.
Κατηγορία Motocross
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 11:08

ΑΜΟΤΟΕ – Προκήρυξε το Παγκρήτιο Κύπελλο Motocross 2023

Το αθλητικό σωματείο ΛΕ.Μ.Α.Ν. με αριθμό Αθλητικής Αναγνώρισης ΦΜ25 μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ, προκηρύσσει Παγκρήτιο Κύπελλο MOTOCROSS για το έτος 2023, αποτελούμενο από 3 αγώνες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (προκήρυξη ΑΜΟΤΟΕ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

12/11/2023 - ΛΕ.Μ.Α.Ν.- ΖΟΥΡΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

26/11/2023 - ΛΕ.Μ.Α.Ν. - ΖΟΥΡΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

10/12/2023 - ΛΕ.Μ.Α.Ν. - Θ.Α.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους όρους αυτής της προκήρυξης, και:

- τον αθλητικό νόμο 2725/99 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του

- τον Γενικό Κανονισμό Αγώνων MOTOCROSS

- τον Τεχνικό Κανονισμό Αγώνων MOTOCROSS

- τον Eιδικό Κανονισμό κάθε αγώνα

- τα πληροφοριακά δελτία που τυχόν θα εκδοθούν σε κάθε αγώνα.

- και το εκάστοτε εγκεκριμένο από την Γ.Γ.Α. υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων.

 

Για το Παγκρήτιο Κύπελλο MOTOCROSS προκηρύσσονται οι παρακάτω κατηγορίες μοτοσυκλετών / αγωνιζομένων (όπου αναφέρεται ο όρος αθλητής/ές εννοείται και η αθλήτρια/ες).

- Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ1 - Δεκτοί αθλητές 16 ετών κι άνω. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό 176 - 300 κ.ε (2Τ) ή με κυβισμό 290 - 450 κ.ε. (4Τ). Λευκά φόντα – Μαύροι αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη)

- Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ2 - Δεκτοί αθλητές άνω των 13 ετών με μοτοσυκλέτα 2Τ ή άνω των 14 ετών με μοτοσυκλέτα 4Τ. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό 101- 144 κ.ε (2Τ) ή με κυβισμό 176- 250 κ.ε. (4Τ). Μαύρα φόντα – Λευκοί αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

- Κύπελλο κατηγορίας ΝΕΩΝ Αναβατών - Ίδια χαρακτηριστικά με την ΜΧ2. Δεκτοί αθλητές οι οποίοι έχουν εκδώσει αθλητικό δελτίο τα 2 τελευταία έτη, άνω των 13 κι έως 23 ετών με μοτοσυκλέτα 2Τ ή άνω των 14 κι έως 23 ετών με μοτοσυκλέτα 4Τ. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό  101- 144 κ.ε (2Τ) ή με κυβισμό 176- 250 κ.ε. (4Τ). Μαύρα φόντα – Λευκοί αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

- Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ65 - Δεκτοί αθλητές 8 – 12 ετών. Μοτοσυκλέτες 2Τ με κυβισμό 51- 65 κ.ε. ή με κυβισμό έως 125 κ.ε. (4Τ). Μπλε φόντα – Λευκοί αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

- Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ85 - Δεκτοί αθλητές 11-15 ετών. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό 66 – 85 κ.ε. (2Τ) ή με κυβισμό έως 150 κ.ε. (4Τ). Λευκά φόντα – Μαύροι αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

- Κύπελλο κατηγορίας OPEN - Δεκτοί αθλητές 40 ετών κι άνω (γεννημένοι έως 31/12/1983). Μοτοσυκλέτες με κυβισμό από 101 - 300 κ.ε (2Τ) ή με κυβισμό 176 - 450 κ.ε (4Τ). Κίτρινα φόντα – Μαύροι αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη). 

- Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ50 - Δεκτοί αθλητές 6-9 ετών. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό έως 50κ.ε. ανεξαρτήτως χρόνων κινητήρα (2Τ και 4Τ), με τροχούς έως και 12 ίντσες και είτε χωρίς ταχύτητες (αυτόματη μετάδοση) (2Τ/4Τ), είτε κι ημιαυτόματες (4Τ). Φόντα και αριθμοί συμμετοχής ελεύθερα. . Η κατηγορία είναι εκπαιδευτικού προσανατολισμού και θα έχει τη μορφή επίδειξης, έχοντας άτυπη κατάταξη σε κάθε αγώνα και χωρίς βαθμολογία. Σκοπός της κατηγορίας είναι η εισαγωγή των μικρών αθλητών στον χώρο και στους αγώνες

Δικαίωμα και περιορισμοί συμμετοχής :

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι κάτοχοι ισχύοντος αθλητικού δελτίου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε,  για το έτος 2023 οι οποίοι και μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε μια κατηγορία ανά αγωνιστική συνάντηση.

Στην κατηγορία ΝΕΩΝ Αναβατών έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές οι οποίοι έχουν αποκτήσει  αθλητικό δελτίο τα δύο (2) τελευταία χρόνια (2022 και 2023). Μπορούν ακόμα να συμμετάσχουν αθλητές – κάτοχοι αθλητικών δελτίων (license) χωρών-μελών των FIM-FIME, εφ’ όσον έχουν άδεια εκκίνησης (starting permission) από τον εποπτικό τους φορέα. Οι συγκεκριμένοι αθλητές θα συμμετέχουν στην κατηγορία EXPERT εκτός των αθλητών των κατηγοριών ΜΧ50, ΜΧ65 και ΜΧ85.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της Ομοσπονδίας (e-amotoe.gr) και έως την Παρασκευή και ώρα 24.00 οι εμπρόθεσμες και έως Σάββατο και ώρα 24.00 οι εκπρόθεσμες.

Δεν θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή αθλητή μη δηλωμένου στο ηλεκτρονικό σύστημα. Ο κάθε αθλητής κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης οφείλει να προσκομίζει την κάρτα υγείας. Χωρίς αυτή δεν δύναται να εκκινήσει, ακόμη κι αν είναι δηλωμένος στο σύστημα.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 65€ για τις κατηγορίες ΜΧ1 - ΜΧ2 - OPEN ενώ στις κατηγορίες ΜΧ50 - ΜΧ65 – ΜΧ85 γίνεται έκπτωση λόγω επιδότησης κι ορίζεται στα 40€. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής επιβαρύνονται με το ποσό των 20 ευρώ. Σε κάθε αγωνιστική συνάντηση θα γίνονται 2 αγώνες (σκέλη) για κάθε κατηγορία και οι αθλητές θα βαθμολογούνται ξεχωριστά σε κάθε σκέλος. Ο Τεχνικός Έλεγχος, ο έλεγχος εξακρίβωσης και οι δοκιμές για τον αγώνα, θα γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται με τον ΕΚ του κάθε αγώνα.

Οι αθλητές θα κατατάσσονται και θα βαθμολογούνται σύμφωνα την θέση που τερμάτισαν σε κάθε σκέλος κι αγώνα και όπως αυτό ορίζεται στον Γενικό Κανονισμό Motocross.

Οι απονομές στους διακριθέντες θα γίνονται, όλες μαζί στο τέλος των αγώνων και θα αφορούν τον αγώνα συνολικά (μια απονομή σε κάθε κατηγορία με βάση την συνολική βαθμολογία του κάθε αθλητή στα 2 σκέλη του αγώνα και όπως αυτό ορίζεται στον Γενικό Κανονισμό Motocross. Βράβευση θα γίνεται στους 6 πρώτους αθλητές/τριες της κάθε κατηγορίας.

Με το τέλος του θεσμού και βάση της συνολικής βαθμολογίας, θα γίνει απονομή επάθλων στους έξι πρώτους αθλητές/τριες κάθε κατηγορίας. Εξαιρείται η κατηγορία ΜΧ50 στην οποία θα γίνει απονομή μεταλλίων σε όλους του συμμετέχοντες. Στην τελική βαθμολογία του θεσμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές των αθλητικών σωματείων της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon