.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 13:34

Π.Π. ΜΧ 2020, 4ος αγώνας, Προσοτσάνη Δράμας

Θρίλερ σε εξέλιξη

Ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στην πίστα της Δράμας επέτεινε την αγωνία, καθώς η ισοβαθμία στην κορυφή της κατάταξης της ΜΧ1 δεν διαταράχθηκε ούτε τώρα.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα στην Προσοτσάνη, ο καιρός δεν έφερε βροχές μα κυρίως ζέστη και σκόνη, κάτι που ουδόλως επηρέασε τον ανταγωνισμό και το θέαμα πάντως.

ΜΧ1/ΜΧ300

Μοιράζοντας μεταξύ τους τις νίκες και δεύτερες θέσεις στα δύο σκέλη του αγώνα, οι Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) και Μανώλης Κρητικός (ΚΤΜ) έφυγαν από τη Δράμα όπως ακριβώς είχαν έρθει: ισόβαθμοι.

Αποκομίζοντας από 47 βαθμούς έκαστος, οι δύο πρωταγωνιστές της μεγάλης κατηγορίας συνεχίζουν να ισοβαθμούν στην κορυφή της μεγάλης κατηγορίας, ενώ το γεγονός πως αναβάτες όπως οι Παναγιώτης Κουζής και Νίκος Λυρίου δεν έχουν ξανατρέξει μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος προφανώς εντείνει τον χαρακτήρα μονομαχίας μεταξύ των δύο που έχει πάρει η κατηγορία.

Τρίτος στον δραμινό αγώνα βρέθηκε ο Ανάργυρος Τσαρνάς (Husqvarna) με δύο τρίτες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη.

Για την υποκατηγορία των δίχρονων ΜΧ300, οι τρεις συμμετέχοντες σχημάτισαν μια απολύτως συμμετρική εικόνα. Δύο νίκες ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha) που συνέχισε το φετινό του απόλυτο των νικών, δύο δεύτερες ο Γιάννης Καυκάς (Yamaha) και δύο τρίτες ο Φοίβος Κολιοπάνος (Yamaha).

ΜΧ2/ΜΧ125

Οι Ανέστης Ράδος (ΚΤΜ) και Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) πήραν από μια νίκη στα δύο σκέλη του αγώνα, ωστόσο η δεύτερη θέση του Ράδου στο άλλο σκέλος τον έφερε στην πρωτιά του αγώνα, την ώρα που ο Γεωργαντάς τερμάτιζε δεύτερος στο σύνολο.

Στο μεταξύ ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) με δύο τρίτες θέσεις δεν κατάφερε καν να ανέβει στο βάθρο της κατηγορίας, καθώς στο σύνολο έχασε το τρίτο σκαλί από τον Μάριο Κανάκη (ΚΤΜ 125 2Τ) που πήρε μια τρίτη και μια τέταρτη θέση.

Παρόλα αυτά, ο Ανδρέου παραμένει άνετα πρώτος στην βαθμολογία, 21 βαθμούς μπροστά από τον Γεωργαντά. Η μάχη για την τρίτη θέση της κατάταξη ωστόσο εντείνεται μεταξύ των Ράδου (147 β.) και Σάγμαλη (145 β.).

Στην υποκατηγορία των δίχρονων 125, ο Κανάκης συνέχισε να επικρατεί του Σάγμαλη, διακόπτοντας το σερί 5 συνεχόμενων νικών σε αγωνιστικά σκέλη του αντιπάλου του, κερδίζοντας τα 3 τελευταία. Έτσι πλησίασε λίγο περισσότερο στους 191 βαθμούς του πρωτοπόρου, έχοντας πλέον 178 βαθμούς στη συγκομιδή του.

Open/Senior

Ο Χρήστος Τομαράς (Yamaha) ήταν μεγάλος κερδισμένος του 4ου αγώνα, καθώς με τις δύο νίκες του στα ισάριθμα σκέλη έκανε ένα άλμα στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ωστόσο ο Βασίλης Πακαταρίδης (Yamaha) διατηρεί το υγιές του προβάδισμα χάρη στις δύο δεύτερες θέσεις που πήρε στη Δράμα.

Τρίτος στο σύνολο του αγώνα αναδείχθηκε ο Διονύσης Κονδυλόπουλος (Yamaha) με μια τρίτη και μια τέταρτη θέση στα δύο αγωνιστικά σκέλη.

Στη βαθμολογία ο Πακαταρίδης προηγείται με 166 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Τομαράς με 144 και ακολουθούν έναν βαθμό πιο πίσω οι Ευάγγελος Μπουρίκας (Honda) και Ευάγγελος Μπαλάτσος (Yamaha).

Για τη Senior κατηγορία, ο Μάρκος Καρασακαλίδης (Yamaha) πήρε άλλες δύο νίκες σε μια σεζόν που δεν έχει χάσει ούτε σκέλος. Ακολούθησε με δύο δεύτερες θέσεις ο Νικόλαος Δρόσος (Husqvarna) και ο Ευάγγελος Αλυφαντάρος (Honda) με δύο τρίτες.

MX Women

Τέσσερεις γυναικείες παρουσίες μέτρησε ο αγώνας της Δράμας με μεγάλη θριαμβεύτρια τη Δέσποινα Μανδάνη (ΚΤΜ) που πήρε ένα ακόμη 50άρι από τις δύο της νίκες, όπως και στον προηγούμενο αγώνα της Δράμας πριν δυο εβδομάδες.

Δεύτερη κατετάγη η Αμαλία Λάμπρου (Yamaha) και τρίτη Μαρία Μπάκα (ΚΤΜ), ενώ την τετράδα συμπλήρωσε η Τζονάκι Λάμπρου (Yamaha) που κατετάγη δεύτερη στο πρώτο σκέλος μα δεν τερμάτισε καν στο δεύτερο.

ΜΧ85

Στα 85 κυβικά οι Γανωτής Δημήτρης (Yamaha) και Σταύρος Βαγγελακάκης (ΚΤΜ) μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Σταύρος Θεοδωρίδης (ΚΤΜ) με μια πέμπτη και μια τρίτη θέση στα δύο σκέλη.

Στη βαθμολογία ο Βαγγελακάκης συνεχίζει να προηγείται με 189 βαθμούς, με τον Γανωτή να ακολουθεί από κοντά στους 175 βαθμούς και με τρίτο το Θεοδωρίδη.

ΜΧ65

Ο Ελευθέριος Παπαδάκης (Husqvarna) συνέχισε την απόλυτη επικράτησή του στην κατηγορία με δύο ακόμη νίκες για το απόλυτο της ως τώρα σεζόν. Τον ακολούθησε ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) με δύο δεύτερες θέσεις και ο Γιώργος Κουκαλιώτης (Yamaha) με δύο τρίτες.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Π.Π. ΜΧ 2020

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί με τον 5ο αγώνα στις αρχές Σεπτεμβρίου (5-6) στα Δουνέικα Ηλείας.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 13:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon