.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 11:06

Π.Π. MX 2023, 4ος αγώνας, Εορδαία

Κουζής και Ζούνης οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη λασπομαχία της Πτολεμαΐδας.

Φωτογραφίες: Θανάσης Ξένος

Η κακοκαιρία που χτύπησε αλύπητα την περιοχή του Δήμου Εορδαίας με έντονη βροχή και ενίοτε χαλάζι έκανε πολύ δύσκολες τις συνθήκες της πίστας και έφερε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της δράσης του Σαββάτου.

Την επόμενη μέρα, με την πίστα αναπόφευκτα να παραμένει βούρκος σε σημεία της, οι αγώνες διεξήχθησαν εν είδει λασπομαχίας, κάτι που δυσκόλεψε τους πάντες μα κυρίως τις μικρές κατηγορίες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Open, Senior, MX85, MX65 και η κατηγορία Γυναικών να τρέξουν ουσιαστικά μόνο ένα αγωνιστικό σκέλος.

MX1 / MX300

Απόντος του Νίκου Λυρίου (GASGAS) που έμεινε εκτός με κάταγμα κλείδας, οι αγώνες της μεγάλης κατηγορίας είχαν έναν μοναδικό πρωταγωνιστή: τον Παναγιώτη Κουζή (Fantic).

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έφυγε με τη νίκη από την Πτομελαΐδα έχοντας κερδίσει εμφατικά το πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο όδευε προς μια ακόμη κυριαρχική πρωτιά ωστόσο έπεσε και έχασε την πρώτη θέση από τον Ανέστη Ράδο (GASGAS). Μάλιστα ο Κουζής χτύπησε τον αντίχειρά του στην πτώση αυτή, αλλά όχι τόσο ώστε να τον εμποδίσει απ’ το να φτάσει στο βάθρο.

Στη δεύτερη θέση του 4ου αγώνα αναδείχθηκε ο Ράδος με μια τέταρτη και μια πρώτη θέση στα δύο σκέλη, ενώ τρίτος κατετάγη ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση.

Νικητής της δίχρονης ΜΧ300 ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha), ο οποίος τερμάτισε δύο φορές τρίτος στους αγώνες της κατηγορίας και αναδείχθηκε τέταρτος γενικής στη μικτή κατάταξη ΜΧ1/ΜΧ300, αλλά και φυσικά νικητής της ΜΧ300.

Στη βαθμολογία ο Κουζής παραμένει πρώτος, καθώς μετά τον αγώνα της Πτολεμαΐδας διεύρυνε την πρωτιά του κατά 7 βαθμούς έναντι του δεύτερου Τουρατζίδη και 4 του τρίτου της προσωρινής κατάταξης Ράδου.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Στην ΜΧ2 ο Βούλγαρος Dani Tsankov (Yamaha) ήταν ο μεγάλος νικητής, κατακτώντας μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα δύο σκέλη της.

Πίσω του με μια τρίτη και μια τέταρτη θέση τερμάτισε δεύτερος ο Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha), ενώ ακολούθησε ένας ακόμη Βούλγαρος αναβάτης, ο Niko Malinov, αφήνοντας τέταρτο και εκτός βάθρου τον Δημήτρη Γανωτή (Yamaha).

Όσον αφορά στη δίχρονη ΜΧ125, οι δύο πρώτοι αναβάτες ήταν οι Tsankov και Malinov, αμφότεροι με Yamaha YZ125, ενώ πρώτος των Ελλήνων ήταν ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (KTM), στην 11η θέση γενικής της μικτής κατηγορίας ΜΧ2/ΜΧ125.

Στη βαθμολογία ο Ζούνης φυσικά συνεχίζει να προηγείται έχοντας το απόλυτο των νικών ως τώρα.

Open

Ο Αθανάσιος Αυγέρης (Yamaha) ήταν ο νικητής του πρώτου σκέλους της κατηγορίας, μπροστά από τον Χρήστο Τομαρά (Honda) και τον Ευάγγελο Μπουρίκα (Honda), ενώ δεύτερο σκέλος δεν έγινε μετά την ακύρωση της δράσης του Σαββάτου.

Senior

Όπως συνέβη και με την Open, το δεύτερο σκέλος πρακτικά έγινε με δύο μόλις συμμετοχές, ενώ το πρώτο ολοκληρώθηκε κανονικά με εννιά αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση.

Νικητής ήταν ο Γεώργιος Ρίζος (Kawasaki), έχοντας τερματίσει έκτος στο πρώτο σκέλος και νικητής στο δεύτερο (των δύο συμμετοχών), μπροστά από τους Μάρκο Καρασακαλίδη (GASGAS) και Κωνσταντίνο Ιακωβίδη (KTM).

ΜΧ85

Ο αήττητος φέτος Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) συνέχισε με μια ακόμη νίκη, μπροστά από τους Γεώργιος Χατζάκη (Yamaha) και Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο (Yamaha), ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την πρώτη του θέση στην κατάταξη μετά από τέσσερεις αγώνες.

ΜΧ65

Άλλη μια νίκη για τον Γιώργο Τσαλίκη (Yamaha) συνεχίζει το απόλυτο αήττητο ρεκόρ του φέτος. Στον αγώνα δεύτερος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς (ΚΤΜ) και τρίτος ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Yamaha).

Γυναίκες

Για έναν ακόμη αγώνα οι αδελφές Λάμπρου πρωταγωνίστησαν στην κατηγορία των γυναικών με τις τέσσερεις συμμετοχές, μόνο που άλλαξαν μεταξύ τους ρόλους.

Η Ιωάννα (Yamaha) πήρε τη νίκη από την Αμαλία (Yamaha), αντιστρέφοντας τη φετινή τάση που ήθελε την Αμαλία Λάμπρου να έχει νικήσει σε όλους τους φετινούς αγώνες της κατηγορίας, με την Ιωάννα δεύτερη.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Στέλλα Βαρέλι (Honda), ενώ η Μαρία Μπάκα δεν τερμάτισε τον αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠ ΜΧ 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 2-3 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 11:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon