.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 19:59

Π.Π. ΜΧ 2023, 6ος αγώνας, Κρηνίδες

Δίχως αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης στις δύο βασικές κατηγορίες, ΜΧ1 και ΜΧ2, ολοκληρώθηκε ο έκτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 στις Κρηνίδες Καβάλας.

ΜΧ1 / ΜΧ300

O Ανέστης Ράδος (GASGAS) ήταν ο μεγάλος νικητής του έκτου γύρου, καθώς πήρε τη νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Η κατανομή των τριών θέσεων του βάθρου και στις δύο περιπτώσεις ήταν πανομοιότυπη, καθώς πίσω από τον Ράδο ακολούθησαν κατά σειρά οι Παναγιώτης Κουζής (Fantic) και Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha).

Στη βαθμολογία το αποτέλεσμα αυτό διατηρεί τον Κουζή στην πρώτη θέση με 283 βαθμούς, τον Τουρατζίδη στη δεύτερη με 253, ενώ ο Ράδος μείωσε ελαφρώς στους 246.

Στη δίχρονη ΜΧ300, Ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) νίκησε δύο φορές, καταλαμβάνοντας και στα δύο σκέλη την τέταρτη θέση πίσω από τους παραπάνω τρεις αναβάτες.

Ο Ανδρέου παραμένει μόνιμος κυρίαρχος της ΜΧ300 και έχει πάρει όλες τις νίκες, ενώ με 286 βαθμούς ως τώρα έχει ήδη καπαρώσει τον τίτλο σε αυτήν, καθώς και την τέταρτη θέση στην κατάταξη της ΜΧ1 με 218 βαθμούς.

ppmx krinides podium

ΜΧ2 / ΜΧ125

Οι Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) και Ανδρέας Καρασάββας (Honda) μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση για να φύγουν από τις Κρηνίδες με τους ίδιους βαθμούς και τον Ζούνη πρώτο χάρη στα συνολικά του αποτελέσματα μαζί με τους αγώνες πρόκρισης.

Η τρίτη θέση πήγε στον Δημήτρη Μπάκα (Yamaha), ο οποίος κατέκτησε μια πέμπτη και μια τρίτη θέση στα σκέλη του αγώνα.

Ο τίτλος της ΜΧ2 έχει ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα υπέρ του Ζούνη, καθώς με 294 βαθμούς δεν απειλείται στον τελευταίο αγώνα από τον Μπάκα που μετρά 212 βαθμούς, με τους Καρασάββα και Δημήτρη Βαγγελάκο (Fantic) που έπονται αμφότεροι με 197 βαθμούς.

Στη δίχρονη ΜΧ125 ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (GASGAS) ήταν ο νικητής τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος στην κλάση αυτή, μπροστά από τον Σωτήρη Φωτάκη (Yamaha) που είχε έναν κακό τερματισμό στο πρώτο σκέλος (11ος), ενώ στο δεύτερο ήρθε τέταρτος γενικής και πρώτος στην ΜΧ125.

Ο πρωταθλητής της ΜΧ125 θα αναδειχθεί στον τελευταίο αγώνα των Τρικάλων, καθώς ο Θεοδωρίδης προηγείται με 247 βαθμούς και ο Φωτάκης τον καταδιώκει από κοντά με 234.

Open

Με τον πρωτοπόρο της κατάταξης Χρήστο Τομαρά (Honda) εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, ο Βασίλης Πακαταρίδης (ΚΤΜ) κατάφερε να πάρει δύο νίκες και το απόλυτο των βαθμών, δεν του αρκούν ωστόσο για να παλέψει για τον τίτλο στο κλείσιμο της χρονιάς καθώς η απουσία του από τρεις αγώνες (Σπερχειάδα, Εορδαία, Αρχαία Ολυμπία) τον είχε αφήσει πολύ πίσω βαθμολογικά.

Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Χρήστος Κοτούλας (Fantic) με τερματισμούς στις θέσεις 4 και 2 στα ανάλογα σκέλη, ενώ τρίτος ήταν ο Αθανάσιος Αυγέρης (Yamaha) με τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις ανεστραμμένες, 2ος και 4ος στα δύο σκέλη.

Ο δε Γιώργος Κυπραίος (Yamaha) πήρε την τέταρτη θέση του αγώνα παρότι τερμάτισε και στα δύο σκέλη τρίτος.

Στη βαθμολογία ο Αυγέρης πέρασε πρώτος με 224 βαθμούς, καθώς ο Τομαράς έμεινε με τους 219 που είχε από τον προηγούμενο αγώνα και ο Κοτούλας πλησίασε στους 189, μπροστά από τον Κυπραίο των 172 βαθμών.

Senior

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) νίκησε και στους δύο αγώνες και έφτασε μιαν ανάσα από τον τίτλο, ενώ στην τελική κατάταξη του αγώνα ακολούθησαν κατά σειρά οι Νικόλαος Δρόσος (GASGAS) και Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ).

Στη βαθμολογία ο Καρασακαλίδης έφτασε στους 275 βαθμούς και άνοιξε τη διαφορά του από τον δεύτερο, Αλέξανδρο Καρανάση (Honda), που εδώ έχασε έδαφος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση γενικής και έφτασε στους 230, με τον Δρόσο τρίτο με 202 βαθμούς.

ΜΧ85

Ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) πήρε για έναν ακόμη αγώνα δύο νίκες στα ανάλογα σκέλη και πλέον έχει φτάσει ένα μικρό βήμα από την κατάκτηση του τίτλου.

Στο τελικό βάθρο της κατηγορίας τον ακολούθησαν οι Γιώργος Χατζάκης (Yamaha) και Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (Yamaha).

Έτσι ο Ταμβάκος έφτασε στους 275 βαθμούς και, με τον Τριανταφυλλόπουλο δεύτερο στους 228, του αρκούν τρεις στον τελευταίο αγώνα για να αναδειχθεί πρωταθλητής ΜΧ85.

MX65

Η είδηση στη μικρή κατηγορία του πρωταθλήματος ήταν πως δεν κέρδισε ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha), καθώς ο πρωτοπόρος της κατάταξης κατετάγη στις Κρηνίδες τρίτος με δύο τρίτες θέσεις στα σκέλη του αγώνα.

Νικητής ήταν ο Αντώνης Τσιγκόλης (GASGAS) με μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Στρούγκης (Yamaha).

Στη βαθμολογία της ΜΧ65 ο Τσαλίκης οδηγεί με 257 βαθμούς, ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς (ΚΤΜ) κυνηγά με 229, ενώ ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Yamaha) από την τρίτη θέση με 205 βαθμούς έχει χάσει αριθμητικά ελπίδες για κορυφή.

MX Women

Η Ιωάννα Λάμπρου με τετράχρονη Yamaha 250 και η Αμαλία Λάμπρου με δίχρονη Yamaha 125 είναι οι μόνες αναβάτριες που έχουν δώσει το παρόν σε όλους τους αγώνες της γυναικείας κατηγορίας και δικαίως είναι οι μόνες που διεκδικούν τον τίτλο.

Στις Κρηνίδες η Ιωάννα πήρε τη συνολική νίκη μα στην ουσία και οι δύο αποκόμισαν τους ίδιους βαθμούς μοιραζόμενες από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα σκέλη του αγώνα.

Τρίτη κατετάγη η Στέλλα Βαρελή (Honda) με δύο τρίτες θέσεις.

Στη βαθμολογία η Ιωάννα Λάμπρου προηγείται με 169 βαθμούς, η Αμαλία Λάμπρου καταδιώκει με 160 και στην τρίτη θέση είναι η Βαρελή με 80.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. ΜΧ 2023

Ο έβδομος και τελευταίος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 21-22/10 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon