.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 13:08

Π.Π. ΜΧ 2023, 2ος αγώνας, Κρηνίδες Καβάλας

Τουρατζίδης και Ζούνης έδωσαν στη Yamaha δύο σπουδαίες νίκες σε ΜΧ και ΜΧ2 αντιστοίχως.

Με πολλές συμμετοχές και άρτια οργάνωση από τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Κρηνίδων, ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross διοργανώθηκε μαζί με τον 1ο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU, ενώ φιλοξένησε και τις διεθνείς κατηγορίες (FIM) ΜΧ65 και ΜΧ85 νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΜΧ1

Με δύο νίκες στα ανάλογα αγωνιστικά σκέλη, πρώτος της ΜΧ1 αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Tompa Robert Krisztian.

Από τους Έλληνες της κατηγορίας ο Ιωάννης Τουρατζίδης (Yamaha) πήρε τη δεύτερη θέση του αγώνα και πρώτη για το Πανελλήνιο, τερματίζοντας 3ος και 2ος στα δύο σκέλη, ενώ πίσω του κατετάγησαν οι Ανέστης Ράδος (GASGAS) και Παναγιώτης Κουζής (Fantic).

MX2

Ο Ρουμάνος Ordog Zoltan πήρε δύο νίκες στα σκέλη της κατηγορίας, τρέχοντας με δίχρονη 125 μοτοσυκλέτα, ενώ στη δεύτερη θέση του αγώνα και πρώτη για το Πανελλήνιο ΜΧ τερμάτισε ο Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα ανάλογα σκέλη.

Πίσω του για τον αγώνα του Πανελληνίου τερμάτισαν οι Στάθης Φυσέκης (ΚΤΜ) και Καμαρινός Παυλόπουλος (Yamaha).

Για τη δίχρονη ΜΧ125 που έτρεξε μαζί με την ΜΧ2, πρώτος Έλληνας αναδείχθηκε ο Σωτήριος Φωτάκης (Yamaha) στην 11η θέση της γενικής, μπροστά από τους Σωτήριο Θεοδωρίδη (GASGAS) και Δημήτρη Γανωτή (Yamaha).

Open

O Σκοπιανός Hristian Olioski ήταν η μεγάλος νικητής της κατηγορίας με δύο νίκες στα αγωνιστικά σκέλη της, ενώ πίσω του πρώτος Έλληνας κετετάγη ο Χρήστος Τομαράς (Honda) με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Το βάθρο του Πανελληνίου στελεχώθηκε ακόμη από τους Βασίλειο Πακαταρίδη (ΚΤΜ) και Αθανάσιο Αυγέρη (Yamaha).

Senior

Ο Βούλγαρος Kadir Masar με δύο νίκες αναδείχθηκε πρώτος της κατηγορίας στον αγώνα, ενώ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτος Έλληνας βρέθηκε ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) στη δεύτερη θέση.

Στη γενική κατάταξη ακολούθησαν άλλοι τέσσερεις ξένοι αναβάτες (ένας Ρουμάνος και τρεις Βούλγαροι), για να συναντήσουμε τον δεύτερο Έλληνα, Αλέξανδρο Καρανάση (Honda) και τον τρίτο, Αδάμο Πράσσο (Honda).

ΜΧ85

Στην Ευρωπαϊκή κατηγορία των 85 κυβικών ο μεγάλος νικητής, με δύο πρωτιές στα σκέλη, ήταν ο Ρουμάνος Dumitru Sami Alexandru (KTM), ενώ ο πρώτος Έλληνας πήρε την τρίτη θέση του αγώνα – με δύο τερματισμούς στην τρίτη θέση κάθε σκέλους – ήταν ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha).

Το ελληνικό βάθρο συμπλήρωσαν οι Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (Yamaha) και Γρηγόριος Μακρυγεώργος (ΚΤΜ).

ΜΧ65

Στην κατηγορία των 65 κυβικών νικητής αναδείχθηκε ένας ακόμη Ρουμάνος αναβάτης, ο Marian Daniel με δύο νίκες στα σκέλη.

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτευσε στη δεύτερη θέση της γενικής ο Γεώργιος Τσαλίκης (Yamaha), μπροστά από τους Θεόδωρο Στρούγκη (Yamaha) και Κωνσταντίνος Τρακαδά (ΚΤΜ), οι οποίοι στη γενική κατάταξη τερμάτισαν στις θέσεις 6 και 8 αντιστοίχως.

ΜΧ50

Στην κατηγορία των 50 κυβικών νικητής ήταν ο Βούλγαρος Prisadov Radostin (Yamaha) και δεύτερος ο συμπατριώτης και ομόσταυλός του, Georgiev Georgi.

Στην τρίτη θέση συναντάμε έναν Έλληνα αναβάτη, τον Εμμανουήλ Μυλωνάκη που εκπροσωπεί τη χώρας μας με μια GASGAS.

MX Women

Στην κατηγορία των Φυναικών είχαμε πέντε συμμετοχές, οι τέσσερεις εκ των οποίων αφορούσαν Ελληνίδες.

Νικήτρια στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ρουμάνα Cojanu Aida, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά οι Λάμπρου Ιωάννα (Yamaha), Λάμπρου Αμαλία (Yamaha), Μανδάνη Δέσποινα (KTM) και Μπάκα Μαρία (KTM).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. ΜΧ 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 6 και 7 Μαΐου 2023 στη Σπερχειάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon