.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 14:45

Miguel Oliveira - Η Yamaha πόνταρε σε μια πιθανή δυσαρέσκεια του Πορτογάλου αλλά εισέπραξε ένα «Όχι ευχαριστώ!»

Οι άνθρωποι της Yamaha προσέγγισαν τον Miguel Oliveira, ποντάροντας ενδεχομένως σε μια πιθανή δυσαρέσκεια του Πορτογάλου. Όμως ο Oliveira αποφάσισε να τιμήσει το λόγο που έδωσε στην ΚΤΜ και να μην πάρει τη θέση του Maverick Vinales στους μπλε.

Το ζητούμενος της αντικατάστασης ενός πιλότου της αξίας του Maverick Vinales δεν είναι εύκολη υπόθεση για την Yamaha. Ή τουλάχιστον δεν αποδεικνύεται από τις κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας. Η εύκολη λύση θα ήταν ο Franco Morbidelli, ωστόσο φαίνεται πως το πράγμα δεν είναι τελικά τόσο εύκολο.

Έτσι η Yamaha στράφηκε στην περίπτωση του Miguel Oliveira που κάνει ένα δυνατό πρωτάθλημα φέτος με την ΚΤΜ. Ο ίδιος ο Πορτογάλος, σε ΜΜΕ της πατρίδας του, αποκάλυψε για την προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι του πρόσφεραν τη θέση του Maverick Vinales.

Φυσικά ο Oliveira έχει συμβόλαιο με την ΚΤΜ και για το 2022, ωστόσο ενδεχομένως οι άνθρωποι της Yamaha να πόνταραν σε μια πιθανή δυσαρέσκεια του Πορτογάλου. Οι λόγοι; Όλα ξεκινούν πριν από δύο χρόνια.

Ο Johann Zarco εγκατέλειψε αιφνιδίως την ΚΤΜ το 2019 και η θέση του στην Αυστριακή εργοστασιακή ομάδα έμεινε κενή για το 2020. Η λογική κίνηση για την ΚΤΜ θα ήταν να δώσει τη θέση αυτή στον Miguel Oliveira, ο οποίος έκανε πολύ καλή σεζόν το ’19, ως rookie στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο η ΚΤΜ αιφνιδίασε πολλούς, όταν αποφάσισε να προβιβάσει απευθείας στην ομάδα της τον Brad Binder. Κάτι που φυσικά δεν άρεσε καθόλου στον Oliveira, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του με δηλώσεις του στα ΜΜE.

oliveira_m2.jpg

Μάλιστα τότε υπήρχε και παρεξήγηση με τον Mike Leitner, τον ισχυρό άνδρα του αγωνιστικού τμήματος της ΚΤΜ, που δεν έκρυψε ούτε αυτός την ενόχλησή του για τη στάση του Πορτογάλου.

Οι μήνες πέρασαν και φτάνοντας στη φετινή σεζόν, η ΚΤΜ έκανε μια νέα κίνηση που σαφώς και πάλι δεν άρεσε στον Miguel Oliveira.

Πρόσφερε νέο πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας στον Brad Binder, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι υπολογίζει περισσότερο τον Ν. Αφρικανό, σε σχέση με τον Πορτογάλο. Επομένως μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η κίνηση της Yamaha ήρθε σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον Oliveira.

Ωστόσο ο ίδιος έμεινε πιστός στο όλο project της ΚΤΜ και η Yamaha έμεινε με το «όχι, ευχαριστώ» του Πορτογάλου. «Η προσοχή μου είναι στην ομάδα μου και μόνο. Είναι μια καταπληκτική ομάδα και θεωρώ ότι μαζί τους μπορώ να αναδειχθώ σε παγκόσμιο πρωταθλητή. Συν του ότι έχω συμβόλαιο. Θα σεβαστώ το λόγο μου».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 15:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon