.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 17:01

Valentino Rossi – Παγιδευμένος στην Ιταλία λόγω κορονοϊού, μαζί με αρκετό κόσμο του MotoGP

Έκτακτο διάταγμα της Ιταλικής κυβέρνησης κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η κατάσταση στη γειτονική μας Ιταλία δεν είναι ευχάριστη: ο κορονοϊός μοιάζει εκτός ελέγχου, με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών να εκτοξεύονται, από 233 το Σάββατο 7 Μαρτίου, σε 366 μόλις μια μέρα αργότερα.

Ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση της χώρας εξέδωσε ένα επείγον διάταγμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο οποίο εφαρμόζει αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και πρακτικά προσπαθεί να “σφραγίσει” τον βορρά της χώρας που έχει υποστεί τις σοβαρότερες απώλειες από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Η έκτακτη αυτή διάταξη θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον ως τις 3 Απριλίου 2020, αφορά στο σύνολο της Λομβαρδίας και συμπεριλαμβάνει ακόμη τις επαρχίες Πάρμα, Πιατσένζα, Ρίμινι, Ρέτζιο-Εμίλια, Μόντενα, Πέζαρο και Ουρμπίνο, Βενετία, Πάντοβα, Τρεβίζο, Αλεσσάντρια και Άστι.

Σύμφωνα με αυτή: “Οπωσδήποτε απαγορεύεται κάθε μετακίνηση προς και από τις περιοχές που αναφέρονται, καθώς και εντός των περιοχών αυτών, εκτός από ταξίδια που εξυπηρετούν επαγγελματικές ανάγκες που δεν δύνανται να αναβληθούν ή καταστάσεις ανάγκης.”

Αυτό το μέτρο αναπόφευκτα επηρεάζει και αρκετό κόσμο από το MotoGP, καθώς οι αποκλεισμένες περιοχές περιλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρη την Terra dei Motori της Ιταλίας όπου εδρεύουν δεκάδες κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά και αγωνιστικές ομάδες.

Φυσικά το όνομα του Valentino Rossi ξεχωρίζει, καθώς το σπίτι του Ιταλού πρωταθλητή βρίσκεται μέσα στις υπό περιορισμό περιοχές, αλλά δεν είναι ο μόνος, καθώς ο αριθμός των Ιταλών του MotoGP που ζουν στις περιοχές αυτές είναι πιθανότατα μεγάλος.

Από την άλλη, το παραθυράκι που αφήνει η νομοθεσία σχετικά με “επαγγελματικά ταξίδια που δεν δύνανται να αναβληθούν” ίσως να αποδειχθεί αρκετό για να μην εμποδίσει τη μετάβαση των Ιταλών στον επόμενο αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 8 Μαρτίου στην Circuit of the Americas στο Όστιν του Τέξας.

Βέβαια, αναλόγως με την εξέλιξη της επιδημίας στην Ιταλία, δεν αποκλείεται να έχουμε νέα ζητήματα ανάλογα με αυτά του Κατάρ, όπου ο ο βασικός λόγος ματαίωσης του MotoGP ήταν η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών που επιβάλλει η τοπική κυβέρνηση σε όποιον προέρχεται από την Ιταλία.

Μια ανάλογη τακτική σε άλλες χώρες (εν προκειμένω τις ΗΠΑ) ενδεχομένως να μεταφέρει ακόμη πιο βαθιά στη σεζόν την έναρξη του πρωταθλήματος, ασχέτως αν στην Ιταλία οι εργαζόμενοι του MotoGP καταφέρουν να πάρουν άδεια να ταξιδέψουν.

Με τον κορονοϊό να έχει ήδη “αποβιβαστεί” και στις ΗΠΑ, πυκνώνουν οι αναφορές πως αρκετές πόλεις ετοιμάζονται να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μεταξύ αυτών και το Όστιν. Η συνέχεια δεν προβλέπεται εύκολη για κανένα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 17:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon