.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 10:43

Monza Rally Show – Κερδίζει ο Rossi!

 

 

Με άρωμα MotoGP

 

 



Του Νίκου Ζ. Τσαμάνδουρα

 

Μπορεί το πρωτάθλημα του MotoGp να αρχίζει τον Μάρτιο, ποιος είπε όμως ότι οι αναβάτες του δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στους 4 τροχούς; Έτσι έγινε λοιπόν και στο Rally Monza όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Rossi, Dovizioso και Lorenzo με τον “γιατρό” να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Νικητής ο «Γιατρός»


Έπειτα από εντυπωσιακό θέαμα, το τέλος του αγώνα βρήκε το Ford Fiesta WRC του Valentino Rossi ταχύτερο όλων,  με διαφορά σχεδόν 3 δευτερολέπτων από τον Ιταλό πρωταθλητή rally Rinaldo Capello, με Citroen DS3 WRC. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Valentino Rossi, έχει κερδίσει τον εν λόγω αγώνα και το 2006 και το 2007 με Ford Focus WRC. Ο Capelo έχει κερδίσει 5 φορές τον αγώνα και μάλιστα με διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά ο «Γιατρός» δεν του έκανε τη χάρη και παρά την πίεση δεν τον άφησε να φτάσει στην κορυφή.
Κανείς δεν είπε βέβαια πως ο άνθρωπος που είχε κερδίσει πέρυσι στον ίδιο αγώνα τον Loeb σε 2 ειδικές (ναι, ο Rossi, o οποίος τελικά τερμάτισε 2ος) θα ήταν εύκολος αντίπαλος.

Ο Valentino και οι «άλλοι»

Άλλος από τα MotoGP ήταν ο Αndrea Dovizioso κατάφερε μια αξιοσέβαστη 5η θέση πίσω από τους Piero Longhi με Citroen C4 WRTC και Marco Bonanomi. 10ος με Citroen DS3 WRC τερμάτισε και ο Jorge Lorenzo. Βέβαια αστειευόμενος δήλωσε πω ς η πραγματική κόντρα με το νέο/παλιό ομόσταυλο του, Valentino Rossi, θα είναι τον Μάρτιο στο Qatar.
Η ομάδα του «Γιατρού» είχε ακόμα μια καλή θέση με τους Roberto Brivio και Davide Brivio να παίρνουν την 9η θέση της γενικής επίσης με Ford Fiesta WRC.
Με ένα ακόμη Fiesta τερμάτισε 13ος και ο κολλητός του Valentino Rossi, Uccio Salucci. Tέλος, ο βετεράνος των MotoGP, Loris Capirossi τερμάτισε 34ος στην γενική και 9ος στην κατηγορία  S2000 με Peugeot 207.

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 11:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon