύνολο κατέκτησε ο Γεωργαντάς με αποτελέσματα 2-3 στα ανάλογα σκέλη.

Στο πρώτο σκέλος η νίκη ωστόσο πήγε στον Ανέστη Ράδο (ΚΤΜ), ο οποίος ωστόσο δεν βαθμολογήθηκε στον δεύτερο αγώνα και έχασε έδαφος.

Έτσι στο δεύτερο σκέλος το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Αντώνη Σάγμαλη (Yamaha), ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει τρέχοντας με δίχρονο 125. Φυσικά ο Σάγμαλης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της υποκατηγορίας ΜΧ125, ειδικά από τη στιγμή που ο μόνος ικανός διεκδικητής σε αυτήν, Μάριος Κανάκης, δεν βρισκόταν στην Ολυμπία.

Στη βαθμολογία της ΜΧ2 ο Ανδρέου διατηρεί ένα υγιές προβάδισμα 26 βαθμών από τον Γεωργαντά, ενώ τρίτος ανέβηκε (εις βάρος του Ράδου) ο Σάγμαλης.

Open / Senior

Η κατηγορία αυτή εξελίσσεται σε ιδιαίτερα αμφίρροπη, γεγονός που υπογραμμίστηκε στην Ολυμπία με τη διπλή νίκη του Χρήστου Τομαρά (Yamaha) εις βάρος του πρωτοπόρου της κατάταξης Βασίλη Πακαταρίδη (Yamaha), που πήρε μια πέμπτη και μια τρίτη θέση στα δύο αγωνιστικά σκέλη.

Στο πρώτο εξ αυτών, πίσω από τον Τομαρά τερμάτισε δεύτερος ο Νίκος Σωτηρόπουλος (Yamaha), ενώ τρίτος κατετάγη ο Ευάγγελος Μπουρίκας (Honda).
Στο δεύτερο σκέλος ο Τομαράς κέρδισε ξανά, με δεύτερο τον Μπουρίκα και τρίτο τον Πακαταρίδη.

Έτσι στη βαθμολογία ο Πακαταρίδης εξακολουθεί να προηγείται με 202 βαθμούς, μα ο Τομαράς τον πλησίασε στους 194 και πίσω του ανέβηκε τρίτος ο Μπουρίκας με 185.

Στην κατηγορία Senior, που τρέχει με την Open, πρώτος τερμάτισε ο Μάρκος Καρασακαλίδης (Yamaha), συνεχίζοντας μια σεζόν απόλυτης επικράτησης με νίκες σε όλους τους αγώνες ως τώρα.

MX85

Η είδηση της κατηγορίας μάλλον είναι πως δεν κέρδισε ούτε ένα σκέλος ο Σταύρος Βαγγελακάκης (ΚΤΜ) για πρώτη φορά φέτος, αλλά μόνο χαμένος δεν βγήκε. Με δύο δεύτερες θέσεις, η σταθερότητά του αυτή τον έφερε ξανά πρώτο σε συγκομιδή βαθμών στον 5ο γύρο του πρωταθλήματος.

Νικητής του πρώτου σκέλους ήταν ο Δημήτρης Γανωτής (Yamaha) και τρίτος ο Σώτος Φωτάκης (Yamaha).

Στον δεύτερο αγώνα ο Φωτάκης πήρε τη νίκη και ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (ΚΤΜ) την τρίτη θέση.

Στη βαθμολογία ο Βαγγελακάκης διατηρείται άνετα πρώτος, ενώ ο Γανωτής τον ακολουθεί σε απόσταση 18 βαθμών, με τρίτο τον Θεοδωρίδη.

ΜΧ65

Με δύο ακόμη νίκες από τον Λευτέρη Παπαδάκη (Husqvarna) συνεχίζεται η καθολική του κυριαρχία στη μικρότερη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Τον ακολούθησε ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) με δύο δεύτερες θέσεις – όπως δηλαδή σε όλους τους αγώνες που έχουν τρέξει φέτος και οι δύο τους.

Αυτό που μοιράστηκε ήταν το τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς στον πρώτο αγώνα πήγε στον Σωτήρη Ντουμάνη (Yamaha), ενώ στο δεύτερο στον Νίκο Τεφάνη (ΚΤΜ).

MX Women

Με τρεις συμμετοχές αγωνίστηκε η κατηγορία των Γυναικών και μεγάλη νικήτρια ήταν για μιαν ακόμη φορά η Δέσποινα Μανδάνη (ΚΤΜ) που πήρε άνετα και τα δύο σκέλη.

Δεύτερη και στους δύο αγώνες τερμάτισε η Αμαλία Λάμπρου (Yamaha) και τρίτη σε αμφότερες περιπτώσεις η Ιωάννα Λάμπρου (Yamaha).

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Π.Π. ΜΧ 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon