.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 15:34

Π.Π. ΜΧ 2022, 6ος αγώνας, Σπερχειάδα

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για το 2022 με έναν άρτιο αγώνα υπό υπέροχο καιρό.

Ο τελευταίος αγώνας του 2022 επέστρεψε για δεύτερη φορά φέτος στη Σπερχειάδα, όπου ο καλός καιρός, η καλή διοργάνωση και η εγγύτητα στην Αθήνα εγγυήθηκαν αρκετές συμμετοχές για ένα πρέπον φινάλε του πρωταθλήματος.

ΜΧ1 / ΜΧ300

Ο Παναγιώτης Κουζής (GASGAS) πήρε δύο άνετες σχετικά νίκες στα δύο αγωνιστικά σκέλη, μπροστά από τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha) που πρακτικά είχε σχεδόν πάρει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα, καθώς μόνο ο Νίκος Λυρίου (GASGAS) – που εδώ τερμάτισε δύο φορές τρίτος – είχε αριθμητικά ρεαλιστικές ελπίδες για τίτλο.

Στη δίχρονη κλάση ΜΧ300 ο Ανδρέας Ανδρέου τερμάτισε δύο φορές τέταρτος στη γενική κατάταξη, μα πρώτος στην κατηγορία του, και πανηγύρισε τον τίτλο έχοντας σχεδόν το απόλυτο των βαθμών, μείον 3 από τη μοναδική δεύτερη θέση που είχε πάρει στο δεύτερο σκέλος του προηγούμενου αγώνα.

Δεύτερος εδώ τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Καράκης (ΚΤΜ) και τρίτος ο Ζώης Ασημακόπουλος (Yamaha).

ΜΧ2 / ΜΧ125

Ο Ανέστης Ράδος (Husqvarna) είχε κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα στις Κρηνίδες, πάντως πήρε άλλες δύο νίκες στο Σπερχειάδα για να ολοκληρώσει μια απόλυτη χρονιά όπου δεν έχασε ούτε σε ένα σκέλος.

Δεύτερος στον αγώνα ακολούθησε ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha) με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (ΚΤΜ) με δύο τρίτες.

Στη δίχρονη κατηγορία των 125 cc οι πρωταγωνιστές Σωτήρης Θεοδωρίδης (GASGAS) και Σωτήρης Φωτάκης (Yamaha) μοιράστηκαν από μια 5η και μια 6η θέση στα δύο σκέλη, έτσι η “ισοπαλία” που σημειώθηκε σε βαθμούς δεν άλλαξε την κατάταξη της ΜΧ125, πρωταθλητής της οποίας αναδείχθηκε ο Θεοδωρίδης που ήρθε εδώ με πρωτοπορία 10 βαθμών.

Open

Ο Χρήστος Τομαράς (Honda) χρειαζόταν απλώς να πάρει 3 παραπάνω βαθμούς από τον Σταμάτη Δημολιάνη (GASGAS) για να στεφθεί πρωταθλητής της Open, και κατάφερε κάτι παραπάνω από αυτό.

Νικητής στη Σπερχειάδα ήταν ο Αθανάσιος Αυγέρης (Yamaha) με μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ ο Τομαράς ήρθε δεύτερος με μια νίκη και μια τρίτη θέση, την ώρα που ο Δημολιάνης περιοριζόταν στην πέμπτη θέση στο σύνολο.

Senior

Η υπόθεση τίτλος είχε κλείσει προ πολλού στη Senior κατηγορία, όπου ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) διατηρούσε το απόλυτο των νικών και μια βαθμολογική διαφορά 82 βαθμών. Με δύο ακόμη νίκες στη Σπερχειάδα ολοκλήρωσε αλώβητος τη χρονιά, σε έναν αγώνα που δεύτερος κατετάγη ο Βασίλης Ράπτης (Kawasaki) και τρίτος ο βασικός διώκτης του πρωταθλητή φέτος στην κατάταξη, Αλέξανδρος Καρανάσης (Honda).

MX85

Στα 85 κυβικά ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) είχε κυριαρχήσει σε σχεδόν όλους τους αγώνες της χρονιάς, μα το μηδενικό που πήρε στον μοναδικό αγώνα που δε νίκησε επέτρεψε στον Χρήστο Μπάζιο (Husqvarna) να βρίσκεται σε απόσταση βολής πριν τον τελευταίο αυτόν αγώνα της Σπερχειάδας.

Εκεί ωστόσο ο Μερκούρης πήρε δύο φορές την καρό σημαία σε ισάριθμα πανομοιότυπα βάθρα, κατά σειρά μπροστά από τους Λευτέρη Παπαδάκη (Yamaha) και Χρήστο-Παναγιώτη Ταμβάκο (Yamaha), την ώρα που ο Μπάζιος τερμάτιζε δύο φορές τέταρτος.

Έτσι ο Μερκούρης μπορεί να πανηγυρίζει για έναν τίτλο που κατέκτησε με καθαρή υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

ΜΧ65

Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha) και Γιώργος Κουκαλιώτης (Yamaha) ήρθαν στη Σπερχειάδα με 16 βαθμούς να τους χωρίζουν, μα οι δύο περισσότεροι που πήρε τελικά ο Κουκαλιώτης δεν ήταν αρκετοί για την ανατροπή.

Ο Τσαλίκης πήρε μια νίκη και μια τρίτη θέση, αναδείχθηκε δεύτερος στο σύνολο και πανηγύρισε τον τίτλο της μικρής κατηγορίας, ενώ ο Κουκαλιώτης με μια νίκη και μια δεύτερη θέση δεν κατάφερε να τον απειλήσει.

Τρίτος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Ανδρέας Τρακαδάς (ΚΤΜ), καθώς προσπέρασε στη βαθμολογία στον τελευταίο αυτόν αγώνα τον Δημήτρη Φωτόπουλο (Yamaha).

Γυναίκες

Στη γυνακεία κατηγορία των τεσσάρων συμμετοχών η Ιωάννα Λάμπρου (Yamaha) με δύο νίκες εξασφάλισε το πρωτάθλημα μπροστά από την αδελφή της, Αμαλία Λάμπρου (Yamaha), που τερμάτισε δύο φορές στη δεύτερη θέση.

Τρίτη στο πρωτάθλημα και στον αγώνα αναδείχθηκε η Δέσποινα Μανδάνη (Husqvarna), με μια τρίτη και μια τέταρτη θέση στη Σπερχειάδα, ενώ πίσω της κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα και το πρωτάθλημα η Ελένη Λυμπεροπούλου (ΚΤΜ).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π.ΜΧ 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon