.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 13:16

Π.Π. ΜΧ 2022, 5ος αγώνας, Κρηνίδες Καβάλας

Γιάννης Τουρατζίδης και Ανέστης Ράδος κυριάρχησαν σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα, με τον δεύτερο να κατακτά και τον τίτλο.

Ο 5ος και προτελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2022 διεξήχθη παράλληλα με αγώνα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας BMU και με συμμετοχή πολλών διεθνών αθλητών.

MX1 / MX300

Ο Βούλγαρος Michael Ivanov πήρε τη νίκη και στα δύο σκέλη της μεγάλης κατηγορίας, τρέχοντας για τον αγώνα της BMU, ενώ πίσω του ακολούθησαν τρεις Έλληνες: Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha), Παναγιώτης Κουζής (GASGAS) και Νίκος Λυρίου (GASGAS), οι οποίο και στελέχωσαν το ελληνικό βάθρο τερματίζοντας με την ίδια ακριβώς σειρά και στα δύο σκέλη.

Έτσι στην κατάταξη ο Τουρατζίδης επέκτεινε την υπεροχή του φτάνοντας στους 244 βαθμούς, με τον Λυρίου δεύτερο στους 202 και τον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha) τρίτο με 185.

Στην δίχρονη κλάση των ΜΧ300 που τρέχει μαζί με την ΜΧ1, ο Ανδρέου μοιράστηκε από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση με τον Κωνσταντίνο Καράκη (ΚΤΜ), ενώ τρίτος αναδείχθηκε με δύο τρίτες θέσεις ο Ζώης Ασημακόπουλος (Yamaha).

Στη βαθμολογία της ΜΧ300 ο Ανδρέου διατήρησε σταθερή την απόστασή του από τον Καράκη, προηγούμενος με 247 βαθμούς, έναντι 223 του αντιπάλου του, ενώ τρίτος παραμένει ο Κωνσταντίνος Τζιάτζιος με 118.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Με μια σπουδαία εμφάνιση ο Ανέστης Ράδος (Husqvarna) - στην κεντρική φωτογραφία - μοιράστηκε μια νίκη και μια δεύτερη θέση με τον Ρουμάνο Tompa Robert Krisztian και αναδείχθηκε νικητής του διεθνούς αγώνα, όπου το βάθρο συμπλήρωσε ο Βούλγαρος Kristian Petkov.

Στα καθ’ ημας, φυσικά ο Ράδος αναδείχθηκε πρώτος μεταξύ των Ελλήνων με τους βαθμούς δύο νικών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, γεγονός που του χάρισε από τώρα και μαθηματικά τον τίτλο της ΜΧ2 για το 2022.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ανδρέας Καρασάββας (GASGAS), ένας τοπικός αναβάτης του Α.Μ.Ο. Κρηνίδων, ο οποίος φέτος είχε τρέξει μόνο στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην ίδια πίστα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha).

Στην κατάταξη ο Ράδος έφτασε στους 250 βαθμούς, έχοντας κατακτήσει το απόλυτο, δηλαδή από δύο νίκες (=50 βαθμούς) σε κάθε έναν από τους πέντε φετινούς αγώνες και πλέον μπορεί να πανηγυρίζει τον τίτλο ΜΧ2 του 2022, καθώς ο δεύτερος στο πρωτάθλημα, Μπάκας έφτασε στους 198, άρα δε μπορεί να ξεπεράσει τον Ράδο στον τελευταίο αγώνα ό,τι και να γίνει.

Στη δίχρονη κατηγορία ΜΧ125, ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (GASGAS) πήρε τη συνολική νίκη με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη, μπροστά από τον Γιώργο Γκαλίπη (ΚΤΜ) και τον Ιάκωβο Παπαδόπουλο (Yamaha).

Κάπως έτσι ο Θεοδωρίδης έφτασε στους 229 βαθμούς και είναι ο νέος πρωτοπόρος της ΜΧ125, καθώς ο ως τώρα πρώτος της βαθμολογίας, Σωτήρης Φωτάκης (Yamaha), έμεινε με μηδέν βαθμούς στο πρώτο σκέλος και απλώς μετρίασε την απώλειά του κερδίζοντας το δεύτερο, για να υποχωρήσει δεύτερος στην κατάταξη με 219, ενώ τρίτος είναι η Γκαλίπης με 182.

Open

Ο Βούλγαρος Grigor Tsarev πήρε δύο νίκες στη μάχη της Open, με τον Χρήστος Τομαρά (Honda) να τον ακολουθεί με δύο δεύτερες, οι οποίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετρούν ως δύο νίκες.

Το ελληνικό βάθρο συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Τζιώρας (ΚΤΜ) και Σταμάτης Δημολιάνης (GASGAS).

Στη βαθμολογία της κατηγορίας ο Τομαράς έφτασε στους 247 βαθμούς – έχοντας μόνο μια δεύτερη θέση σκέλους στον εναρκτήριο αγώνα να του χαλά το απόλυτο της χρονιάς – και σχεδόν έχει αγκαλιάσει τον φετινό τίτλο, καθώς ο δεύτερος Δημολιάνης έφτασε στους 200 και χρειάζεται ένα θαύμα για να διεκδικήσει τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Senior

Ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) ήταν ο μεγάλος νικητής στις Κρηνίδες, μοιράζοντας από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση με τον Ρουμάνο Cojanu Ionut.

Πίσω από τον πρώτο και στα δύο σκέλη της ελληνικής κατάταξης, ακολούθησε ο Αδάμος Πράσσος (Honda) και το βάθρο συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Καρανάσης (Honda).

Στη βαθμολογία ο Καρασακαλίδης συνέχισε με το απόλυτο των βαθμών φτάνοντας στους 250 και κατακτώντας και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, καθώς ο δεύτερος Καρανάσης έχει 168.

ΜΧ85

Ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) μάζεψε άλλες δύο νίκες στα 85 κυβικά, με τον Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (Yamaha) δεύτερο με τερματισμούς σε θέσεις 2 και 3 στα δύο σκέλη, ενώ τρίτος κατετάγη ο Λευτέρης Παπαδάκης (Yamaha), έχοντας μια τέταρτη και μια πρώτη θέση.

Έτσι στην κατάταξη ο Μερκούρης έφτασε στους 222 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Χρήστο Μπάζιο (Husqvarna) με 201 και τον Παπαδάκη με 188.

ΜΧ65

Στον αγώνα της BMU το βάθρο στελεχώθηκε από ξένους αναβάτες, με πρώτο τον Ρουμάνο Dumitru Sami, δεύτερο τον Τούρκο Efe Okur και τρίτο τον Ρουμανο Marian Daniel, ενώ ο καλύτερος Έλληνας της κατηγορίας ήταν ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha) στην τέταρτη θέση γενικής.

Στην ελληνική κατάταξη ο Τσαλίκης πήρε μια σπουδαία διπλή νίκη μπροστά από τον Θεόδωρο Στρούγκη (Yamaha) και τον Γιώργο Κουκαλιώτη (Yamaha).

Στο πρωτάθλημα ο Τσαλίκης προηγείται με 235 βαθμούς, με δεύτερο τον Κουκαλιώτη που με 219 έχασε λίγο έδαφος ενόψει του τελευταίου αγώνα, ενώ τρίτος παραμένει ο Ανδρέας Τρακαδάς (Husqvarna) με 176.

Women

Με τέσσερεις συμμετοχές στην κατηγορία των Γυναικών, η Ιωάννα Λάμπρου (Yamaha) αναδείχθηκε νικήτρια ισοβαθμώντας με τη Δέσποινα Μανδάνη (Husqvarna) καθώς οι δύο κοπέλες μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δύο αγωνιστικά σκέλη.

Τρίτη τερμάτισε η Αμαλία Λάμπρου (Yamaha) με δύο τρίτες θέσεις και τέταρτη η Ελένη Λυμπεροπούλου (ΚΤΜ) με δύο τέταρτες.

Φτάνοντας στους 144 βαθμούς η Ιωάννα Λάμπρου προηγείται στη βαθμολογία της αδελφής της, Αμαλίας, και της Μανδάνη που ισοβαθμούν στους 129.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΜΧ 2022

Ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ για το 2022 θα γίνει στη Σπερχειάδα στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 10:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon