.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 13:48

MotoGP Ημερολόγιο 2021: Ακυρώθηκε το Grand Prix της Αυστραλίας, προστέθηκε 2ος αγώνας στην Πορτογαλία!

Ανανεώθηκε το Ημερολόγιο αγώνων του 2021 για το MotoGP, με το Grand Prix της Αυστραλίας να βγαίνει και στη θέση του να προστίθεται ένας δεύτερος Γύρος στην Πορτογαλία. Επιπλέον, μετακινήθηκε σε νέα ημερομηνία ο αγώνας στην Μαλαισία.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα δούμε Grand Prix στην Αυστραλία, αφού σήμερα ανακοινώθηκε η ακύρωση του αγώνα αυτού και για το 2021, λόγω της πανδημίας και της δυσκολίας να ταξιδέψει το paddock λόγω του Covid-19.

Ο δημοφιλής αγώνας στο Phillip Island είχε προγραμματιστεί για τις 22-24 Οκτωβρίου και με την ακύρωσή του θα μετακινηθεί στη θέση του το GP της Μαλαισίας. Έτσι θα έχουμε δύο συνεχόμενους αγώνες σε Ταϊλάνδη και Μαλαισία.

Επιπλέον το paddock θα επιστρέψει στο Portimao, όπου και έγινε ο τρίτος φετινός αγώνας. Το νέο Grand Prix στην Πορτογαλία ονομάζεται Algarve Grand Prix και θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου. Θα είναι η τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους που το MotoGP θα αγωνιστεί στην Πορτογαλία.

Στον αγώνα του Απριλίου που έγινε εκεί, κυριάρχησε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo, ενώ μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν και οι Fransesco Bagnaia και Joan Mir.

Το Phillip Island προστίθεται στις άλλες πίστες που ακυρώθηκαν οι φετινοί αγώνες, όπως το Motegi και το KymiRing. Από την άλλη, για το Grand Prix της Αργεντινής έχει αναβληθεί και ακόμα δεν έχει οριστεί κάποια νέα ημερομηνία γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 13:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon