.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 14:39

Dani Pedrosa – Θα είχε ενδιαφέρον μια έκτακτη συμμετοχή…!

Ο Dani Pedrosa δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για έκτακτες συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο τώρα λέει ότι θα είχε ενδιαφέρον να κάνει μια (ή παραπάνω) με την KTM, ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική δουλειά που κάνει ως οδηγός εξέλιξης για το Αυστριακό εργοστάσιο.

Πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ήθελαν να δουν τον Dani Pedrosa και πάλι στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το πρόβλημα ήταν ότι τα προηγούμενα χρόνια, ο πάντα χαμηλών τόνων Ισπανός προσπερνούσε με ένα απλό «όχι ευχαριστώ» τις όποιες νύξεις γινόντουσαν γι’ αυτό το θέμα.

Τώρα όμως υπάρχουν φήμες από έγκυρες πηγές, ότι ο Dani Pedrosa φέρεται να έχει συμφωνήσει ώστε να δώσει το παρών σε έναν ή δύο αγώνες φέτος, πιθανότατα σε ένα από τα δύο Grand Prix που θα γίνουν στην Αυστρία μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο Pedrosa, που έχει 31 νίκες στη μεγάλη κατηγορία, πέρασε ολόκληρη την αγωνιστική του καριέρα στην Honda, η οποία στο τέλος δεν του εμπιστεύτηκε μια θέση στην ομάδα εξέλιξής της. Το έκανε όμως η ΚΤΜ και τα αποτελέσματα της δουλειάς του Ισπανού φάνηκαν πέρυσι, όταν η ομάδα έκανε εξαιρετικά αποτελέσματα και η RC16 έγινε μοτοσυκλέτα ικανή για νίκες.

Πριν από μερικές ημέρες, στην Ισπανική El Mundo, ο Dani Pedrosa παραδέχτηκε ότι θα είχε «ενδιαφέρον», στη φάση που βρίσκεται η ομάδα τώρα, η συμμετοχή του σε κάποιο Grand Prix κι αυτό γιατί ο 35χρονος Ισπανός πιστεύει ότι αυτό θα ανέβαζε επίπεδο τη δουλειά του ως οδηγός εξέλιξης.

dani_pedrosa_ktm_2020_fgddfer.jpg

Και πράγματι, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα τριήμερο αγώνων και με τον ίδιο τον αγώνα της Κυριακής, στη συγκέντρωση πληροφοριών για το πώς ανταποκρίνεται η μοτοσυκλέτα απέναντι στους υπόλοιπους κατασκευαστές. «Η συμμετοχή μου σε κάποιο Grand Prix θα μου έδινε την ευκαιρία να τσεκάρω κάποιες παραμέτρους της μοτοσυκλέτας που δεν είναι δυνατόν να δεις στα τεστ», σχολίασε ο Pedrosa.

«Στην πρώτη φάση της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας αυτό, η έκτακτη συμμετοχή δηλαδή, δεν είχε πολύ νόημα, αφού έπρεπε να επικεντρωθώ κυρίως στο να βρω ρυθμό με τη μοτοσυκλέτα. Τώρα όμως που ρυθμίζουμε τις λεπτομέρειες, θα είχε ενδιαφέρον κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να σας πω όμως αν θα γίνει».

Η φετινή χρονιά μπορεί να μην έφερε τις επιτυχίες της περσινής στα πρώτα Grand Prix για τους Αυστριακούς, ωστόσο σύντομα και πάλι η «σφραγίδα» του Dani Pedrosa άλλαξε τις τύχες της RC-16. Το νέο πλαίσιο που εξέλιξε ο Ισπανός, έφερε και πάλι την ΚΤΜ (από το Mugello και μετά) στο δρόμο των επιτυχιών με τον Miguel Oliveira.

Πάντως εδώ πρέπει να θυμηθούμε την ακύρωση του Sylvain Guintoli από την πρώτη ημέρα δοκιμών του Grand Prix στο Motegi το 2019, επειδή χρησιμοποιούσε τον κινητήρα του 2020. Έτσι και ο Dani Pedrosa δεν θα μπορεί να δοκιμάσει ως έκτακτη συμμετοχή το 2021, κινητήρα της επόμενης σεζόν ακόμα κι αν η ΚΤΜ τον είχε διαθέσιμο.

dani_pedrosa_ktm_2020_fgddf.jpg

Επιπλέον, πρέπει να σημειώσουμε ότι με το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς (δλδ μετά και τον τελευταίο αγώνα) παύει να ισχύει και το πάγωμα εξέλιξης που επιβλήθηκε λόγω Covid-19, οπότε και όλοι οι κατασκευαστές θα μπορούν να εξελίξουν κάθε τομέα της μοτοσυκλέτας τους.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι αν ο Dani Pedrosa κάνει έκτακτη συμμετοχή στον πρώτο αγώνα της Αυστρίας, στις 8 Αυγούστου, τότε δεν αποκλείεται να μην είναι η μοναδική έκτακτη συμμετοχή αφού πιθανότατα στην πίστα θα είναι ο Cal Crutchlow, στη θέση του τραυματία Franco Morbidelli.

Ο Garrett Gerloff που αντικατέστησε τον Ιταλοβραζιλιάνο στον αγώνα της Ολλανδίας, δεν θα μπορεί να κάνει το ίδιο στην Αυστρία αφού θα πρέπει να βρίσκεται στην Τσεχία (Autodrom Most) για τον 6ο Γύρο των WSBK.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 14:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon