.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 00:05

Παγκόσμιο πρωτάθλημα endurο 2012 – Μεταγραφές

 


Το βαλς των μεταγραφών

 

 


Βρισκόμαστε εκτός σεζόν σχεδόν ένα μήνα τώρα και οι περισσότεροι αναβάτες έχουν τελειώσει τις διαπραγματεύσεις τους με τις ομάδες. Το περίφημο «βαλς» των μεταγραφών έχει ξεκινήσει λοιπόν! Πάμε να δούμε αναλυτικά, ανά ομάδα, ποιοι αναβάτες πάνε που:

KTM Factory team



Από πλευράς του team manager, Fabio Farioli, όλα πλέον είναι οριστικά για την ερχόμενη σεζόν. Στην ομάδα εντάσσεται το γαλλικό ντουέτο των Antoine MEO - Christophe NAMBOTIN. Ενώ ο πρώην αναβάτης της Gas Gas θα είναι ο δεύτερος αναβάτης μαζί με τον David Knight στην E3, η Ε1 θα έχει πάντα το πλεονέκτημα με τον Antoine Meo. Ο τρίτος Γάλλος της ομάδας, ο Johnny Aubert, ανανέωσε το συμβόλαιό του για δύο ακόμη χρόνια και θα συμμετέχει στην Ε2 με ΚΤΜ 450, ενώ οι Eero Remes και Cristobal Guerrero παραμένουν άλλο ένα χρόνο, βάσει συμβολαίου και στην ίδια κατηγορία. Στην ομάδα υποστήριξης παραμένει ο Jonathan Manzi, ενώ αναμένεται να εισέλθει και ο Victor Guerrero στην EJ. Με τον Marion Roman τι γίνεται όμως;

Το μόνο ερώτημα που μένει αναπάντητο στην ΚΤΜ αφορά στο μέλλον του Thomas Oldrati. Επισήμως η ΚΤΜ βρίσκεται (ή βρισκόταν;) σε στενή επαφή με τις ΤΜ και ΗΜ Honda και μάλιστα τέσταραν το τελευταίο μοντέλο της ΤΜ. Έπειτα από μια δύσκολη σεζόν, ο Ιταλός αναβάτης παραμένει ένας από τους πιο αγαπητούς αναβάτες του κοινού. Όμως ο Fabio Farioli δεν θέλει να τον αφήσει και γι’ αυτό το λόγο τον τοποθετεί στην ομάδα υποστήριξης. Είναι προφανές ότι «η εποχή Oldrati» δεν έχει τελειώσει ακόμη.

HM Honda

Πέρα από την πιθανή άφιξη του Thomas Oldrati, ο team manager Franco Mayr υπέγραψε για τη νέα σεζόν με τον Simone Albergoni για την Ε1 μαζί με τον Rodrig Thain. Το μέλλον του Mika Ahola στην ομάδα της HM Honda είναι ακόμη μετέωρο. Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει ακόμη υπογράψει με την ομάδα που τον βοήθησε και στις πέντε αυτές νίκες του. Αν όμως ο Ahola παραμείνει στην HM Honda, θα συμμετάσχει στην Ε2. Η ομάδα υποστήριξης θα διατηρηθεί ως έχει.

Gas Gas

Με την αναχώρηση του Christopher Nambotin και την εισχώρησή του στην ΚΤΜ, η ισπανική εταιρεία έψαχνε για ένα Γάλλο που να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τα χρώματά της στην Ε3. Ο στόχος αυτός επετεύχθη με την υπογραφή του Sebastien Guillaume, ο οποίος «επιστρέφει στα πάτρια εδάφη» μετά από τα τελευταία χρόνια που ήταν στη Husqvarna. Στην E Woman, η επέκταση του συμβολαίου με τη Ludivine Puy μένει να επιβεβαιωθεί, αλλά η Gas Gas φέρνει στην ομάδα της ακόμη μία αναβάτρια, την δεύτερη καλύτερη του κόσμου, Laia Sanz. Από ό,τι φαίνεται, η καταλανική εταιρεία κάνει στροφή προκειμένου να κερδίσει τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στις γυναίκες. Ο Jordi Figueras συμπληρώνει ξανά την Ε3 και ο Ivan Cervantes, ο οποίος θα τρέξει με Gas Gas 4T 450cc με κινητήρα Yamaha έχει βάλει στόχο τον τίτλο της Ε2.

CH Racing - Husqvarna

Γ

ια την επόμενη σεζόν, η HVA Team κρατάει τον Juha Salminen, ο οποίος θα συμμετάσχει στην Ε2 μαζί με τον Alex Salvini. O Matti Seistola παραμένει όπως πάντα, και είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου στην Ε1. Το κενό του Antoine Meo, ο Fabrizio Azzalin το καλύπτει με την υπογραφή του Lorenzo Santolino. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία junior, επίσης θα συμμετάσχει στην Ε1. Ένας πέμπτος αναβάτης βρίσκεται στις σημειώσεις του Azzalin, το όνομά του οποίου αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη. Είναι ο Ricky Dietrich, ο Αμερικανός, που θα είναι ο πρώτος που θα ακολουθήσει ολόκληρη αγωνιστική χρονιά στο παγκόσμιο enduro, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχει. Η Team CH Racing, όπως και η Husqvarna, εγκαταλείπουν την Ε3 την ερχόμενη σεζόν. Όμως η HVA θα φτιάξει μια ομάδα υποστήριξης το 2012 με τους Roni NIKANDER, Romain DUMONTIER και άλλους.

Beta Boano

Η ιταλική ομάδα διατηρεί τον φέρελπι Deny Philippaerts στην Ε2 και πιθανόν να δούμε την επιστροφή του Mirko Gritti, γνωστό στα paddocks του EWC, αλλά και του νεαρού Ιταλού Davide Soreca (16 ετών), o οποίος θα τρέξει με Yamaha 125cc ως μέρος του FIM Youth Cup.

Sherco

“Ξεκινάμε από τα ίδια» θα μπορούσε να είναι το μότο της ομάδας της Sherco. Πράγματι, η γαλλική ομάδα με έδρα τη Nimes, κρατάει τον Fabien Planet, πιθανόν στην Ε1 και τον Jordan Curvalle ως υπεύθυνο για την εξέλιξη της νέας 450cc.

The series JOLY

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Junior 2011 ακόμη δεν γνωρίζει τον επόμενο προορισμό του. Φαίνεται ότι η HM Honda δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες του πλέον. Ο Γάλλος όμως, ακόμη κεντρίζει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Gas Gas και Yamaha France είναι στη λίστα των ενδιαφερομένων για τον φρέσκο πρωταθλητή. Η καλύτερη πρόταση όμως, φαίνεται να έρχεται από την ΤΜ, η οποία επιθυμεί να έχει ένα δυνατό πιλότο στην Ε1 και έτσι να εδραιωθεί στην παγκόσμια σκηνή.

TM

Η ιταλική φίρμα βρίσκεται σε στενές συνεννοήσεις με τον Jeremy Joly, έπειτα από την προσπάθειά της να προσεγγίσει τον Thomas Oldrati. Ο Aigar Leok θα συνεχίσει να φοράει τα χρώματα της ομάδας από το Pesaro και την επόμενη χρονιά στην Ε3 και ο team manager Luca Cherubini υπέγραψε και με τον Nicalas Mori στην Ε Junior.

Kawasaki

Οι Nicolas DEPARROIS και Julien GAUTHIER συμπληρώνουν την 100% γαλλική σύσταση της ομάδας Moto Pulsion του Fred Colignon.

Jotagas

Τα paddocks του EWC θα δουν την άφιξη τουλάχιστον δύο νέων ομάδων! O Jordi Tarres, ο οποίος παρουσίασε τη νέα του μοτοσυκλετα endurο, εξελιγμένη από τον Miki Arpa, φαίνεται αποφασισμένος να συμμετάσχει στο MAXXIS FIM Enduro World Championship και βρίσκεται σε επαφές με τον Mario Roman. Αναμένουμε επίσης να δούμε την επιστροφή της Iron Team με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ. Λέγεται ότι ο Fabio Mossini και ο Andrea Bellotti έχουν ήδη υπογράψει, ενώ εκκρεμεί ενδεχομένως και η υπογραφή του Giacomo Redondi, με τον οποίο ο Fabrizio Azzalin δεν ανανέωσε την εμπιστοσύνη του. Οι φήμες θέλουν επίσης και τον Alessandro Belometti να φτιάχνει τη δική του ομάδα με ΚΤΜ για το 2012.

Beta

Η εργοστασιακή ομάδα της ΒΕΤΑ με μάνατζερ τον Fabrizio Dini, θέλει να βγει μπροστά στην Ε3 με τον Marko Tarrkala, ενώ πάντα βασίζεται και στον Oscar Balletti για την E2. H εισχώρηση στην ομάδα και ενός αναβάτη της Junior εξετάζεται ακόμη, όμως ο Jonas Carlsson παραμένει ακόμη ελεύθερος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Johns Hopkins στα WSBK Ο Mika Ahola στην Jotagas »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon