.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 00:19

Ο Mika Ahola στην Jotagas

 

Για τα επόμενα δύο χρόνια!

 



Αφήνει την Honda με την οποία στέφθηκε πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ο Mika Ahola και ενσωματώνεται στην αγωνιστική ομάδα της JTG – της JotaGas, ώστε να συμμετάσχει πάνω στην νέα MK 300. Αν και βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα του ο Ahola, προξένησε φυσικά εντύπωση αυτή του η απόφαση, μιας και όταν βρίσκεσαι σε μία τόσο επιτυχημένη ομάδα, με την οποία έχεις κερδίσει τόσους τίτλους, δύσκολα την αφήνεις. Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι εκτός από οικονομικοί; Ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Ahola με την ομάδα του, σύμφωνα και με πληροφορίες του Νίκου Ζουρνατζή, ο οποίος είναι “κολλητός” με την HM Honda, όλα είναι καλά. Τότε, ο λόγος είναι μόνο τα χρήματα.

Με τις γνώσεις του Tarres

Πρέπει να είναι αρκετά τα χρήματα, για να “παίξεις” τον άσο, και να οδηγήσεις μία νέα από λευκό χαρτί κατασκευασμένη μοτοσυκλέτα, με ότι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό. Δίκαια λοιπόν θα αναρωτηθείτε, ποια είναι η Jotagas? Eίναι μία νέα εταιρία που συστάθηκε μόλις φέτος, και ξεκίνησε με την παραγωγή μοτοσυκλετών Trial. Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε από τις Trial είναι ο αναβάτης που κρύβεται πίσω από την εταιρία, που φέρει και το όνομά του: Jordi Tarres (JoTaGas). Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Trial, αφού εργάστηκε στην Gas Gas με την οποία και αναδείχθηκε έως και το 2006, δημιούργησε την δική του εταιρία, και παρουσίασε στο σαλόνι EICMA στο Μιλάνο, την δική του πρόταση. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με την Bimota, παρουσίασε μοτοσυκλέτες enduro βασισμένες σε πλαίσια και κινητήρες Beta, με κορυφαία περιφερειακά, όσον αφορά στις τετράχρονες, και πλαίσια Beta με κινητήρες Gas Gas, στις δίχρονες. Άρα, δεν μιλάμε για νέες μοτοσυκλέτες, έτσι ώστε να έχει να διακινδυνέψει κάτι ο Ahola. Ωστόσο, βρίσκεται ήδη στα σκαριά νέος κινητήρας για τα δίχρονα, μιας και στα Trial, αυτός είναι δικής τους κατασκευής.

Ο Ahola επιλέχθηκε από τον  Miki Arpa ο οποίος είναι sports και R&D manager της JTG, είναι φυσικά Φιλανδός και φίλος του Ahola, του οποίου η συμμετοχή θα γίνει με full εργοστασιακή υποστήριξη για τις δύο επόμενες σεζόν, 2012 και 2013. O Ahola θα συμμετάσχει με την MK 300 2T JTG τόσο στο παγκόσμιο, όσο και στο Ισπανικό πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής, στο Alcaniz.

Στόχος ο τίτλος!

Με την επιλογή του Mika Ahola, το νέο εργοστάσιο στοχεύει στο να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια η μοτοσυκλέτα τους από την πρώτη κιόλας χρονιάς.
"Ποιος θα  το έλεγε πως μετά από δέκα χρόνια, ότι εγώ και ο Mika AHOLA που ήμασταν στην ίδια ομάδα, θα φτιάχναμε τώρα μαζί μία νέα ομάδα με στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Arpa.”Ο Ahola είναι βετεράνος στο enduro και έχει πολλές γνώσεις ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξη, αλλά και την ανάδειξη της εταιρίας παγκοσμίως. Το γεγονός ότι θα συμμετάσχει με δίχρονη μοτοσυκλέτα, είναι γι’ αυτόν ένα νέο κίνητρο μετά την οδήγηση τετράχρονων για πολλά συνεχόμενα χρόνια. "

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο σχήμα, αν και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι περισσότεροι αναβάτες, στο απώγειο της καριέρας τους κυνηγάνε τέτοιες μεταγραφές για δύο λόγους. Αφενός για να πάρουν καλά χρήματα στο τελείωμα της καριέρας τους (ο Ahola είναι ήδη 38 ετών) και για να έχουν και την δικαιολογία της νέας ομάδας στην περίπτωση που δεν έχουν καλά αποτελέσματα. Δείτε τα παραδείγματα των Stefan Merimman (4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής) με την Aprilia και του Anders Eriksson με την BMW (7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.)

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon