.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 14:32

Π.Π. ΜΧ 2022, 4ος αγώνας, Αρχαία Ολυμπία

Τουρατζίδης και Ράδος συνεχίζουν νικηφόρα προς την κατάκτηση των ΜΧ1 και ΜΧ2 αντιστοίχως.

Ο τέταρτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross επέστρεψε στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου κλείσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος με τον τρίτο αγώνα στις αρχές του Ιούνη.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Με δύο πανομοιότυπα βάθρα ολοκληρώθηκαν τα δύο αγωνιστικά σκέλη της μεγάλης κατηγορίας, σχηματίζοντας έτσι και τη νικητήρια τριάδα του 4ου αγώνα.

Με δύο νίκες ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) δεν άφησε περιθώρια στον Νίκο Λυρίου (GASGAS) που ακολούθησε ισάριθμες φορές δεύτερος, μπροστά από τον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha).

Έτσι στη βαθμολογία της ΜΧ1 ο Τουρατζίδης έφτασε στους 194 βαθμούς, ενώ ο Λυρίου έπεται με 162.

Ο Ανδρέου κρατά την τρίτη θέση της ΜΧ1 με 153, αλλά αγωνιζόμενος με δίχρονη μοτοσυκλέτα συμμετέχει και στην υποκατηγορία των ΜΧ300, στην οποία ακόμη δεν έχει χάσει νίκη και οδηγεί στη δική της κατάταξη με 200 βαθμούς (το μέγιστο δηλαδή) μπροστά από τον Κωνσταντίνο Καράκη (ΚΤΜ) που μετρά 176 βαθμούς με μόνο δεύτερες θέσεις σε όλους τους αγώνες.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Σε παρόμοιο στυλ με την ΜΧ1, τα δύο σκέλη της ΜΧ2 είχαν τους ίδιους αναβάτες στις δύο πρώτες θέσεις: Ανέστης Ράδος (Husqvarna) δις νικητής και Δημήτρης Μπάκας (Yamaha) δεύτερος.

Στο πρώτο σκέλος τρίτος ήταν o Σωτήρης Φωτάκης (Yamaha), ενώ στο δεύτερο ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Fantic).

Στο σύνολο, πίσω από τους Ράδο και Μπάκα που μοιραία μονοπώλησαν τις δύο πρώτες θέσεις του τελικού βάθρου, τρίτος αναδείχθηκε ο Βαγγελάκος.

Στην κατάταξη της ΜΧ2 ο Ράδος μετρά το απόλυτο των βαθμών, άχαστος φέτος, με 200, δεύτερος ανέβηκε ο Μπάκας με 158 προσπερνώντας τον Φραγκίσκος Ζούνης, που δεν συμμετείχε στον αγώνα και έμεινε στους 132.

Όσον αφορά στη δίχρονη κατηγορία ΜΧ125, σε αυτήν οι Φωτάκης ήταν πρώτος, με δεύτερο τον Σωτήρη Θεοδωρίδη (GASGAS) και τρίτο τον Χρήστο Φραγκούλη (Husqvarna).

Ο Φωτάκης οδηγεί το πρωτάθλημα της ΜΧ125 με 194 βαθμούς, μπροστά από τον Θεοδωρίδη που έχει 182.

Open

Στην Open κατηγορία ο Χρήστος Τομαράς (Honda) πήρε τη νίκη, μπροστά από τον Θανάση Αυγέρη (Yamaha) και τον Γιώργο Κυπραίο (Yamaha), καθώς οι τρεις τους τερμάτισαν με την ίδια ακριβώς σειρά και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Senior

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) πήρε δύο φορές τη νίκη μπροστά από τον Αλέξανδρο Καρανάση (Honda), έτσι οι δυο τους βρέθηκαν στα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου και στο σύνολο.

Οι τρίτη θέση στα δύο σκέλη πήγε στους Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο (Suzuki) και Αδάμο Πράσσο (Honda) αντιστοίχως, με τον Πράσσο τελικά να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών στο σύνολο του αγώνα.

ΜΧ85

Στο πρώτο σκέλος των 85 cc νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Μπάζιος (Husqvarna), δεύτερος ο Λευτέρης Παπαδάκης (Yamaha) και τρίτος ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha), ενώ στο δεύτερο τη νίκη πήρε ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ), μπροστά από τους Ταμβάκο και Μπάζιο.

Έτσι στο σύνολο του αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Μπάζιος, με δεύτερο τον Ταμβάκο και τρίτο τον Παπαδάκη.

Στη βαθμολογία ο Μερκούρης συνεχίζει να προηγείται με 175 βαθμούς, αλλά ο Μπάζιος τον πλησίασε στους 163, ενώ και ο Παπαδάκης πλησίασε στους 150.

ΜΧ65

Με δύο νίκες ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και κυριάρχησε συνολικά στον αγώνα των 65 cc.

Στο πρώτο σκέλος επικράτησε των Θεόδωρου Στρούγκη (Yamaha) και Κωνσταντίνου Τρακαδά (Husqvarna), ενώ στο δεύτερο των Γιώργο Κουκαλιώτη (Yamaha) και Στρούγκη.

Συνολικά ο Τσαλίκης φυσικά και πήρε τη γενική νίκη, με δεύτερο τον Στρούγκη και τρίτο τον Δημήτρη Φωτόπουλο (Yamaha) που ανταμείφθηκε για τη σταθερότητά του, τερματίζοντας δύο φορές τέταρτος.

Στη βαθμολογία ο Τσαλίκης πέρασε πρώτος με 185 βαθμούς, εκμεταλλευόμενος το στραβοπάτημα του Κουκαλιώτη που τερμάτισε 9ος στο πρώτο σκέλος και μετρά τώρα 181 βαθμούς, ενώ τρίτος είναι ο Τρακαδάς με 148.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες ΠΠ ΜΧ 2022

Ο επόμενος και προτελευταίος φετινός αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 24-25 Σεπτεμβρίου στις Κρηνίδες Καβάλας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon