Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 10:56

Rally Dakar 2021 - Με αερόσακους και κόφτες για μεγαλύτερη ασφάλεια

Στο Rally Dakar του 2020, το πρώτο στην ιστορία του στη Σαουδική Αραβια, είχαμε 2 νεκρούς αγωνιζόμενους, τον Paulo Goncalves και τον Edwin Straver. Μετά από συνομιλίες με τη FIM, η διοργάνωση του αγώνα ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων, για να γίνει το Dakar ασφαλέστερο για τους αναβάτες μοτοσυκλετών.

Όπως γράφει το δικτυακό περιοδικό MoreBikes, το πρώτο μέτρο για την βελτίωση της ασφάλειας των αναβατών στο πιο σκληρό Rally του κόσμου, θα είναι ο πιο προσεκτικός σχεδιασμός της διαδρομής με τη βοήθεια πρώην αγωνιζόμενων, αλλά και λεπτομερής έλεγχος της διαδρομής και του Road Book, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα επικίνδυνα σημεία και λάθη.

Στη συνέχεια, όλες οι μοτοσυκλέτες θα έχουν ένα νέο κόφτη κινητήρα, ο οποίος θα δοκιμαστεί από τις ομάδες την Άνοιξη του 2020, για να πάρει έγκριση έως τον Ιούνιο.

Το εντυπωσιακότερο μέτρο στο σχέδιο αναφέρει πως όλοι οι αναβάτες θα πρέπει να φορούν τεχνικό εξοπλισμό με αερόσακους για την προστασία τους σε περίπτωση πτώσης! Η διοργάνωση του αγώνα προβλέπεται να συναντηθεί με τους κατασκευαστές αερόσακων για jacket αναβάτη, ώστε η τεχνολογία να είναι έτοιμη για το Rally Dakar 2021.

Τέλος, η διοργάνωση θα παρουσιάσει ένα νέο εξάρτημα πλοήγησης που θα προσφέρει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στον αναβάτη.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT