.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 17:47

Miguel Oliveira – Ένας πανέξυπνος και υπομονετικός «παίχτης» στην αγορά των οδηγών!

Αν ο Miguel Oliveira δέχτηκε πρόταση από την ΚΤΜ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ποιοι είναι οι δύο λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση να περιμένει και να μην υπογράψει;

Ο Miguel Oliveira έκανε ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση των πλάνων του για το επόμενο συμβόλαιό του στη μεγάλη κατηγορία, απορρίπτοντας πριν από μερικές ημέρες την πρόταση της Yamaha για να πάρει τη θέση του Maverick Vinales στην εργοστασιακή ομάδα.

Ο ίδιος, όπως τόνισε, θα τιμήσει το λόγο του και το συμβόλαιό του, το οποίο θα τον κρατήσει στην ομάδα της ΚΤΜ μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Απ’ όταν ο Brad Binder υπέγραψε το νέο πολυετές συμβόλαιό του, που τον κρατάει στην ομάδα έως και το 2024, πολλά λέγονται για το μέλλον του Πορτογάλου στη μεγάλη κατηγορία. Ο ίδιος δεν δέχτηκε αντίστοιχη πρόταση ή ακόμα κι αν τον προσέγγισε η ΚΤΜ, φαίνεται ότι δεν θέλησε να συζητήσει ακόμα για το μέλλον του.

Γιατί όμως ένας πιλότος να μην θέλει να εξασφαλιστεί για τα επόμενα χρόνια, υπογράφοντας ένα νέο και επικερδές συμβόλαιο; Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στο μυαλό του Oliveira, αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο γίνεται για δυο βασικούς λόγους.

mig_oliveira_3421.jpg

Ο πρώτος είναι η υπομονή. Ο Miguel Oliveira ενδεχομένως να μην ήθελε να μπει στη διαδικασία να υπογράψει τόσο νωρίς το συμβόλαιό του, πολύ δε περισσότερο όταν η RC16 δεν ήταν ακόμα η μοτοσυκλέτα που είναι τώρα. Δεν είχε πάρει αυτή την έξτρα ώθηση που της έδωσε το νέο πλαίσιο του εργοστασίου από το Mugello και μετά.

Αυτό δείχνει αναβάτη με μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ο οδοντίατρος του MotoGP σίγουρα έχει πολλή από αυτή.

Στους πρώτους αγώνες του 2021 η ΚΤΜ δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που μας ξάφνιαζε πέρυσι. Τα βάθρα και οι νίκες του ’20 ήταν μακρινό όνειρο για τους πιλότους της ομάδας, αφού η μοτοσυκλέτα δεν μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό.

Χάρη όμως στο (κυριολεκτικά) απύθμενο budget (μιλάμε για υποστήριξη από την Red Bull) που διαθέτει το εργοστάσιο, οι λύσεις έρχονται πιο εύκολα. Και πιο γρήγορα. Διότι ίσως ο πανέξυπνος Oliveira να περίμενε πρώτα να δει τι θα γινόταν με τα προβλήματα και ύστερα να έπαιρνε την απόφασή του.

mig_oliveira_35421.jpg

Αυτή η υπομονή όμως δεν αξίζει σχεδόν τίποτα, αν δεν (και γυρνάμε στο θέμα της αυτοπεποίθησης) δεν είσαι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος αθλητής. Αυτός είναι και ο δεύτερος λόγος που ενδεχομένως ο Πορτογάλος περιμένει: ότι δηλαδή όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η αξία του!

Ο Binder, υπογράφοντας έως και το 2024, από τη μία εξασφαλίζεται οικονομικά, από την άλλη «κλείνει» πόρτες σε άλλα εργοστάσια. Και – το πιο πιθανό – σε ακόμα μεγαλύτερα συμβόλαια. Ο Migueli Oliveira δείχνει να κινείται με τη γνώση ότι στο μέλλον θα τον διεκδικήσουν κι άλλοι κατασκευαστές. Οπότε ποιος ο λόγος να υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο;

Ακόμα κι αν τελικά μείνει όλα τα υπόλοιπα χρόνια στην ΚΤΜ και πάλι το ενδιαφέρον των αντιπάλων θα ανεβάζει τα μηδενικά στο επόμενο συμβόλαιό του.

mig_oliveira_355431.jpg

Αυτό ακριβώς του είπε και ο (πάντα ευθύς) Jack Miller, όταν οι δυο τους ήταν μαζί σε μια συνέντευξη τύπου. Τότε ο Oliveira έλεγε: «Για το νέο μου συμβόλαιο, έχω ακόμα μέχρι το τέλος του 2022 και αυτό μου αρκεί… είμαι οκ και κάνω τη δουλειά μου και νομίζω ότι στην ΚΤΜ είναι χαρούμενοι με αυτό. Το ίδιο κι εγώ».

«Δεν χρειάζομαι κάποιου είδους επιβεβαίωση με ένα συμβόλαιο τριών ετών για να ξέρω ότι τους κάνω και ότι εκτιμούν τη δουλειά μου. Τα καλά θα έρθουν εν καιρώ».

Κάπου εκεί ήρθε η ατάκα του Jack Miller, ο οποίος στράφηκε προς τον Oliveira και είπε: «κι όταν θα προσθέσουν και μερικά ακόμα μηδενικά στο συμβόλαιο θα είσαι χαρούμενος, σωστά;»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 18:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon