.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 14:18

Π.Π. ΜΧ 2023, 5ος αγώνας, Αρχαία Ολυμπία

Επιστροφή στη δράση για το Πανελλήνιο ΜΧ μετά από απραξία τριών μηνών, με τον Παναγιώτη Κουζή να σαρώνει και τα δύο σκέλη του αγώνα.

Με αρκετές συμμετοχές και καλοκαιρινό καιρό, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό, καθώς ο προηγούμενος αγώνας είχε διεξαχθεί μόλις στις 27-28 Μαΐου στην Εορδαία.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Στη μεγάλη κατηγορία ένας τραυματισμός του Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha) στον ώμο δεν του επέτρεψε να παλέψει επί ίσοις όροις με τον Παναγιώτη Κουζή (Fantic), ο οποίος πήρε τη νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Στο πρώτο τον ακολούθησε στο βάθρο δεύτερος ο Ανέστης Ράδος (GASGAS) και τρίτος ο Τουρατζίδης, ενώ στο δεύτερο σκέλος η σειρά πίσω από τον νικητή ήταν Τουρατζίδης και Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha).

Ο τελευταίος ήταν και ο νικητής της δίχρονης κλάσης ΜΧ300, καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση γενικής στην Ολυμπία, πίσω από τους Κουζή, Τουρατζίδη και Ράδο κατά σειρά.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Στην ΜΧ2 ο μεγάλος νικητής της Ολυμπίας ήταν ο Βούλγαρος Dani Tsaknov (Yamaha) που πήρε την πρωτιά και στα δύο σκέλη. Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πρώτος ήταν ο Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) που τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Βούλγαρο και τις δύο φορές, ακολουθούμενος από τους Δημήτρη Μπάκα (Yamaha) και Σωτήρη Φωτάκη (Yamaha).

Για τη δίχρονη κατηγορία ΜΧ125 – στην οποία τυπικά μετείχε και ο Tsaknov με το YZ125 που έτρεχε – ο Φωτάκης αναδείχθηκε πρώτος.

Open

Με δύο νίκες ξεχώρισε ο Χρήστος Τομαράς (Honda) στην κατηγορία, επικρατώτας στο πρώτο σκέλος των Αθανάσιου Αυγέρη (Yamaha) και Γιώργου Κυπραίου (Yamaha), ενώ στο δεύτερο το βάθρο ολοκλήρωσαν οι Χρήστος Κοτούλας (Fantic) και Αυγέρης.

Senior

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) νίκησε και στους δύο αγώνες της Ολυμπίας, ενώ με δύο δεύτερες θέσεις τον ακολούθησε ο Αλέξανδρος Καρανάσης (Honda) και με δύο τρίτες ο Νικόλαος Δρόσος (GASGAS).

ΜΧ85

Ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας κατακτώντας την πρώτη θέση και στους δύο αγώνες της.

Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε δεύτερος ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος (Yamaha) και τρίτος ο Γιώργος Χατζάκης (Yamaha), ενώ στον άλλο αγώνα οι δύο θέσεις του βάθρου πίσω από τον νικητή πήγαν στους Χατζάκη (2ος) και Ανδρέα Τρακαδά (KTM).

MX65

Στη μικρή κατηγορία του πρωταθλήματος ο νικητής και των δύο σκελών ήταν ο μικρός Βούλγαρος Georgi Iliev.

Για την κατάταξη του ελληνικού πρωταθλήματος, στο πρώτο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha) και τρίτος ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς (ΚΤΜ), ενώ στο δεύτερο οι ίδιοι δύο αναβάτες με αντίστροφη σειρά.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. ΜΧ 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 30/9-1/10 στις Κρηνίδες Καβάλας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon