.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 00:57

Κύπελλο Enduro Ν. Ελλάδος 2012, 2ος αγώνας, Άγιοι Θεόδωροι

 

Δυνατός συναγωνισμός!

 




Του Τάκη Μανιάτη

anigif

Με την ζέστη να έχει αρχίσει να θυμίζει καλοκαίρι, ενενήντα έξι αναβάτες βρέθηκαν στην εκκίνηση του 2ου αγώνα για το κύπελλο enduro Νοτίου Ελλάδος. Η άψογη οργάνωση και ο έντονος συναγωνισμός χαρακτήρισαν και αυτό τον αγώνα που έδωσε στους αναβάτες μία ιδανική ημέρα.

Παραλία και βουνό

Η εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, σε κεντρικό σημείο, έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για αναβάτες αλλά και θεατές. Ο αγώνας που αποτελείτο από τρεις γύρους διάρκειας τριάντα δύο χιλιομέτρων ο καθένας, περιελάμβανε τα πάντα. Λίγο φλαταδούρα, πολύ μονοπάτι, και ξανά τα ίδια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία απαιτητική διαδρομή που δεν σε άφηνε να ξεκουραστείς. Οι χρόνοι της απλής ήταν ιδανικοί μιας και οι πρώτοι αναβάτες έφταναν με προπορία δέκα λεπτών, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν, αλλά και να δροσιστούν με τα νερά που είχε φροντίσει να παρέχει η λέσχη (χωρίς να είναι υποχρέωσή της). Η λέσχη είχε φροντίσει έτσι ώστε να υπάρχει πολύς κόσμος στο βουνό για βοήθεια, όπου για παράδειγμα, μία ανηφόρα που είχε ταλαιπωρηθεί, “επισκευάσθηκε” με τσάπα για να είναι

πιο βατή!
Η ειδική διαδρομή ήταν χαραγμένη δίπλα στην παραλία, και πραγματοποιήθηκε τέσσερις φορές, η μία αναγνωριστική. Δίπλα στην παραλία, σε πέντε χιλιόμετρα από τους Αγίους Θεοδώρους, οι λιγοστοί θεατές μπόρεσαν να απολαύσουν τους αναβάτες να οδηγούν γρήγορα στο μαλακό έδαφος που έβγαλε σύντομα σκόνη. Ευθείες με μικρά φυσικά άλματα, στροφές που έγιναν μπερμ ακόμη και στο γρασίδι, έδωσαν θέαμα και ανέβασαν τον συναγωνισμό.

Έντονος συναγωνισμός

Στην κατηγορία E1, βασικοί ανταγωνιστές ήταν οι Παναγιώτης Κορδονούρης και Βασίλης Πετρόπουλος, οι οποίοι μοιράστηκαν τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Κορδονούρης ήταν αυτός που άνοιξε τη διαφορά στο πρώτο πέρασμα της ειδικής διαφορά δέκα δευτερολέπτων, νούμερο που δεν μπόρεσε να καλύψει ο Πετρόπουλος παρά το ότι κέρδισε για ένα δευτερόλεπτο την ειδική, στο δεύτερο πέρασμα. Η επικράτηση για άλλα δέκα δευτερόλεπτα του Κορδονούρη στο τρίτο πέρασμα, τον έφερε πρώτο με 18.657’’. Τρίτος ακολούθησε ο Μάριος Κάκος ο οποίος κέρδισε και την πρώτη ειδική από τον Πετρόπουλο. Ακολούθησαν οι Δημήτρης Βούλγαρης, Χρόνης Ηλιάδης και Ταξιάρχης Καρπούζης, όλοι μέσα σε 4,2 δευτερόλεπτα!

Στην E2, ήταν ο Κώστας Αλεξόπουλος  αυτός που προηγήθηκε του Βασίλη Μπούδρου. Ο Αλεξόπουλος κέρδισε και τις τρεις ειδικές με μικρές διαφορές με αποτέλεσμα ο Μπούδρος να τερματίσει στα 6.583’’ πίσω του. Στην τρίτη θέση έφτασε ο Νικόλαος Μουτσόπουλος ο οποίος μάλιστα στην δεύτερη ειδική έπαιξε στα ίσα τον Μπούδρο. Μικρές διαφορές χώρισαν την εξάδα που συμπληρώθηκε από τους Δημήτρη Πετρόπουλο, Γιάννη Αλυφαντή, Στάθη Ρούσση ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι και οι 7ος και 8ος, Σταύρος Κωστάκος, Νεκτάριος Αποστόλου αλλά και ο Κωνσταντίνος Νικιάς, απείχαν μεταξύ τους μόλις 2,2 δευτερόλεπτα!

Στην Ε3, Ο Θανάσης Παπαδημητρόπουλος έκανε τη διαφορά κατακτώντας την πρώτη θέση. Οι χρόνοι του μάλιστα τον ανέβασαν ψηλά και στην γενική κατάταξη, ενώ η διαφορά από τον 2ο, Ευθύμιο Τζόβολο, ήταν στα 23.347’’. Ο Σταύρος Μαντζώρος είχε πολύ σταθερή οδήγηση στις δύο τελευταίες ειδικές όπου έκανε και ίδιο χρόνο αλλά παρέμεινε στην Τρίτη θέση με διαφορά τριών δευτερολέπτων. Ανδρέας Μπεσίρης, Νεκτάριος Καταμπάς και Δημήτρης Αργυράκης, συμπλήρωσαν την εξάδα.

Κατεβαίνουν οι χρόνοι

Στην κατηγορία Champion οι χρόνοι κατέβηκαν αρκετά. Ο Ηλίας Κυριλής ήταν αυτός που οδήγησε ταχύτερα και κέρδισε τις δύο ειδικές στην γενική κατάταξη. Την τρίτη την πήρε ο Παναγιώτης Θερριός ο οποίος με συνολική διαφορά 12.178 δευτερολέπτων, παρέμεινε δεύτερος. Πίσω του ακολούθησε ο Γιώργος Μανωλίδης, ενώ οι Μιχάλης Ντουζένης, Λευτέρης Πανέτης και Δημήτρης Καρπούζης, συμπλήρωσαν την εξάδα. Αυτοί ήταν και οι έξι πρώτη της γενικής κατάταξης.
Στην κατηγορία ES κυρίαρχος ήταν ο Γιώργος Τσίτος. Με διαφορά 12.314 δευτερολέπτων, βρέθηκε στη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κολλιόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακάρας  τερμάτισε τρίτος με μόλις 0.8 εκατοστά του δευτερολέπτου! Κοντά βρέθηκε και ο Αντώνης Μαρτίνος ενώ οι Γιώργος Χαντζόπουλος και Σπύρος Μαυραντζής, συμπλήρωσαν την εξάδα.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon