.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 19:18

Παν. Πρωτ. MX 2017, 7ος αγώνας Γιαννιτσά ΙΙ

 

Καλός και ο τελευταίος αγώνας

Στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε τελικά ο έβδομος και τελευταίος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross, όπου αναδείχθηκαν και οι πρωταθλητές της χρονιάς.

Πρωταθλητές για τη φετινή χρονιά οι Παναγιώτης Κουζής (ΜΧ1), Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΧ2), Ανδρέας Ανδρέου (ΜΧ2Τ), Βασίλης Πακαταρίδης (ΜΧOPEN), Αντώνης Σάγμαλης (ΜΧ85), Νικόλαος Κανελλόπουλος (ΜΧ65), Κώστας Ντούζος (QUAD) και Βασίλης Τριανταφύλλου (QUAD B).

ΜΧ1: Πρώτος ο Ηλιόπουλος

Στην MX1 ο Γιώργος Ηλιόπουλος ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να πάρει τη νίκη (3-1) κάνοντας ένα πολύ καλό και σταθερό αγώνα, ενώ πήρε παράλληλα και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Στη 2η θέση κατετάγη ο Δημήτρης Κοντολέτας (4-2), ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ανάργυρος Τσαρνάς,  ο οποίος, αν και ταχύτατος, στάθηκε άτυχος (σκασμένο λάστιχο) και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Αυτό το αποτέλεσμα τον έφερε και στην 3η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ακολούθησαν οι Δημήτρης Μπαξεβάνης (6-3) και Κώστας Καράκης (7-4) για την 4η και 5η θέση γενικής ύστερα από όμορφες μεταξύ τους μάχες.

ΜΧ2: Τουρατζίδης δικαιωματικά

Ο Γιάννης Τουρατζίδης ήταν για μία ακόμη φορά ο κυρίαρχος του αγώνα στην MX2 και με το 1-2 που έκανε στα δύο σκέλη πρόσθεσε στο ενεργητικό του μία ακόμη νίκη αλλά και το πρωτάθλημα. Πίσω του τερμάτισε ο Σωτήρης Παπάς (2-4), ο οποίος έκανε ένα ακόμη πολύ καλό αγώνα. Τρίτος στον αγώνα ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (3-10), ο οποίος πήρε παράλληλα και την 3η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ την 4η θέση πήρε ο Ανδρέας Ανδρέου. Την πεντάδα έκλεισε ο Στάθης Φυσέκης (5-12) παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δανική μοτοσυκλέτα.

ΜΧ2Τ: Αήττητος ο Ανδρέου

Μία εξαιρετική επίδοση ήταν αυτή που πραγματοποίησε φέτος ο Ανδρέου, ο οποίος τελείωσε το πρωτάθλημα αήττητος όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στα σκέλη. Δευτεραθλητής αλλά και δεύτερος στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Άγγελος Βογιατζής (2-3). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η μοναδική γυναίκα της κατηγορίας, η Μαρία Μπάκα(3-4) με σταθερά καλή απόδοση και στα δύο σκέλη. Τέταρτος στον αγώνα Γιώργος Καριώτης (0-4) ένας εκ των δέκα αθλητών που πήραν ποινή στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας.

ΜΧOPEN: Δημολιάνης στο 1ο σκαλί του βάθρου

Ο Σταμάτης Δημολιάνης ήταν ο νικητής του τελευταίου αγώνα της χρονιάς για την Open με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση. Στην νίκη του έπαιξε ρόλο και η ποινή των δέκα δευτερολέπτων που δέχθηκε ο Βούλγαρος Todorov, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο πρωταθλητής της κατηγορίας, Βασίλης Πακαταρίδης (3-1) που πήρε και τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Τέταρτος ο Tsvetkov Toni (6-4) και 5ος ο Παπανίκου Αθανάσιος (4-6).

ΜΧ85: Σάγμαλης Χ2

Ο Αντώνης Σάγμαλης είναι ο νέος πρωταθλητής στην ΜΧ85, παίρνοντας μάλιστα τη νίκη και στους δύο αγώνες. Δεύτερο ο Μάριος Κανάκης με δύο δεύτερες θέσης, ενώ με δύο τρίτες ο Σταύρος Μαυράκης εξασφάλισε την 3η θέση. Τέταρτος ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς (5-4)  και 5ος ο Ιωάννης Ντεβετζής (4-8). 

ΜΧ65: Σαραντινούδης ο νικητής

Μπορεί ο Νίκος Κανελλόπουλος να πήρε το πρωτάθλημα, ωστόσο στον αγώνα προσπάθησε απλά να εξασφαλίσει αυτό το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και από την τέταρτη θέση που πήρε στη γενική. Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Μιχάλης Σαραντινούδης με νίκες και στα δύο σκέλη αλλά και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Δεύτερο στον αγώνα με δύο δεύτερες θέσης και τρίτος τελικά στο πρωτάθλημα ο Καμαρινός Παυλόπουλος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σταύρος Βαγγελακάκης (3-3). Πέμπτος ο Σωτήρης Φωτάκης μετά από σταθερό αγώνα και τερματισμό στην Πέμπτη θέση δις.

QUAD: Τριανταφύλλου στην κορυφή

Με τον πρωταθλητή Κώστα Ντούζο (1-0) εκτός στο δεύτερο σκέλος, ο Απόσοτολος Τριανταφύλλου ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη στον αγώνα (3-1). Ο Αλέξανδρος Κατσινέλης (2-2) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Δημήτρη Κρυσταλογιάννη (5-3) να τον ακολουθεί στο βάθρο. Τέταρτος ο Ζαχαριάς Χριστόπουλος (6-4) και 5ος ο Δημήτρης Αποστόλου (7-5).

QUAD B: Αποστόλου με νίκη

Και πρωταθλητής και νικητής του αγώνα ο Δημήτρης Αποστόλου (2-3) με τον Kashov Pavei (3-2) να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και τον Νικόλαο Χριστόπουλο (4-3) τρίτο. Στην τέταρτη θέση ο Βασίλης Τριανταφύλλου (1-0), ο οποίος έχασε την πρώτη θέση μετά από ποινή που δέχτηκε λόγω άλματος υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 19:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon