.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 13:12

O Maverick Vinales μπορεί να μην πάει στην Aprilia τελικά!

Το σίγουρο είναι ότι ο Vinales δεν θα είναι στην ομάδα της Yamaha το 2022, ωστόσο το που θα πάει δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο πια.

Μετά από έντονες φήμες που ξεκίνησαν στο Grand Prix της Ολλανδίας, η Yamaha και ο Maverick Vinales επιβεβαίωσαν ότι οι δρόμοι τους θα χωρίσουν στα τέλη της φετινής σεζόν.

Οι ίδιες φήμες από Ολλανδία, μιλούσαν για προσύμφωνο ανάμεσα στον Ισπανό και την ομάδα της Aprilia για το 2022. Ωστόσο από τότε, η Ιταλική ομάδα τηρεί σιγή ιχθύος κάτι που δεικνύει ότι υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για τον Vinales, όπως για παράδειγμα να καταλήξει στην VR46!

Η ομάδα του Valentino Rossi θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία από το 2022 με μοτοσυκλέτες της Ducati. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε τους αναβάτες της, ο ένας πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι ο Luca Marini, ο ετεροθαλής αδελφός του Rossi.

vin_2_2021_podium.jpg

Από την άλλη, ο πρίγκιπας ιδιοκτήτης της Aramco – η οποία θα είναι ο μεγάλος βασικός χορηγός της VR46 στη μεγάλη κατηγορία – πιέζει συνεχώς τον Valentino Rossi να φύγει από την Petronas και να κλείσει την καριέρα του στη δική του ομάδα.

Ο ίδιος ο Valentino έχει πει πολλές φορές ότι το πιθανότερο είναι να μην υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, επομένως ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση ενός υψηλού επιπέδου αναβάτη από την ομάδα, με τον Vinales (ο οποίος ήταν ομόσταυλος του Rossi το 2017 στην Yamaha) να ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το προφίλ.

Ωστόσο μια τέτοια κίνηση έρχεται σε αντίθεση με το βασικό στόχο της VR46, που είναι η ανάδειξη Ιταλών πιλότων στο MotoGP. Αρχικά πιστεύαμε ότι στο πλάι του Marini θα είναι ο Marco Bezzecchi, αλλά οι Σαουδάραβες φαίνεται να θέλουν έναν περισσότερο έτοιμο πιλότο για την ομάδα.

Η τελική επιλογή του αναβάτη θα βαρύνει σε σημαντικό βαθμό και στο τι μοτοσυκλέτες θα έχει η ομάδα το 2022. Η Ducati θα έχει 8 Desmosedici στο grid του 2022, αλλά – για την ώρα – μόνο η βασική ομάδα και η Pramac θα έχουν GP22 για τη νέα σεζόν.

Με τον Maverick Vinales στην ομάδα, το να αποκτήσει η VR46 μια Desmosedici του 2022 θα είναι πιο εύκολος στόχος, ενώ και ο ίδιος ο Vinales οπωσδήποτε θα θέλει μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα για να υπογράψει.

Κι ενώ στην Aprilia θα έχει πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη, κάτι πολύ σημαντικό αφού η VR46 δεν μπορεί να προσφέρει κάτι αντίστοιχο, εν τούτοις η σιωπή από πλευράς Ιταλών μας κάνει να πιστεύουμε ότι τελικά ο Vinales μάλλον θα καταλήξει στην ομάδα του Valentino Rossi.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 13:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon