.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 13:47

Π.Π. ΜΧ 2020, 3ος αγώνας, Προσοτσάνη Δράμας

Επιστροφή στη δράση με θρίαμβο Yamaha

Η νέα πίστα ΜΧ της Προσοτσάνης φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα μετά το σταδιακό άνοιγμα της χώρας από το lockdown που μας κέρασε ο Covid-19 και τρίτο κατά σειρά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2020.

Ο εν λόγω αγώνας είχε αρχικά προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις, καθώς αρκετοί θα περίμεναν μια πιο γνώριμη πίστα για την επιστροφή μετά από μήνες αδράνειας και κατά προτίμηση όχι στη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή μακριά από τις έδρες των περισσότερων εργοστασιακών ομάδων.

Παρόλα αυτά ο αγώνας έγινε κανονικά και η καλή του διοργάνωση άφησε θετικότατες εντυπώσεις, σημείο ιδιαίτερης σημασίας μιας και η ίδια πίστα θα φιλοξενήσει και τον επόμενο, 4ο αγώνα του Π.Π. ΜΧ 2020 στις 18-19 Ιουλίου.

Ο καιρός ήταν εν γένει καλός, αν και η βροχή φρόντισε να προσφέρει ανάμικτα συναισθήματα, καθώς από τη μια έφερε μια ανάσα δροσιάς, από την άλλη έστρωσε μια καλή δόση λάσπης στην πίστα.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Η μεγάλη κατηγορία μέτρησε δύο ηχηρές απουσίες στη Δράμα, καθώς οι Παναγιώτης Κουζής (Suzuki) και Σταμάτης Λυρίου (ΤΜ) δεν συμμετείχαν.

Ο μεγάλος θριαμβευτής ωστόσο ήταν ξανά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιάννης Τουρατζίδης της Yamaha, καθώς πρώτευσε με δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Μανώλης Κρητικός της ΚΤΜ με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, ενώ η τρίτη θέση της ΜΧ1 πήγε στον Βούλγαρο Malinov, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα Qualifying (pole position).

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Δημήτρη Μπαξεβάνη (Yamaha), ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος μεταξύ των αθλητών της δίχρονης υποκατηγορίας ΜΧ300 με ένα ΥΖ250.

Η ΜΧ1 φέτος έχει δύο πρωταγωνιστές, Τουρατζίδη και Κρητικό, που μετά και τον 3ο αγώνα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 133 βαθμούς, 38 βαθμούς μπροστά από τον Μπαξεβάνη. Αναμένεται θρίλερ φέτος στη μεγάλη κατηγορία.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Ένας ακόμη αναβάτης της Yamaha, ο Ανδρέας Ανδρέου βρέθηκε αγκαλιά με την καρό σημαία παίρνοντας μια νίκη και μια τρίτη θέση στους δύο αγώνες της κατηγορίας.

Δεύτερος κατετάγη ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς της Husqvarna με τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος και νίκη στο δεύτερο, γεγονός που στο σύνολο τον έφερε ένα σκαλί ψηλότερα από τον Ανέστη Ράδο (ΚΤΜ) που πήρε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη της ΜΧ2.

Στις θέσεις 4 και 5 της τελικής κατάταξης του Δραμινού αγώνα τερμάτισαν οι Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) και Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ), καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις της δίχρονης ΜΧ125 που εντάσσεται στην ΜΧ2.

Στη βαθμολογία της ΜΧ2 ο Ανδρέου προηγείται καθαρά με 134 βαθμούς, 20 περισσότερους από τον Σάγμαλη και 24 από τον Γεωργαντά, ενώ αξίζει να τονίσουμε πως απείχε από τη Δράμα ο Φραγκίσκος Ζούνης (ΚΤΜ), ένας αναβάτης που βαθμολογικά θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους.

Ειδικότερα στην ΜΧ 125, φαίνεται πως φέτος ο Σάγμαλης δεν θα έχει το ίδιο εύκολο έργο όπως πέρυσι μιας και ο Κανάκης έχει καταφέρει να βρίσκεται 19 βαθμούς πίσω του, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατηγορία.

Open / Senior

Ο Βασίλειος Πακαταρίδης της Yamaha θριάμβευσε στη Δράμα με δύο πειστικές νίκες στην Open, μπροστά από τους Ευγένιο Τσομπάνογλου (ΚΤΜ) και Ευάγγελο Μπαλατσό (Yamaha).

Τρέχοντας μαζί με την Open, η κατηγορία Senior ανέδειξε ως νικητή του 3ου πρωταθληματικού αγώνα τον Μάρκο Καρασακαλίδη (Yamaha), ο οποίος στο σύνολο της μικτής κατηγορίας κατετάγη 6ος στη Δράμα.

Στη βαθμολογία της Open ο Πακαταρίδης προηγείται με 19 βαθμούς του Μπαλατσού και 20 του Ευάγγελου Μπουρίκα (Honda).

Στη Senior ο Καρασακαλίδης κρατά την πρώτη θέση της κατάταξης με το απόλυτο των 150 βαθμών σε τρεις διπλούς αγώνες φέτος, 18 βαθμούς μπροστά από τον Νικόλαο Δρόσο (Husqvarna).

MX85

Ο Σταύρος Βαγγελακάκης (ΚΤΜ) πρώτευσε με δύο νίκες στη Δράμα, αφήνοντας δεύτερο με δύο δεύτερες θέσεις τον Δημήτρη Γανωτή (Yamaha) και τρίτο τον Σωτήρη Θεοδωρίδη (ΚΤΜ) που πήρε δύο τρίτες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη.

ΜΧ65

Τρεις αναβάτες είχαν δηλώσει συμμετοχή στη μικρή κατηγορία και από αυτούς οι δύο μόνο έτρεξαν. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Dani Tsankov (Yamaha) που υποστηρίζεται από τη Μοτοδυναμική Βουλγαρίας, με δεύτερο τον Ελευθέριο Παπαδάκη της Husqvarna.

Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε πως ο Tsankov δεν ακολουθεί κανονικά το πανελλήνιο πρωτάθλημα, έτσι ο Παπαδάκης απλά διεύρυνε την πρωτοπορία του στην κατάταξη με δύο ακόμη 25άρια ως πρώτος πρωταθληματικός αναβάτης της ΜΧ65.

Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης έχει κερδίσει όλα τα φετινά σκέλη του πρωταθλήματος και μετρά το απόλυτο με 150 βαθμούς, ενώ στη Δράμα δεν βαθμολογήθηκε κανένας άλλους αθλητής της κατηγορίας.

ΜΧ Women

Δύο γυναίκες έδωσαν το παρόν στην Προσοτσάνη για τον αγώνα που πρακτικά σηματοδότησε το ντεμπούτο της γυναικείας κατηγορίας.

Αυτές ήταν οι Δέσποινα Μανδάνη (ΚΤΜ 125) και Μαρία Μπάκα (ΚΤΜ 150), με την πρώτη να παίρνει άνετα τη νίκη σε αμφότερα τα σκέλη.

 

Επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι στις 18 και 19 Ιουλίου 2020 στην ίδια πίστα της Προσοτσάνης Δράμας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Π.Π. ΜΧ 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 13:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon