.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 00:29

Παν.Π. Enduro 2012, 1ος αγώνας, Καρδίτσα

 

 

Δυνατή αρχή

 




Του Τάκη Μανιάτη

Δυναμική αρχή από αναβάτες και εταιρίες έγινε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Καρδίτσα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της εποχής, 51 αναβάτες και όλες οι εταιρίες έφτασαν στην Καρδίτσα όπου έγινε ο πρώτος αγώνας που έδειξε ότι οι μάχες για φέτος, θα είναι αρκετές.
Ο αγώνας ξεκίνησε μέσα από την Καρδίτσα, από το αθλητικό κέντρο, δίπλα από το στάδιο της Αναγέννησης, έτσι ώστε να βρίσκεται το σημείο εκκίνησης μέσα στον κόσμο.

endurάδικη διαδρομή

Η διαδρομή που ξεκινούσε από εκεί πήγαινε μέχρι την Μητρόπολη, που είναι και η πίστα motocross της Καρδίτσας, όπου τελείωνε η ουρά και συνδεόταν με τον κύκλο. Η διαδρομή πέρναγε χαμηλά από την Λίμνη Πλαστήρα και είχε συνολική διάρκεια 167 χιλιόμετρα, τα οποία έγιναν σε έξι ώρες και 25 λεπτά. Υπήρχαν δύο Σ.Ε.Χ. και οι χρόνοι ήταν σφιχτοί, κι έτσι οι αναβάτες είχαν να διανύσουν μία δύσβατη διαδρομή, καθαρά endurάδικη, υπό πίεση.

Υπήρχαν δύο ειδικές, μία cross country διάρκειας πέντε χιλιομέτρων, η οποία στην αρχή της είχε μικρό τμήμα από την πίστα motocross και εκμεταλλευόταν τις απέναντι πλαγιές ενός λόφου. Ήταν γρήγορη και προσέφερε θέαμα στους θεατές. Η ειδική enduro ήταν γύρω στα 3 χιλιόμετρα, ξεκινούσε μέσα από λιβάδι και προχωρούσε σε κοίτη ποταμού. Οι ειδικές έγιναν από τρεις φορές, χωρίς αναγνώριση.
Ο καιρός ήταν καλός, έβρεξε λίγο χτες, δεν είχε καθόλου σκόνη, και ειδικά η enduro διαδρομή είχε φανταστικό κράτημα.
Για τις συνθήκες οι συμμετοχές κρίθηκαν ικανοποιητικές, αν και έφτασαν τις 51, ενώ η άψογη χρονομέτρηση, ήταν παγκοσμίου επιπέδου, από την Infomega. Οι λέσχες επιλέγουν όποιο χρονομέτρη θέλουν, δεν υπάρχει περιορισμός.

Αυξημένος συναγωνισμός


Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την απουσία των περσινών πρωταθλητών E1 και E2, Γιάννη Παυλίδη και Δημήτρη Βαγγελάκου. Ο συναγωνισμός
Στις πρώτες θέσεις ήταν αυξημένος ο συναγωνισμός μιας και ο Ζιώρας από την κατηγορία E1 έκανε εκπληκτική εμφάνιση και από το πρωί κέρδισε τις ειδικές στην γενική κατάταξη. Ο Ζιώρας συνέχιζε να κατεβάζει χρόνο ακόμη και στην τελευταία ειδική, όμως ο Σιαφαρίκας. παρά το σπασμένο πρόσφατα χέρι του, έκανε καλύτερο χρόνο και κατέβασε 9 δευτερόλεπτα στην τελευταία και έτσι κέρδισε την γενική κατάταξη. Ακολούθησε ο Ζιώρας με μικρή διαφορά, λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο νικητής της ΕΝ, Ηλίας Κυριλής, με χρόνους που θα του έδιναν θέση σε "μεγάλη" κατηγορία. Φανταστείτε ότι πίσω του τερμάτισε με μεγάλη διαφορά ο νικητής της E2, Δημήτρης Τσακατσώνης!

Στις κατηγορίες, ενδιαφέρον είχε η E1 όπου ο Ζιώρας (ΚΤΜ) είχε να αντιμετωπίσει τους Γιώργο Μανωλίδη, τον Μιχάλη Προβιά (ΚΤΜ), τον Σάββα Καπαγερίδη (Honda), αλλά και τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Junior, Κίμωνα Καράμπελα. Η μάχη έληξε άδοξα για τον τελευταία που εγκατέλειψε στο 3ο ΣΕΧ, ενώ ο Προβιάς είχε τη δική του μάχη με τον Μανωλίδη (Husaberg). Κάποια στιγμή έμπλεξε μαζί τους στις ειδικές και ο Καπαγερίδης φτάνοντας και στην 3η θέση, αλλά τελικά επικράτησε ο Προβιάς για 16 δευτερόλεπτα του Μανωλίδη. Πρώτος ήταν με μεγάλη διαφορά ο Ζιώρας και την εξάδα συμπλήρωσαν οι Καπαγερίδης, Καραποστόλης και Πανέτης (ΚΤΜ).

Στην Ε2, έναν μοναχικό αγώνα έκανε ο Δημήτρης Τσακατσώνης (ΚΤΜ) στην 1η θέση. Μεγάλα ονόματα έλειψαν από την κατηγορία και ο συναγωνισμός ήταν μικρός, όμως ο Θοδωρής Γκαγκανάτσιος (ΚΤΜ) έδειξε ότι μπορούσε να τον απειλήσει μόνο, μιας και πλησίασε αρκετά στις ειδικές τύπου enduro. Τερμάτισε όμως 3ος, μιας και ο Χρήστος Παπαθεοδώρου αποδείχθηκε πιο γρήγορος συνολικά, και βρέθηκε μπροστά του κατά 15,31’’ συνολικά. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Καρπούζης (Husaberg), Μιχάλης Μιμίκος (ΚΤΜ), και Γιώργος Μακρής (ΚΤΜ). Ο Θανάσης Τρίγκας που θα μπορούσε να παίξει δυνατά εγκατέλειψε νωρίς, όπως και ο Πολ Νικολάου.

Μάχη και στις υπόλοιπες κατηγορίες

Στην Ε3, ο Σιαφαρίκας (Honda) ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Κέρδισε όλες τις ειδικές και δεν απειλήθηκε από τον Παναγιώτη Θερριό (ΚΤΜ), ο οποίος είχε παρέμεινε στην 2η θέση άνετα, μιας και η διαφορά από τον 3ο, Θανάση Παπαδημητρόπουλο (Gas Gas), ήταν μεγάλη. Μπακοστέργιος (Gas Gas), Αθανασιάδης (Fantic) και Ζαφειρίου (Gas Gas) συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στην κατηγορία EN, των νικητής ήταν ο Ηλίας Κυριλής (Beta). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρόνοι του ήταν πολύ ανταγωνιστικοί σε σχέση με της γενικής κατάταξης, και θα μπορούσε με αυτούς να πρωταγωνιστήσει σε κάποια “μεγάλη” κατηγορία. Δεύτερος ήταν ο Μιχάλης Ντουζένης και τρίτος ο Γιώργος Μουστάκας (ΚΤΜ).

Η κατηγορία ES είχε τους Δημήτρη Χελιώτη (Beta) και Τέντυ Αντωνιάδη (Beta) να κοντράρονται. Με την απουσία του Μανώλη Νανάκου που εγκατέλειψε στο 5ο Σ.Ε.Χ., ο Χελιώτης έδειξε ότι δεν θα απειληθεί από τον Αντωνιάδη, κι έτσι κέρδισε άνετα την κατηγορία. Ακολούθησαν οι Αντωνιάδης, Μιχάλης Λαβασάς (Honda), Δημήτρης Χειμώνας (ΚΤΜ), Ελισσαίος Παπαδημητρίου (ΚΤΜ).

Δηλώσεις*
Ηλίας Κυριλής – Νικητής Junior
“Τρέχω δεύτερη χρονιά στους αγώνες enduro, ο αγώνας ήταν από τους πιο ωραίους και δύσκολους που έχω τρέξει γενικά, είχε και γρήγορες αλλά και τεχνικές ειδικές και τα συνδύαζε όλα, με αργά, με γρήγορα κομμάτια, με άλματα. Γεμάτος αγώνας, με σφιχτούς χρόνους. Ο συναγωνισμός στην Junior δεν ήταν κάτι τρομερό γιατί ο Ντουζένης που ήταν αναμενόμενο να πάει καλά, του έτυχε μία ατυχία σε μία ειδική μιας και χώθηκε σε ένα βούρκο και καθυστέρησε να βγει. Με το Beta RR 350 έχω βολευτεί πολύ μιας και τα συνδυάζει όλα.”

*οι υπόλοιποι αναβάτες.... κοιμόντουσαν!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon