.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 12:03

Π.Π. ΜΧ 2023, 3ος αγώνας, Σπερχειάδα

Διπλές νίκες για Παναγιώτη Κουζή (MX1) και Φραγκίσκο Ζούνη (ΜΧ2).

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλές συμμετοχές και αρκετό κόσμο στην πίστα της Σπερχειάδας ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Η ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασίας, αν μη τι άλλο, συνεισέφεραν στο να βελτιωθεί η κατάσταση της πίστας που είχε βαρύνει πολύ από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στην περιοχή.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Με δύο νίκες στα σκέλη ο Παναγιώτης Κουζής (Fantic) ξεχώρισε στη Σπερχειάδα, ενώ πίσω του ακολούθησαν οι Ανέστης Ράδος (GASGAS) και Ιωάννης Τουρατζίδης (Yamaha) που πήραν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση έκαστος.

Όσον αφορά στη δίχρονη κατηγορία των 300 cc που τρέχει μαζί με την ΜΧ1, ο Ανδρεάς Ανδρέου ήταν αυτός που κυριάρχησε κατακτώντας δις τη νίκη της ΜΧ300 με δύο πέμπτες θέσεις γενικής στον τερματισμό των σκελών.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Ο Φραγκίσκος Ζούνης με Yamaha μάζεψε δύο νίκες στη Σπερχειάδα και μαζί τη νίκη της κατηγορίας.

Τον ακολούθησε ο Μάριος Κανάκης με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ με δύο τρίτες συμπλήρωσε το βάθρο ο Βούλγαρος Dany Tsankov (Yamaha).

Ο ίδιος αναβάτης από τη Βουλγαρία ήταν και ο νικητής της κλάσης των δίχρονων 125 κυβικών που τρέχει μαζί με τα τετράχρονα 250 της ΜΧ2.

Open

Ο Χρήστος Τομαράς (Honda) νίκησε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας, ενώ ο Αθανάσιος Αυγέρης (Yamaha) τον ακολούθησε δις δεύτερος.

Στην τρίτη θέση του αγώνα καταγράφτηκε ο Ευάγγελος Μπουρίκας (Honda), ισοβαθμώντας με τον Χρήστο Κοτούλα (Fantic), με τον οποίο μοιράστηκαν από μια τρίτη και μια τέταρτη θέση.

Senior

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) νίκησε δύο φορές στη Σπερχειάδα και φυσικά πήρε τη νίκη του αγώνα, μπροστά από τους Αλέξανδρο Καρανάση (Honda) και Βασίλειο Ράπτη (Kawasaki) που μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση έκαστος.

MX85

Δύο πανομοιότυπα βάθρα χαρακτήρισαν τη μάχη των 85 κυβικών στη Σπερχειάδα: Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha), Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (Yamaha) και Γεώργιος Χατζάκης (Yamaha) ήταν οι τρεις αναβάτες που πρωταγωνίστησαν με αυτή τη σειρά και στους δύο αγώνες της κατηγορίας.

ΜΧ65

Ο Γεώργιος Τσαλίκης (Yamaha) δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κατακτώντας τη νίκη και στα δύο σκέλη της πιο μικρής κατηγορίας. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς (ΚΤΜ) με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση του συνόλου του αγώνα βρέθηκε ο Βούλγαρος Nikolay Pavlov (Yamaha) με μια τρίτη και μια τέταρτη θέση στους τερματισμούς του.

Γυναίκες

Με τέσσερεις συμμετοχές η κατηγορία των γυναικών είχε πάλι ως μεγάλη πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Λάμπρου (Yamaha) που μάζεψε δύο νίκες στη Σπερχειάδα μπροστά από την αδελφή της, Αμαλία, επίσης με Yamaha, που ακολούθησε με δύο δεύτερες θέσεις.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Στέλλα Βαρέλι (Honda) που κατετάγη τρίτη στο δεύτερο σκέλος, μπροστά από τη Ματούλα Μαργαρίτη (ΚΤΜ).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. ΜΧ 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 27-28 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon