.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 11:00

MotoGP Matteo Flamigni – Η νέα καριέρα και η προειδοποίηση στους οδηγούς της Yamaha!

Μετά από χρόνια συνεργασίας με τον Valentino Rossi στο γκαράζ της Yamaha, ο έμπειρος Matteo Flamigni ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ως αρχιμηχανικός του Marco Bezzecchi.

Λίγοι έχουν την εμπειρία του Matteo Flamigni στο paddock του MotoGP και ειδικότερα στα θέματα που αφορούν στην Yamaha.

Ο έμπειρος Ιταλός  ξεκίνησε την πορεία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 1998 κι έφτασε να δουλεύει με μύθους στο χώρο των μηχανικών του MotoGP, όπως ο Jeremy Burgess.

Φυσικά διετέλεσε επί πολλά χρόνια στην ομάδα του Valentino Rossi, επί εποχής Galbusera αλλά και του Munoz στα τέλη της καριέρας του Ιταλού σούπερ σταρ.

Πλέον εργάζεται στην ομάδα του Rossi, την Mooney VR46, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά το δύσκολο ρόλο του αρχιμηχανικού, δίπλα στον Marco Bezzecchi.

Ο Ιταλός καλείται να δουλέψει με μια νέα μοτοσυκλέτα, την Ducati, έχοντας χρόνια εμπειρίας με την Yamaha. Γι’ αυτή μίλησε και «προειδοποίησε» τους οδηγούς της σε πρόσφατες δηλώσεις του.

«Ένας rookie αν πάει στην Yamaha θα βρει μια εύκολη μοτοσυκλέτα, με πολύ καλό πλαίσιο, που στρίβει καλά και υστερεί ίσως λίγο στον κινητήρα. Είναι σίγουρα μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα», σχολιάζει.

«Το πρόβλημα όμως, για μένα προσωπικά, είναι όταν αλλάζεις από Yamaha και πηγαίνεις σε άλλη μοτοσυκλέτα», τονίζει.

Λόγια που δεν μπορεί παρά να σκεφτεί κανείς ότι έχουν αποδέκτη (και) τον Fabio Quartararo, που είναι και το μεγάλο ερωτηματικό στο γκαράζ της Yamaha, για το αν θα συνεχίσει με τους μπλε και για τα επόμενα χρόνια.

Και ο Flamigni προσθέτει: «Η μετάβαση είναι περίπλοκη, όπως έχει φανεί και από άλλους οδηγούς στο παρελθόν».

«Ένας νέος οδηγός που μετακινείται από την Yamaha στην Ducati, πληρώνει το τίμημα στο πλαίσιο που δεν είναι τόσο καλό όπως στην γιαπωνέζικη μοτοσυκλέτα».

«Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά και βλέπεις ότι η διαφορά γίνεται και στις ευθείες, όχι μόνο μέσα στη στροφή, οπότε νομίζω ότι και η Ducati είναι καλή για τους νεοφερμένους».

Και προσθέτει: «Είναι καλύτερα να έχεις μια αποτελεσματική μοτοσυκλέτα και σ’ αυτή να προσαρμόζεσαι, από το να παίρνεις γρήγορα τις στροφές και μετά να σε περνά μια Ducati στην ευθεία».

«Είναι πολύ απογοητευτικό… παλεύεις, φρενάρεις δυνατά, υπερβάλλεις στα φρένα για να κερδίσεις έδαφος κι έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σωρό προβλήματα που δημιουργούνται, όπως το κλείδωμα ή το γλίστρημα του μπροστινού τροχού».

«Κυριολεκτικά είναι χιλιάδες οι επιπλοκές που μπορούν να δημιουργηθούν όταν καλείσαι να υπερασπιστείς με αυτόν τον τρόπο τη θέση σου και σαφώς είναι πιο εύκολο να περάσεις στην ευθεία χωρίς κόπο, αν έχεις τη μοτοσυκλέτα που σου επιτρέπει να το κάνεις αυτό».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon