.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 14:06

Π.Π. MX 2023, 1ος αγώνας, Κέρκυρα

Κουζής και Ζούνης άνοιξαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για το 2023 με διπλούς θριάμβους σε ΜΧ1 και ΜΧ2.

Η Κέρκυρα φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 στη νεότευκτη πίστα Cοrfu MX Park, με σύμμαχο τον καλό καιρό και άφθονες συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες.

MX1 / ΜΧ300

Με δύο νίκες ο Παναγιώτης Κουζής (Fantic) άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο της χρονιά, αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Τουρατζίδη (Yamaha) που μέτρησε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στην Κέρκυρα.

Στην τρίτη θέση του αγώνα κατετάγη ο Μανώλης Κρητικός (Husqvarna), έχοντας τερματίσει στην τέταρτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως στα δύο σκέλη.

Από τους αναβάτες της δίχρονης κλάσης ΜΧ300, πρώτος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) που τερμάτισε στην τέταρτη θέση της γενικής και δύο φορές πρώτος μεταξύ των αντιπάλων της κατηγορίας του.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Ο Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) με δύο νίκες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΜΧ2 στην Κέρκυρα, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Μερκούρη (ΚΤΜ) που πήρε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, και τρίτο τον Δημήτρη Μπάκα (Yamaha) που μάζεψε μια τρίτη και μια τέταρτη στα δύο σκέλη.

Στη δίχρονη κατηγορία των 125 κυβικών ο Μερκούρης ήταν φυσικά ο μεγάλος νικητής της, με δεύτερο τον Σωτήρη Φωτάκη (Yamaha) και τρίτο τον Σωτήρη Θεοδωρίδη (GASGAS).

Open

Ο Χρήστος Τομαράς (Honda) επικράτησε στην Open κλάση με δύο νίκες, αφήνοντας δεύτερο τον Βασίλη Πακαταρίδη (ΚΤΜ) που πήρε δύο δεύτερες και τρίτο τον Χρήστο Κοτούλα (Fantic) με μια τεταρτη και μια τρίτη θέση στα δύο ανάλογα σκέλη.

Senior

Στην “ώριμη” κατηγορία ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) πήρε δύο νίκες και φυσικά πρώτευσε στο σύνολο, μπροστά από τους Αλέξανδρο Καρανάση (Honda) και Αδάμο Πράσσο (Honda) που μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση ο καθένας στα δύο σκέλη.

ΜΧ85

Διπλός θρίαμβος για τον Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (Yamaha), ο οποίος πήρε τη νίκη στο σύνολο κατακτώντας την πρωτιά και στους δύο αγώνες της κατηγορίας. Δεύτερης ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (Yamaha) με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα αντίστοιχα σκέλη, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Χατζάκης (Yamaha) με μια τέταρτη και μια τρίτη θέση.

ΜΧ65

Μια νίκη στο πρώτο σκέλος και δεύτερη θέση στο δεύτερο, ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Yamaha) ήταν ο μεγάλος νικητής των 65 κυβικών στην Κέρκυρα.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha) με μια τρίτη και μια πρώτη θέση στους δύο αγώνες της κατηγορίας, ενώ τρίτος κατετάγη ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς (ΚΤΜ) με μια δεύτερη και μια πέμπτη θέση.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠ ΜΧ 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 8 και 9 Απριλίου 2023 στις Κρηνίδες Καβάλας.

--- Φωτογραφία: Άννα Μαρία Μακρή / ΑΛΚΜΕ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 14:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon