.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 10:56

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2023, 4ος-5ος αγώνας, Καρδίτσα

Στη λασπομαχία της Καρδίτσας αναδείχθηκε πρωταθλητής 2023 EnduroGP ο Παναγιώτης Κακολύρης.

Η βροχή του Σαββάτου δυσκόλεψε με άφθονη λάσπη τις διαδρομές του διπλού αγώνα που έγινε υπό χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο αυτό που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος ήταν οι τεχνικές ατυχίες βασικών πρωταγωνιστών.

EnduroGP

Με δύο νίκες στις δύο μέρες του αγώνα ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta) βγήκε αλώβητος από τη διπλή αναμέτρηση της Καρδίτσας και εξασφάλισε τον τίτλο από το Σάββατο (25/11), πρώτη μέρα του διήμερου αγώνα.

Στη δράση του Σαββάτου όλα κρίθηκαν από τις εγκαταλείψεις των Παναγιώτη Κουζή (Fantic) και Αλέξιου Ζώρα (Beta) λόγω μηχανικών προβλημάτων με τις μοτοσυκλέτες τους, γεγονός που έκλεισε πρόωρα τη διαφαινόμενη μονομαχία Κακολύρη-Κουζή για τον τίτλο.

Τόσο στον αγώνα του Σαββάτου, όσο και σε αυτόν της Κυριακής σημειώθηκαν δύο πανομοιότυπα βάθρα με τον Κακολύρη στο ψηλότερο σκαλί, τον Κίμωνα Καράμπελα (ΚΤΜ) σε δύο δεύτερες θέσεις και τον Χρήστο Παπαθεοδώρου (Honda) δύο φορές τρίτο.

E1

Στην κατηγορία αυτή ο Παπαθεοδώρου νίκησε και τις δύο μέρες του αγώνα, σε αμφότερες περιπτώσεις με τον Ιωάννη Χασάπη (ΚΤΜ) στη δεύτερη θέση.

Το βάθρο συμπληρώθηκε το Σάββατο από τον Ιωάννη Ντεβετζή (ΚΤΜ), ενώ την Κυριακή τρίτος τερμάτισε ο Απόστολος Ζβιντερίκος (ΚΤΜ).

Ε2

Στον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος (Σάββατο 25/11) νικητής αναδείχθηκε ο Νικόλαος Μουτσόπουλος (GASGAS), μπροστά από τον Γεώργιο Πισιμάνη (Sherco) και τον Δημήτρη Μαραγκό (ΚΤΜ).

Στη δεύτερη μέρα και τον 5ο αγώνα της χρονιάς, ο Πισιμάνης πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Δημήτρη Μαραγκό και τρίτο τον Ζαφείρη Μαραγκό (ΚΤΜ).

Ε3

Με δύο ολόιδια βάθρα ολοκληρώθηκαν οι δύο αγωνιστικές ημέρες του Enduro για την κατηγορία Ε3, με τον Κακολύρη προφανώς νικητή και τις δύο.

Πίσω του δεύτερος αναδείχθηκε ο Καράμπελας και τις δύο μέρες, ενώ τρίτος κατετάγη δις ο Γεώργιος Μανωλίδης (Beta).

EN

Ο Ιταλός Stefano di Persio (KTM) ήταν ο νικητής της ΕΝ και τις δύο μέρες του αγώνα, σε αμφότερες με δεύτερο τον Ιωάννη Πασχαλίδη (Husqvarna).

Το Σάββατο τρίτος κατετάγη ο Νικόλαος Μιχαηλίδης (Yamaha), ενώ την Κυριακή δεν υπήρξε άλλος αναβάτης στο βάθρο, καθώς οι συμμετοχές της ΕΝ ήταν μόλις τρεις με τον Μιχαηλίδη να εγκαταλείπει στην τρίτη ειδική διαδρομή της Κυριακής.

ES

Ο Παναγιώτης Θερριός (Honda) πρώτευσε στον 4ο αγώνα του Σαββάτου μπροστά από τους Αθανάσιο Γκαγκανάτσιο (Beta) και Παναγιώτη Ζαφειρίου (ΤΜ).

Στον 5ο αγώνα την Κυριακή ο Γκαγκανάτσιος πήρε τη νίκη μπροστά από τον Παναγιώτη Κολλαρά (Husqvarna), καθώς και οι πέντε άλλοι αναβάτες της κατηγορίας εγκατέλειψαν - μεταξύ αυτών και ο νικητής της προηγούμενης μέρας, Θερριός.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. Enduro 2023

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς είναι προγραμματισμένος για τις 10 Δεκεμβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 11:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon