.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:38

Pol Tarres – Πάει για την νίκη στο Morocco Desert Challenge με την Tenere 700 World Rally

O Ισπανός αναβάτης πέτυχε εχθές το 4ο σερί του βάθρο στον αφρικανικό αγώνα, αντιμετωπίζοντας μάλιστα και μια σφοδρή αμμοθύελλα.

Ο Pol Tarrés της Ομάδας Ράλι Ténéré Yamaha ξεπέρασε μια αμμοθύελλα για να συνεχίσει τη σταθερή παρουσία του του στο βάθρο στο Marocco Desert Challenge και να αξιοποιήσει το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη με μια ώριμη οδήγηση στην 4η ειδική.

Έχοντας επιδείξει επιβλητική φόρμα και ταχύτητα για να διεκδικήσει τη νίκη στα τρία εναρκτήρια στάδια του Marocco Desert Challenge (MDC) 2024 και άνοιξε ένα συνολικό προβάδισμα πάνω από μία ώρα, ο Tarrés έδειξε την ώριμη πλευρά του κατά τη διάρκεια του τέταρτου σταδίου για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση παρά τις επικίνδυνες συνθήκες.

Η 4η ειδική διαδρομή περιλάμβανε έναν σύνδεσμο 32 χιλιομέτρων από το bivouac στο Tissint μέχρι την έναρξη της ειδικής διαδρομής 261 χιλιομέτρων. Γρήγορες διαδρομές και μερικά τμήματα εκτός δρόμου οδηγούσαν στους περίφημους αμμόλοφους του Erg Chegaga πριν από έναν άλλο σύνδεσμο 93 χιλιομέτρων με το Tazzarine. Ενώ το ανοιχτό έδαφος της λίμνης Iriki και του Oued Draa έκανε την πλοήγηση αρκετά δύσκολη, όταν προστέθηκε στην αμμοθύελλα, η μέρα πήρε μια ακόμη πιο απαιτητική τροπή.

Απτόητος, ο Tarrés πήρε το χρόνο του, σταματώντας περιστασιακά κατά τη διάρκεια της χειρότερης καταιγίδας, πριν τερματίσει με το Ténéré 700 World Rally του με το κιτ GYTR 3ου σταδίου για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση με χρόνο τεσσάρων ωρών , 11 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Στην πορεία, επέκτεινε το πλεονέκτημά του στη γενική κατάταξη σε μία ώρα, πέντε λεπτά και 54 δευτερόλεπτα.

Το πέμπτο στάδιο της Τετάρτης παρουσιάζει συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό, καθώς οι αγωνιζόμενοι ξεκινούν από το μπιβουάκ στο Tazzarine πριν ανέβουν στους αμμόλοφους του Erg Chebbi κατά τη διάρκεια μιας ειδικής χρονομέτρησης 261 χιλιομέτρων πριν φτάσουν στον προορισμό τους στη Merzouga.

Ο Tarres δήλωσε: «Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τα 200 χιλιόμετρα της ειδικής, καθώς υπήρχε αμμοθύελλα. Κατέστησε την πλοήγηση σχεδόν αδύνατη και η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε κατά καιρούς να σταματήσω, οπότε παρόλο που δεν έκανα λάθη πλοήγησης, έχασα λίγο χρόνο, αλλά παρόλα αυτά κατάφερα να είμαι δεύτερος στην ειδική. Ήθελα να πιέσω περισσότερο, αλλά η ασφάλεια πρέπει να είναι πρώτη σε αυτήν την κατάσταση. Αφού πέρασε η καταιγίδα και είχα ανεφοδιάσει, κάλυψα τα επόμενα 60 χιλιόμετρα σε επτά-οκτώ λεπτά, κάτι που έδειχνε πόση ταχύτητα είχαμε, αλλά με τόσο μεγάλο πλεονέκτημα στη γενική κατάταξη, δεν είχε νόημα να ρισκάρουμε. Αν και δεν κέρδισα την ειδική, επέκτεινα ακόμη περισσότερο το προβάδισμά μου. Τώρα, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Αύριο είναι μια νέα μέρα και θα πάω ξανά στην επίθεση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon