.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 13:47

Έσπασε τα χρονόμετρα ο Acosta στο Portimao!

Ο Pedro Acosta διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Portimao την τελευταία ημέρα των δοκιμών της Moto2 και πήρε την πρώτη θέση!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto3, Pedro Acosta, συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο παγκόσμιο στερέωμα, κυριαρχώντας και στο πρόσφατο τεστ της Moto2 στο Portimao.

Ο περσινός Rookie στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην πρώτη του χρονιά στην Moto2 φέτος και στα 17 του χρόνια, συνεχίζει να αποδεικνύει το αστείρευτο ταλέντο του.

Ο Ισπανός ήταν πάντα κοντά στους πρώτους τις δύο πρώτες ημέρες των επίσημων δοκιμών της Moto2 στην Πορτογαλία και τελικά την τρίτη ημέρα σημείωσε αυτός τον καλύτερο χρόνο.

Έτσι έμεινε περίπου δύο δέκατα μπροστά από τον ομόσταυλό του, τον Augusto Fernandez, ενώ ο καλύτερός του χρόνος ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από το επίσημο ρεκόρ της κατηγορίας στο Portimao, το οποίο κατέχει από πέρυσι ο Remy Gardner.

Μιλώντας μετά το τεστ, ο Pedro Acosta είπε: «Καταφέραμε και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα στο τεστ κι αυτό μας βοηθά να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το Qatar».

«Θέλαμε να ξέρουμε τι δουλεύει και σε τι πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

«Τώρα νοιώθω πιο προετοιμασμένος για τη νέα σεζόν και παρ’ ότι έχω πολλά ακόμα να μάθω, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Στις δοκιμές της Πορτογαλίας ήταν η ομάδα του Aki Ajo που ξεχώρισε, αφού οι οδηγοί της έκαναν το 1-2 στη λίστα με τους χρόνους.

Ο Augusto Fernandez πήρε τη δεύτερη θέση και παρά το ότι έχει την εμπειρία με το μέρος του, ο εντυπωσιακός Acosta φαίνεται ότι φέτος θα του κάνει δύσκολη τη ζωή στο γκαράζ της ομάδας.

Το θετικό για τον Fernandez πάντως, είναι ότι δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τα ελαστικά που είχε στην κατηγορία και το οποίο τον είχε κρατήσει σε στασιμότητα τα προηγούμενα χρόνια.

«Είχαμε πολλή δουλειά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς εξελίχθηκαν όλες οι ημέρες, αφού ένοιωθα όλο και καλύτερα».

«Την τελευταία ημέρα βελτιωθήκαμε κι άλλο και κατεβάσαμε το χρόνο μας, ενώ σημειώσαμε πρόοδο και με τα ελαστικά αγώνα».

«Τώρα τα πράγματα μου φαίνονται ξεκάθαρα και καταλαβαίνω ό,τι είναι που πρέπει να καταλάβω πριν από τον αγώνα στο Qatar».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 13:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon