.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 13:44

Όλοι όσοι απέρριψαν την Aprilia (και δεν ήταν λίγοι) θα το μετανοιώσουν στο μέλλον!

Σύμφωνα με τον Aleix Espargaro, όλοι όσοι αρνήθηκαν την πρόταση της Aprilia για να οδηγήσουν τη μοτοσυκλέτα της στο MotoGP, «δεν θα είναι χαρούμενοι στο μέλλον», αφού η RS-GP είναι πολύ κοντά στους πρώτους πια.

Μετά την οριστική τιμωρία του Andrea Iannone με 4 χρόνια αποκλεισμό από οποιαδήποτε αθλητική δράση, η Aprilia προσπάθησε να βρει τον αντικαταστάτη του Ιταλού «χτυπώντας» πόρτες προς διάφορες κατευθύνσεις.

Πριν ακόμα ο Andrea Dovizioso κάνει δοκιμές με τη μοτοσυκλέτα, ο Ιταλός είχε αρνηθεί ακόμα και τη σκέψη να οδηγήσει την ιταλική μοτοσυκλέτα. Ο Cal Crutchlow ήθελε τη θέση, η Aprilia δεν του την πρόσφερε εγκαίρως και όταν έγινε αυτό, εισέπραξε ένα ακόμα «όχι» αφού ο Βρετανός είχε συμφωνήσει με την Yamaha για τη θέση του οδηγού εξέλιξης.

Στη συνέχεια το εργοστάσιο στράφηκε στη μεσαία κατηγορία, βάζοντας στο στόχαστρό του οδηγούς όπως ο Marco Bezzecchi, ο Joe Roberts ή ο Fabio Di Giannantonio.

Ο Bezzecchi και ο Joe Roberts απέρριψαν την πρόταση να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία με την Aprilia, καθώς ήθελαν να μείνουν άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον στην Moto2. Ο Fabio Di Giannantonio είχε συμβόλαιο με την ομάδα του Gresini που προέβλεπε την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία ούτως ή άλλως.

Το 2022 η ομάδα του Gresini θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την Aprilia.

aleix_espargaro_5421.jpg

Εν τέλει ο Lorenzo Savadori πήρε τη θέση στο πλάι του Aleix Espargaro, αλλά για το 2022 η Aprilia λέγεται ότι είναι κοντά στον Maverick Vinales (ή όχι;), ένα όνομα που ούτε να φανταστούν να προσεγγίσουν δεν θα μπορούσαν οι Ιταλοί πριν από μερικούς μήνες.

Τα δεδομένα άλλαξαν, υπέρ της Aprilia, όταν άρχισε να γίνεται φανερό πόσο περισσότερο ανταγωνιστική είναι από φέτος η RS-GP, η οποία στα χέρια του έμπειρου Aleix Espargaro βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στην πρώτη εξάδα και όχι πολύ μακριά από το βάθρο.

Ο Aleix Espargaro δεν θέλησε να σχολιάσει τα νέα για την περίπτωση του Vinales, ωστόσο τονίζει ότι η ομάδα αξίζει να έχει έναν κορυφαίο πιλότο στις τάξεις της, ενώ επισημαίνει ότι όλοι όσοι δεν δέχτηκαν την πρόταση της Aprilia, θα καταλάβουν στο μέλλον ότι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία.

aleix_espargaro_23231.jpg

«Ήμουν αρκετά θυμωμένος όταν άκουσα ότι κάποιοι οδηγοί από την Moto2 δεν ήθελαν να έρθουν μαζί μας», έλεγε ο Espargaro. «Λατρεύω την Aprilia, λατρεύω αυτό το project, το νοιώθω δικό μου και θέλω να τους αποδείξω ότι έκαναν λάθος. Και αυτοί που αρνήθηκαν την πρότασή μας, νομίζω ότι δεν θα είναι χαρούμενοι στο μέλλον αφού έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία».

«Ελπίζω ότι ο teammate μου τη νέα χρονιά θα είναι ένας πολύ δυνατός πιλότος κι αυτό επειδή το αξίζουμε αφού έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και πλέον δεν είμαστε πολύ μακριά από τα κορυφαία brands του κόσμου».

Η Gresini Racing συνεργαζόταν με την Aprilia από το 2015 στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο από το 2022 και μετά θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη ομάδα με μοτοσυκλέτες της Ducati. Οδηγοί της θα είναι ο Enea Bastianini και ο Fabio Di Giannantonio.

Ο Marco Bezzecchi έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο δεύτερος οδηγός της VR46, στο πλάι του Luca Marini, ενώ ο Joe Roberts έχει ακουστεί ότι μπορεί να πάει στην ομάδα του Aki Ajo στην Moto2.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 13:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon