.
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 09:55

VR46 για Yamaha - «Για να συνεργαστούμε, θέλουμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες»

Σαν να λέει δηλαδή, «δεν είστε ακόμα έτοιμοι να μας δώσετε μοτοσυκλέτα στην ομάδα»!

Ο Valentino Rossi μπορεί να μην αγωνίζεται πια, όμως η παρουσία του στον κόσμο του MotoGP συνεχίζεται, μέσω της ιδιόκτητης ομάδας του VR46 Racing Team. Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που του γίνονται, είναι… πως και δεν έχει συνεργασία με την Yamaha για παροχή αγωνιστικών μοτοσυκλετών, μετά από μια τόσο επιτυχημένη καριέρα του ίδιου στους «μπλε».

Το «δεξί χέρι» του Rossi, Alessio «Uccio» Salucci, προέβη σε δηλώσεις για το θέμα, μετά από την γνωστοποίηση του ότι η Yamaha ενδιαφέρεται για μία μελλοντική συνεργασία με την VR46. Όμως με τα λόγια του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ιαπωνική μάρκα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός είπε: «Για εμάς είναι μεγάλη τιμή το ότι η Yamaha πιέζει να μας εξασφαλίσει και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έχουμε ένα συμβόλαιο με την Ducati μέχρι του χρόνου (σ.σ. 2024) και θα το σεβαστούμε. Για το μέλλον, ποιος ξέρει; Αλλά θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Αν η Yamaha, μετά το 2024, έχει δυνατές μοτοσυκλέτες, είμαστε ανοιχτοί σε όλα».

Φυσικά, ο Salucci αναφέρεται στα διαρκή προβλήματα που η Yamaha αντμετωπίζει από το 2017, καθώς πέρα από το πρωτάθλημα οδηγών του Fabio Quartararo το 2021, η εταιρεία και η ομάδα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Για το 2023, μάλιστα, η Yamaha θα κατεβάζει μόνο 2 μοτοσυκλέτες στο grid, αφού δεν έχει πλέον δορυφορική ομάδα –η RNF, πρώην Petronas SRT, συνεργάζεται πια με την Aprilia.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 10:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon